به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، در جریان ثبتنام از داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس شورای اسلامی، حدود ۵۶۰ نفر از نمایندگان ادوار نامنویسی کردند اما در این بین برخی نمایندگان مجلس هم از حضور دوباره در خانه ملت انصراف دادند.
ثبت نام از داوطلبان کاندیداتوری دهمین دور مجلس شورای اسلامی ساعت ۲۴ دیشب به پایان رسید. این در حالی بود که در این دوره بیش از ۱۱ هزار نفر احساس تکلیف کرده تا برای نشستن بر کرسی نمایندگی وارد گود رقابت شوند.
در این بین اما به گفته عوامل اجرایی انتخابات در وزارت کشور، حدود ۵۶۰ نفر از نمایندگان ادوار برای حضور دوباره خود در انتخابات مجلس دهم اعلام آمادگی کردند که براساس این آمار، برای هر کرسی نمایندگی در بهارستان ۳۰ نفر رقابت خواهند کرد.
با وجود خیز پر شور ۵۶۰ نماینده ادوار برای حضور دوباره در مجلس، اما برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره های فعلی، از حضور دوباره در مجلس و بر دوش گرفتن مسئولیت نمایندگی ملت اعلام انصراف کردند. چهرههای شاخصی که مهمترین آنها به شرح زیر است؛
محمدرضا باهنر نماینده ادوار دوم، سوم، چهارم، پنجم، هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از حوزه های کرمان و تهران که در مجموعه حدود ۲۸ سال نمایندگی را تجربه کرده است و حدود سه دوره نیابت رئیس مجلس نیز بخشی از آن بوده است.
روح الله حسینیان نماینده ادوار هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از تهران که سابقه بیش از ۲۰ سال سابقه ریاست مرکز اسناد انقلاب اسلامی را در کارنامه خود دارد و در دوره قبل مجلس نیز، پس از شکلگیری کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور، اولین رئیس این کمیسیون شد.
علی اصغر زارعی نماینده ادوار هشتم و نهم تهران که در دوره اخیر نایب رئیسی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری برعهده داشته است. مجلسیها زارعی را با دو خاطره بیش از دیگران میشناسند؛ اول، سیلی او بر صورت مدیر اصولگرای دولت نهم که قصد داشت با توزیع چک، مانع استیضاح مرحوم کردان شود و دوم، اشکهای او در جریان تصویب طرح «اقدام متقابل و متناسب در اجرای برجام» در مجلس که از کارشکنی عده ای در داخل مجلس و زدن زیر توافق اصولی، گلایه کرد.
سید علیرضا مرندی نماینده ادوار هشتم و نهم مجلس که در دوره نهم ریاست هیات رئیسه سنی مجلس را برعهده داشته است، این دوره به دلیل قرار داشتن در سن بالای ۷۵ سالگی، طبق قانون ثبتنام نکرد؛ دکتر مرندی که سابقه دو دوره وزارت بهداشت را در کارنامه خود دارد، از سوی مردم ایران با طرحهای تنظیم جمعیت و پیشگیری از مرگ و میر نوزادان در دهه ۷۰ شناخته میشود. شخصیتی علمی و آرام که سابقه ریاست تیم پزشکی رهبر انقلاب در هنگام کسالت ایشان در سال گذشته را نیز برعهده داشته است.
عباس فلاحی باباجان نماینده اهر و هریس در مجلس نهم نیز از حضور دوباره در بهارستان انصراف داد؛ البته وی در مقایسه با چهره های گذشته، چندان شناخته شده نیست.
با توجه به تکمیل اخبار فرمانداریها، احتمال میرود نمایندگان دیگری از مجلس نهم هم از حضور مجدد در رقابت بهارستانی صرفنظر کرده باشند که در صورت مشخص شدن اسامی آنها، این خبر تکمیل میشود.
منبع: مهر