به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو آیت الله محسن اراکی دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در نشست خبری اش به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در خصوص کنفرانس وحدت سال آتی اظهار داشت: برای کنفرانس آتی طرح جدیدی داریم و ان شالله با بررسی هایی که به عمل خواهد آمد شاید شکل و محتوای کنفرانس آینده تغییر پیدا کند.
آیت الله اراکی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا مجمع تقریب مذاهب اسلامی از ظرفیت سازمان های مردم استفاده کرده است، بیان داشت: مجمع تقریب در حد توانش تلاش کرده تا از تمامی سازمان های مردم نهاد استفاده کند به طور مثال بسیج مستضعفین امسال جشن میلاد پیامبر را در مصلی تهران با حضور چند هزار نفر برگزار کرد که البته نه در تهران بلکه در بسیاری از مراکز استان ها جشن میلاد توسط بسیج برگزار شد.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه این مجمع از همکاری و ظرفیت سازمان هایی هم چون سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات و..... در راستای فعالیت هایش کمک می گیرد بیان داشت: هم چنین شهرداری تهران امسال مراسم بسیار بزرگی تحت عنوان جشنواره پیامبر مهربانی را به مناسبت ایام میلاد پیامبر گرامی در فرهنگسرای بهمن برگزار کرد که بنده در آنجا سخنرانی داشتم و از هنرمندان ده کشور اسلامی در این مراسم دعوت شده بود.
وی بیان داشت: امثال این گونه برنامه ها در سال جاری متنوع بوده است که با کمک نهادهایی که در این راستا فعالند و یا آمادگی فعالیت دارند انجام گرفته است و حتی خیلی از نهادها فعالیت هایی را به صورت خودجوش در نقاط مختلف کشور انجام دادند که مجمع تقریب فضایی را در کشور در جهت دعوت همگان به وحدت و همگرایی بوده است.
آیت الله اراکی با اشاره به اتفاق اخیر مربوط به علامه زکزاکی خاطر نشان کرد: وی حقیقتا در کنفرانس حضور داشت به طوری که در بخش های گوناگون کنفرانس یاد وی زنده می شد چرا که وی عضو مجمع عمومی تقریب است تلاش های زیادی در رابطه با علامه زکزاکی انجام شده است.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: ما با یک جهان دشمن کینه توز مواجه هستیم که به وسیله آمریکا و دست نشاندگان آمریکایی حمایت می شود ما در تماس با برخی از نهادهای عمومی و کشورهای مختلف جهان اسلام داشتیم و از آن ها درخواست کردیم پیرامون این مسئله فعالیت کنند خودمان نیز اقداماتی انجام دادیم هر کسی هر کاری از دستش بر می آید باید انجام دهد.
وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون اینکه در حال حاضر وظیفه علمای اسلام در برابر مناقشات منطقه چیست گفت: بزرگترین بار مسئولیت بر دوش عالمان است این عالمان هستند که عقل و دل مردم در دست آنهاست اگر به وظیفه خود عمل کنند می تواند اثرگذار باشد.
آیت الله اراکی تصریح کرد: ما هم در کنفرانس وحدت و هم در کنفرانس های محلی که در نقاط مختلف دنیا برگزار می کنیم که همین سال گذشته این کنفرانس محلی را در کشورهایی همچون لبنان، تونس، عراق، مالزی و.... برگزار کردیم از علما دعوت می کنیم و هر ساله گروه هایی از علمای جهان اسلام از کشورهای اسلامی به کشورمان می آیند و هم خودمان گروه هایی را به نقاط مختلف دنیا ارسال می کنیم .
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: ما معمولا در سال 7، 8 ماه از این قبیل رفت و آمدها را داریم و سعی می کنیم که علمای جهان اسلام نقش خود را فعال تر کنند.
وی بیان داشت: امروز کار در مسیر وحدت به مثابه حضور در یک جبهه جنگ است چرا که جهان استکبار تمام قوای خود را برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام بسیج کرده و در این مسیر از هر گونه ابزاری هم چون موضوع رسانه ای، مالی و اقتصادی و... بهره می گیرد.
آیت الله اراکی تاکید کرد: هر کجا که ما حضور داریم استکبار تلاش می کند تا آنجا حضور یابد و هر کجا که کاری انجام دهیم تلاش می کند تا آن کار را تخریب کند.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: یقین داریم تلاش های تفرقه گرایی به تدریج رو به زوال خواهد رفت مردم آگاه هستند و متوجه مفاسد تفرقه هستند که این مسئله چه آسیبی به جامعه اسلامی می زند و چگونه تمامی قوای اسلام را به تحلیل می برد و به جای اینکه پیشرفت کنیم عقب گرد می کنیم.
وی با اشاره به مسئله فلسطین خاطر نشان کرد: موضوع فلسطین یکی از مسائل مورد توجه در کنفرانس وحدت امسال بود مسئله فلسطین از دو منظر برای ما قابل اهمیت است نخست آنکه فلسطین قلب جهان اسلام و مسجد الاقصی به عنوان هویت ما است و لذا دفاع از فلسطین و دفاع از مسجد الاقصی یک وظیفه بنیادین و مهمترین کاری که مسلمانان می توانند انجام دهند.
آیت الله اراکی افزود: از سوی دیگر فلسطین امروز محور وحدت جهان اسلام است یعنی یکی از عواملی که می تواند جهان اسلام را پیوند دهد دفاع از فلسطین است چرا که در مسیر فلسطین همه جهان اسلام یکپارچه هستند ما باید همواره مسئله فلسطین را مطرح کنیم.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی بیان داشت: تشکیل اتحادیه علمای مقاومت نیز در همین راستا بود برگزاری اجلاس اتحادیه علمای مقاومت در اثنای کنفرانس وحدت امسال نیز یکی از مهمترین اجلاس های کنفرانس بود هم چنین کمیسیون اتحادیه احزاب پشتیبان مقاومت کار بزرگی است که توسط مجمع جهانی تقریب در راستای تقویت مقاومت فلسطین و تحکیم وحدت انجام گرفت.
وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون این مسئله که تاثیر نقش بانوان در ایجاد وحدت تا چه اندازه خواهد بود تاکید کرد: نقش بانوان می تواند یک نقش اساسی در راستای تقریب و توسعه فرهنگ وحدت در جهان اسلام باشد.
آیت الله اراکی با بیان اینکه یکی از مهمترین کارهایی که امسال انجام شد اتحادیه جهانی زنان مسلمان بود افزود: ما اتحادیه جهانی زنان مسلمان را تاسیس کردیم که این اتحادیه در حال حاضر فعال است و هیئت امنای آن از سراسر جهان اسلام ازجمله ایران در آن فعالیت دارند.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در پایان حضور موثر اتحادیه بانوان به ویژه در فضای مجازی را در جهت امر تقریب و وحدت بسیار موثر برشمرد.