به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در مراسم رونمایی از کتاب دستنامه شهاب با هدف شناسایی استعدادهای برتر دانش آموزی اظهار کرد: یکی از مهمترین ویژگی های طرح شهاب این است که به استعدادهای برتر به عنوان تافته جدا بافته نگاه نمی شود و این استعدادهای برتر در همان محیط آموزشی عادی به تحصیل خود ادامه می دهند.
وی افزود : یکی از معضلات موجود در بنیاد ملی نخبگان نحوه شناسایی استعدادهای برتر است و روش های ما در این زمینه دچار نقص است که باید برطرف شود.
به گفته ستاری ، با استعدادهای برتر به گونه ای رفتار کرده ایم که آن ها متقاضی سهم نسل خود از کشور می شوند در حالی که پس از شناسایی آنها استعداد برتر محسوب شده و تازه درابتدای راه قراردارند و آن ها باید وظیفه خود را نسبت به کشور انجام دهند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد : استعدادهای برتر باید بدانند پس از شناسایی کارشان بیشتر و راهشان سخت تر است .قرار نیست به آن ها برچسب ویژه ای بزنیم و آن ها را تافته جدا بافته بدانیم. آنهخا در مسیر نخبگانی قرار دارند.
ستاری با اشاره به طرح شهاب که با هدف شناسایی استعدادهای برتر در مدارس طراحی شده است گفت : این طرح توسط بنیاد ملی نخبگان و مدیران ارشد آموزش و پرورش طراحی شده و مقام معظم رهبری نیز براجرای صحیح آن تاکید دارند به همین دلیل باید همه نهادهای ذیربط برای اجرایی شدن آن وارد شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با انتقاد از نحوه شناسایی استعدادهای برتر درکشور گفت : در حال حاضر مبنای شناسایی این استعدادها نفرات برتر کنکور و المپیادهای علمی است که این شیوه ناقص بوده و باید این استعدادها را از دوران دانش آموزی شناسایی کنیم.
جمعیت جوان و چهار و نیم میلیون دانشجو در کشور داریم و در واقع از نظر تعداد دانشجو در رتبه پنجم جهان قرار گرفته ایم که این پتانسیل بسیار بالایی برای کشور محسوب می شود.