به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری که صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد به ارائه آماری از این دانشگاه پرداخت و گفت: پیشینیه دانشگاه علوم پزشکی تهران به آغاز آموزش دانش نوین در دارالفنون به سال 1230 هجری شمسی باز می گردد این دانشگاه با 11 دانشکده و یک پردیس بین الملل و یک پردیس دوره های شبانه با 9 بیمارستان تخصصی و هفت بیمارستان عمومی و سه شبکه بهداشت و درمان به فعالیت می پردازد.
وی با اشاره به اینکه 46 درصد اعضای هیئت علمی این دانشگاه استاد تمام و دانشیار هستند 1653 نفر عضو هیئت علمی و 13129 نفر دانشجوی شاغل به تحصیل با بیش از 270 برنامه تحصیلات تکمیلی و 10496 نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.
جعفریان به برخی دستاوردهای آموزشی در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: راه اندازی 37 رشته جدید در مقاطع ارشد و PHD چهار رشته جدید در مقطع فوق تخصص، یک رشته جدید در مقطع تخصص، 29 رشته در مقطع تکمیلی تخصصی و ایجاد مسیرهای جدید پذیرش دانشجو و هم چنین جذب 350 دانشجوی خارجی از 30 کشور به صورت مستقیم می توان اشاره کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه تاکید کرد: 92 مرکز تحقیقاتی در این دانشگاه فعال هستند و 53 مجله علمی 39 مجله انگلیسی و 14 عنوان فارسی در این دانشگاه وجود دارد 61 نفر استاد با هزار مقاله و 105 نفر استاد با H ایندکس 15 و بیشتر در این دانشگاه مشغول به کار هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: براساس ارزیابی پایگاه ESI در 2015 نام 31 نفر از اساتید دانشگاه های علوم پزشکی کشور در فهرست یک درصد برتر دانشمندان جهان قرار گرفت که 17 نفر آن ها اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند هم چنین درباره بیمارستان های فعال این دانشگاه می توان گفت که 4024 تخت فعال 604 تخت ویژه 179 تخت روان پزشکی و 5473 پیوند مغز و استخوان و شیمی درمانی 410 پیوند کبد، 4601 پیوند کلیه، 400 پیوند قلب 21 پیوند ریه و بیش از 6592 پیوند قرنیه چشم در این بیمارستان ها انجام می شود بیش از 450 میلیارد ریال ارزش کمک های خیرین سلامت در سه سال گذشته بوده است.
جعفریان به انعقاد تفاهم نامه اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه دو جانبه در حوزه های آموزش و پژوهش و برنامه تبادل هیئت علمی و دانشجو با بیش از 60 دانشگاه و موسسه آموزشی پژوهشی از 30 کشور جهان در تمامی 5 قاره منعقد شده است هم چنین تقویت روحیه تعهد و رفتار حرفه ای و تلاش در جهت نهادینه سازی فرهنگ احترام و راهنمایی کوشش از برخی فعالیت های فرهنگی این دانشگاه می باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره جلب حمایت خیرین گفت: بیش از 40 میلیارد تومان ارزش مادی است که به دانشگاه توسط خیرین کمک شده که این حمایت ها از حمایت مادی تا اهدای ساختمان را شامل می شود خیرین بیشتر به رفع نیازهای مستقیم علاقه مند هستند ولی راه هایی مثل احداث خوابگاه بیشتر می تواند به ما کمک کند و خیرین هنوز این مسئله را کامل قبول ندارند که کار پژوهشی کار خیر است و یکی از مهمترین فعالیت هایی که باید اتفاق بیفتد جا افتادن همین فرهنگ است.
در ادامه مسعود یونسیان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی از رونمایی از 22 داروی جدید خبر داد و گفت: به مناسبت دهه فجر قرار شده 22 قلم داروی جدید را رونمایی کنیم و دستگاه نویگیشن و استکت قلبی نیز رونمایی خواهد شد هم چنین در رابطه با صنعت دانشگاه رشد زیادی داشته ایم.
علیپور معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره مشکلات مرکز دیالیز سوده گفت: بحث اختلاف نظر بین صاحبان فعلی سوده وجود داشت که دستور قضایی صادر کردیم و باید مطابق این دستور قضایی رفتار کنیم و دیروز مدارس از طرف این مرکز و انجمن حمایت از بیماران کلیوی کامل شد تا ما بتوانیم پروانه لازم را در اختیارشان بگذاریم.
در ادامه جلیلی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره طرح راد و اینکه چرا این دانشگاه برای اولین بار رتبه دوم را کسب کرد گفت: این یک رتبه بندی آموزشی است و رتبه بندی ها تابع شاخص هایی هستند که برای آنها لحاظ می شود و بسته به نوع شاخص ها متفاوت می شود اگر مبنای این شاخص ها ادامه تحصیل در کشور باشد این دانشگاه اول نخواهد شد چرا که در خارج از کشور عده ای از دانشجویان ما ادامه تحصیل می دهند و بسته به این شاخص ها رتبه بندی تغییر می کند هر چند ادامه تحصیل معنای مهاجرت را ندارد.
در پایان این نشست جعفریان درباره طرح تحول سلامت گفت: از ابتدا طرح تحول سلامت از اردیبهشت 93 تا آذر94 منابعی که بابت این طرح به ما داده شد 280 میلیارد تومان بود که از این مقدار 89 درصد مستقیما در خدمت کاهش پرداخت مریض بوده و 11 درصد برای حضور متخصص مقیم در ایران ارتقای ویزیت و ترویج زایمان طبیعی به گروه پزشکی پرداخت شده است از ماه اردیبهشت تا مرداد ماه 93 حدود 92 هزار بستری داشتیم که در زمان مشابه سال 94 با طرح تحول سلامت 132 هزار بستری اعلام شد.
وی درباره کارانه کادر پزشکی گفت: در گروه پرستاری متوسط کارانه پرستاران قبل از طرح تحول سلامت 300 هزار تومان بود که امسال به یک میلیون رسیده در گروه پزشکی حدود هزار و 100 نفر کارانه بگیر در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران داریم که از این گروه حدود 600 نفر تمام وقت غیرجغرافیایی و 600 نفر تمام وقت جغرافیایی هستند متوسط کارانه پزشکان 11 میلیون و 200 هزار تومان است که قبل از طرح تحول سلامت 7 میلیون بوده است.
جعفریان در پایان خاطر نشان کرد: 37 درصد اساتید دانشگاه کارانه زیر 5 میلیون تومان 56 درصد زیر 10 میلیون تومان 75 درصد زیر 20 میلیون تومان و 2.3 دهم درصد بالای 70 میلیون تومان کارانه دریافت می کنند.
امیدوارم با همچین موضوعاتی مشکلات بیماران حل بشه امروزه یکی از مهم ترین مشکلاتی که توی کشور شاید مردم رو اذیت میکنه عدم وجود داروهای خاص برای بیماران هست امیدوارم هر چ زود تر این مشکلات حل بشه