به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در نشست مشترک پلیس فتا با قضات رسیدگیکننده به پروندههای جرایم رایانهای و اینترنتی، گفت: بیشک در فضای ارتباطات و اطلاعات که در جهان وجود دارد، آنچه که از سوی بشر ساخته شده تمام ابعاد زندگی انسانها را تحتالشعاع خود قرار میدهد.
وی با اعلام اینکه این دستساخته بشر حرکت بسیار سریع و اثرگذاری بر ارتباط با ابعاد مختلف زندگی اجتماعی و تولید و تبادل اطلاعات داشته است، افزود: در بهرهگیری از فضای سایبری و فناوریهای نوین در زندگی اجتماعی تردیدی نیست. ما باید از این امکان در جهت علمافزایی و ارتباطات اجتماعی استفاده کنیم، اما نکتهای که بسیار حائز اهمیت است وجود امنیت در این فضاست.
دادستان کل کشور در ادامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره ایجاد امنیت در فضای سایبری گفت: مقام معظم رهبری به عنوان دیدهبانی تیزبین در موقع مناسب طی فرمانی اعلام کردند که باید مرکزیتی این مدیریت را برعهده بگیرد که هم از این فضا در جهت پیشرفت کشور استفاده شود و هم در تعامل با دیگر کشورهای جهان باشد.
رئیسی با تاکید بر اینکه سالمسازی فضای مجازی امری ضروری و اجتنابناپذیر است، گفت: قطعا تولید و تبادل اطلاعات در یک فضای امن صورت میگیرد و اگر فضا ناامن باشد و امنیت روانی و اجتماعی جامعه مخدوش شود، اطلاعات و دامنهها از امنیت لازم برخوردار نخواهد بود و فضای ناسالم هر گونه پیشرفتی را با اشکال روبرو میسازد.
جرایم سایبری هر ۱۲ ثانیه یک قربانی میگیرد
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه بر اساس اعلام نهادهای مسئول در زمینه جرایم سایبری و رایانهای هر ۱۲ تا ۱۵ ثانیه یک نفر در فضای سایبری قربانی میشود، افزود: با این حساب کشف ۹۰ درصدی جرایم واقع شده در فضای سایبری کشور از سوی پلیس فتا قابل تقدیر است.
وی گفت: راهاندازی شبکه ملی اطلاعات امری ضروری است، این امر برعهده دستاندرکاران امر زیرساخت و فنی است تا تلاش کنند شبکه ملی اطلاعات هرچه زودتر راهاندازی شود.
رئیسی در ادامه با اعلام اینکه اولین نگاه باید به دستاندرکاران زیرساختها باشد نه پلیس، افزود: دسترسی سریع به اطلاعات امری پسندیده است و در عرصههای مختلف اجتماعی نقش علم و فناوری نقشی مهمی به شمار میرود، اما حفظ امنیت در این محیط باید مورد توجه قرار گیرد و بسیار مهم ارزیابی شود.
وی افزود: توسعه فضای تبادل همکاری بین پلیس و دستاندرکاران نیز امری ضروری است. هیچ کشور و ملتی نیست که در حوزه جغرافیایی خود بایدها و نبایدهایی نداشته باشد. امروز نفوذ در شبکه های بانکی یکی از دغدغههای نظام بانکی در دنیا است؛ مسئله پولشویی، قاچاق کالا، قاچاق مواد مخدر، فضای ناسالم اخلاقی و ورود به حریم خصوصی از دغدغههای کاربران، شهروندان و تمام کسانی است که از فضای مجازی استفاده میکنند.
دادستان کل کشور در ادامه سخنان خود در پلیس فتا با اعلام اینکه شبکههای اجتماعی در کشورمان باید پایبند نظام جمهوری اسلامی باشند، گفت: شبکههایی که به مقررات نظام مقدس جمهوری اسلامی توجه نمیکنند، نمیتوانند فعال باشند. این پایبندی یک اصل مهم به شمار میرود و فکر نمیکنم در کشورهای دیگر هم اجازه دهند فضای ارتباطات و امنیت اخلاقی در جامعهشان به مخاطره بیفتد. اگر پایبندی نباشد، تداوم حضور و استفاده از امکانات فضای سایبری امکانپذیر نیست.
رئیسی در پایان با اشاره به اینکه طبق آمار ۹۰ درصد از جرایم انجام شده در فضای مجازی و سایبری از سوی پلیس فتای ناجا شناسایی و پیگیری میشود، افزود: شناسایی این تعداد از مجرمان در فضای مجازی جای تقدیر و تشکر از مسئولین امر و دستاندرکاران پلیس فتای کشور دارد که توانستهاند علاوه بر شناسایی مجرمان، آنها را دستگیر کرده و راه نفوذ به فعالیتهای غیراخلاقی و پولشویی آنها را نیز از میان ببرند.