به گزارش خبرگزاری دانشجو از بجنورد، فاطمه زنگانه متولد سال 1374 در گرگان، دانشجوی ترم سه ریاضیات با معدل ۱۶/۹۰ از دانشگاه بجنورد و به مدت دو سال دبیر کانون قرآن و عترت و جانشین بسیج دانشجویی خواهران این دانشگاه است.
به بهانه روز دانشجو خبرنگار ما گفتوگویی با وی انجام داده است که زوایایی خواندنی از فعالیت چند بعدی یک دانشجوی ممتاز علمی را به تصویر می کشد.
بسیج دانشجویی باعث شد استعدادهای خودم را بشناسم
وی در ابتدای سخنانش گفت: از زمان انقلاب تا کنون اشخاصی بودهاند که دوش به دوش بسیج را زنده نگه داشتهاند و امروز نیز نوبت ماست که این رسالت را برعهده بگیریم.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه بجنورد افزود: امروز وظیفه دانشجویان است که در مقابل هر آنچه مغایر با آرمان های انقلاب اسلامی است، ایستادگی کنند و پای ارزشها بمانند.
زنگانه تصریح کرد: بسیج دانشجویی باعث شد استعدادهای خودم را بشناسم و هویتم را بسازم.
دو خاطره شیرین؛ کمک به مادر شهید برای خانه تکانی و استقبال از ورودی های جدید
وی شیرینترین خاطره خود از فعالیت در تشکل بسیج دانشجویی را استقبال از ورودیهای 94 دانست و گفت: در جشن ورودیها غرفه عکس یادگاری و تحویل امانت برعهده بسیج بود و خانوادهها در این غرفهها ساعتی را جهت رفع خستگی کنار ما بودند.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه بجنورد افزود: همین دور هم نشینی باعث شد در بدو ورود با بسیج دانشجویی آشنا شوند و بعد از آگاه شدن از فعالیت های آن ابراز علاقه زیادی مبنی بر عضویت فرزندانشان در این تشکل بکنند.
این فعال دانشجویی همچنین بهترین خاطره خود از حضور در اردوهای جهادی را کمک به مادر شهید برای خانه تکانی عنوان کرد.
هم فعالیت می کنم هم درس می خوانم
از او در مورد اینکه چطور موفق شده میان فعالیت بالا و تحصیل توازن برقرار کند می پرسیم، زنگانه در جواب می گوید: سر کلاس بسیار فعال هستم و سعی میکنم تمام مفاهیم را داخل کلاس یاد بگیرم و ذهن خودم را در این ساعات مشغول مسئله دیگر نمیکنم.
وی تصریح کرد: هیچ زمان بدون مطالعه سر جلسه امتحان حضور پیدا نمیکنم و اگر ابهامی در درس داشته باشم حتما از اساتید سوال کرده و خارج از کلاس نیز جویای پاسخ آن می شوم.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه بجنورد تصریح کرد: اگر دانشجو اهل درس خواندن باشد میتواند با برنامهریزی به تمام مسائل خود رسیدگی کند، فعالیت در بسیج مانع درس خواندن نمیشود بلکه زمینه رشد را نیز فراهم خواهد کرد.
زنگانه گفت: کسانی که معتقدند بسیج باعث اُفت تحصیلی میشود نگاه اشتباهی دارند زیرا بسیج باعث افزایش آگاهی انسان خواهد شد و انسان با پی بردن به رسالت خود به سمت تعالیم حق رهنمون می شود.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه بجنورد افزود: بیسج کمبودهای فکری و اعتقادی انسان را برطرف خواهد کرد و برنامه های برجسته آن مثل اردوهای جهادی و راهیان نور و دوره های مبانی اندیشه اسلامی؛ خودشناسی و خداشناسی را به انسان میآموزد و ذهنیتهای باطل را پاک می کند.
با توجه به اینکه او راوی دفاع مقدس نیز است از او می خواهیم کمی بیشتر از اردوهای دانشجویی راهیان نور بگوید و او بیان می کند: شش سال است زائر شهداء و مسافر راهیاننور هستم و در یکی از این سفرها حشرهای مرا نیش زد که تا مدتها تحت درمان قرار گرفتم اما با این حال سفر به این مکان مقدس را خیلی دوست دارم.
زنگانه با اشاره به اینکه اگر به سفر راهیاننور میرویم باید قدمی برای شهداء برداریم و اگر چند بار دعوت شدیم باید بدانیم حکمتی دارد، افزود: همین جا به دوستان دانشجویم می گویم شهدا حقی برگردن ما دارند و نباید بیتفاوت و ساده از کنار پیام آنان بگذریم.
