محسن لطفی، عضو هیات علمی دانشگاه نیشابور در حاشیه نوزدهمین کنگره همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت در خوزستان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، بیان داشت: طب مدرک گرایی در کشور و تقاضای بالای حضور دانشجو در دانشگاه ها سبب شده که دانشگاه ها به سمت صنعت حرکتی نداشته باشند.
وی افزود: اساتید نیازی به حضور و انجام کار صنعتی ندارند چرا که ملاک ارتقای اساتید مقاله است و دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی به هر شکلی سالانه تعدا مقالاتی آماده کند و اساتید هم از این طریق ارتقاء پیدا می کنند.
لطفی بیان کرد: البته بخش عمده اساتید ما متعهد هستند؛ اما برخی به دانشجو به عنوان سرباز رایگان مقاله نویس حساب می کنند و بخش عمده ای از وقت خود را به تدریس در دانشگاه های مختلف اختصاص می دهند.
وی ادامه داد: اکنون کشور در تولید مقاله رتبه 15 را دارد ولی به لحاظ نوآوری در رتبه 120 دنیا است این یعنی رویکرد دانشگاه اشتباه است.
این عضو هیات علمی دانشگاه بیان داشت: دانشگاه ها باید تقاضا محور باشند نه فقط مقاله عرضه دهند و جالب است کلی وقت و هزینه صرف می شود تا مقاله در خارج منتشر شود و بعد در خارج همین مقاله تولید صنعتی می شود و با هزینه گزاف به ایران فروخته می شود.
وی تصریح کرد: ابهت و عظمت دانشگاه الان با پیدایش شرکت های دانش بنیان فروریخته است و بخش عمده ی از نیازهای صنایع را این شرکت های تامین می کنند و میتوانند ساختار امروزی دانشگاه ها در سال های آینده دچار دگرگونی شدید شود.
لطفی بیان کرد: دانشگاه ها باید به خود بیاییند و به فکر درآمد زایی برای خود باشند؛ چرا که الان شیب ورود دانشجو به دانشگاه منفی است و همچنین نفت قیمت پایینی دارد و دانشگاه باید برای بودجه خود فکری کند.