اگر دانشجو قدرت تحلیل نداشته باشد قدرت تسلیم در او شکل می گیرد
از جانشین بسیج خواهران دانشگاه بجنورد در خصوص تفکیک دانشجوی انقلابی با غیر انقلابی از منظر وی سوال می کنیم، او می گوید: دانشجوی غیر انقلابی وقت خود را بیشتر برای مسائل عادی و روزمره صرف می کند و اگر تحصیلاتی هم داشته باشد بیشتر منافع شخصی در آن مقدم است.
وی تصریح کرد: اگر دانشجو در جامعه قدمی برمیدارد باید نتیجه پایانی را سنجیده و حساب شده فعالیت کند، او لازم است بررسی کند که حرکتش بازخورد مثبتی دارد و برای گوشهای از رفع مشکلات جامعه سودمند است.
هرجا به بن بست می خوریم کرسی آزاد اندیشی مشکل را حل می کند
زنگانه از اثرگذارترین برنامه های تشکل دانشجویی خود را کرسیهای آزاد اندیشی اعلام کرد و ادامه داد: هرجا احساس کردیم در مسائل چالشی کشور فضا غبارآلود شده و به بنبست رسیده ایم، به توصیه رهبر معظم انقلاب عمل کرده و کرسی برگزار می کنیم.
وی تصریح کرد: آنگاه به خاطر فضای تعاملی و آزادی که در ارائه نظرات برای افراد وجود دارد آنها را به فکر و تحلیل وا می دارد و بحمدالله نتیجه در همه موارد رفع شبهات و روشن شدن حق است.
جانشین بسیج خواهران دانشگاه بجنورد کرسی های آزاد اندیشی را جزو جدایی ناپذیر از بسیج دانشجویی دانست.
عاشقانههایم را برای تو مینویسم رضای من
به بخش ناب گفتگو می رسیم، درست آنجایی که یک خواهر عاشق می خواهد از برادر شهیدش بگوید، فاطمه زنگانه این گونه آغاز می کند: بهترین انگیزه و بهانه اصلی ورود من به عرصه بسیج برادر شهیدم بود، او ستوان یکم نظام بود که در سال 88 توسط فتنه گران به شهادت رسید.
وی ادامه داد: او به سوی آسمان و پروردگار خود عروج کرد و ما برای همیشه با خاطراتش تنها ماندیم، اینگونه رفتن برادرم باعث شد ادامه راه شهداء برایم تبدیل به دغدغه ای جدی شود و با رفتن به اردوی راهیاننور وارد بسیج شدم.
این دانشجوی بسیجی تصریح کرد: توانستم درک کنم شهادت برادرم در فتنه های آخرالزمان(عج) برای دفاع از ولایت و صیانت از خون شهدایی بوده که تمام جوانی خود را به پای این نظام و انقلاب الهی ریختند، به همین سبب کمی قلب سوزانم از داغ برادر آرام گرفت.
وی در ادامه دلنوشته ای که برای بردار شهیدش موسیالرضا زنگانه به رشته تحریر در آورده بود خواند.
«من همانم
هنوز هم دلم برایت تنگ میشود
برای خندهایت
برای برادر بودنت
و برای تکیه کلامهایت
که نمیدانستی فقط کلام تو نبود
من هم به آنها تکیه داده بودم
هنوز هم برایت
عاشقانههایم را مینویسم رضای من
با من بمان
من همان فاطمهام خواهر کوچک آن روزهایت»
سخن آخر
از زنگانه می خواهیم نظرش در مورد واژه های زیر را بیان کند.
اردوی جهادی: نوع زیبایی از انسانیت، انسانیت را اینجا میشود بهتر فهمید.
راهیان نور: تولدی دوباره برای زندگی ناب، بهره معنوی زیادی در این سفر کسب خواهد شد.
نفوذآمریکا: نباید بگذاریم موفق شوند، نفوذ آمریکا هدفش بازگرداندن دوباره ما به دوران سیاه ستمشاهی است.
او در پایان می گوید: امروز جریان هایی نفوذی در کشور شکل گرفته اند که با بزک کردن چهره جنایتکار آمریکا قصد دارند جای دوست و دشمن را عوض کرده و ما را در ادامه راه امام(ره) و شهدایمان دچار اشتباه محاسباتی کنند.
البته دانشجویان ما بیدار هستند و همچون همکلاسی های خود در 16 آذر 32 که با ایستادگی در برابر حضور بی شرفانه معاون رئیس جمهور آمریکا درست بعد از کودتای ننگین 28 مرداد در دانشگاه تهران به خاک و خون کشیده شدند، راه استکبار ستیزی را از پیرجماران خوب آموخته اند.