به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مراسم تودیع و معارفه روسای جدید و سابق دانشکده مطالعات جهان و تقدیر از محمد مرندی رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران که امروز یکشنبه در محل این دانشکده برگزار شد، طی سخنانی گفت: ارادتم به دکتر مرندی و عاملی به 15 سال پیش برمیگردد و بسیار خوشحالم که در بین دوستان شخصی این دو نفر را میتوانم نام ببرم که هر دو از استوانههای علمی کشور و توانمندترین افرادی هستند که در حوزه سیاست خارجی و فهم بینالملل نقش دارند.
وی دانشکده مطالعات جهان را یک فرصت استثنایی خواند و گفت: همه چیز در عالم سیاست بر تصور استوار است و تصور است که سیاست را شکل میدهد که در دانشکده مطالعات جهان در دو بعد تصور خوب عمل میکنیم.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: دانشکده مطالعات جهان در یک حوزه به فهم و درک تحولات کمک میکند تا تصوراتمان در عالم خارج به واقعیت نزدیک باشد.
ظریف با ذکر این نکته که ما در فهم و تحلیل مستقل هستیم و تقلید نمیکنیم، یادآور شد: تحلیل ما باید مبتنی بر یک برداشت صادقانه و عالمانه از شرایط واقعی باشد و خودمان مانند ملانصرالدین در صف آش خودمان قرار نگیریم.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم از شخصیتهای علمی و دانشگاهی خود استفاده کنیم تا تصور را به واقعیت نزدیک کنیم رسالت اول ما این است که مقلد نباشیم و آن را بر اساس کرسی آزاداندیشی بنا بگذاریم.
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه دانشکده مطالعات جهان این امکان را به ما میدهد که بتوانیم فهم خوبی از شرایط داشته باشیم، اظهار داشت: این دانشکده یک ویژگی خوب دارد که در صحنه اصلاح تصور طرف مقابل از ما نیز فعال بوده است. ایراد اساسی ما در سیاستگذاری ایراد فهمی و ادراکی است.
ظریف ادامه داد:ما باید در انعکاس واقعیت، تخریب بنای ایران هراسی را دنبال کنیم. ایران هراسی بنایی است که سالها و دههها بر آن سرمایهگذاری شد و به نظر شخصی من امروز فروریخته است، اما به طور کلی یک شکاف عمیق برداشته است.
وی طراحیهای امروز منطقه شامل آتشافروزی، تفرقهاندازیها و فرقهگراییها را به خاطر ایجاد توهم خطر از ایران خواند و یادآور شد: دانشکده مطالعات جهان در برهم ریختن فضای دروغین ایران هراسی و اسلام هراسی پیش میرود و نقشآفرینی میکند.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به دورانی که در وزارت خارجه حضور نداشته گفت: زمانی که فرصت داشتم میدیدم که یک صدای منطقی از ایران مانع میشود که یک فضای تمام قد علیه ایران شکل بگیرد و به همین دلیل به شجاعت مرندی غبطه میخوردم.
وی همچنین به دور آخر مذاکرات هستهای اشاره کرد و گفت: در طول مذاکرات مرندی و دانشجویان دانشکده به همراه وی آمدند و نقش بسیار مهمی داشتند و ما در همه ادوار گذشته در حوزه رسانهای آنقدر موفق نبودیم که در دور آخر بودیم و یکی از عوامل اخیر این موفقیت، شخص مرندی بود.
ظریف نسبت به ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین وزارت خارجه و دانشکده مطالعات جهان ابراز امیدواری کرد.
وی همچنین با اشاره به سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت:سربلندی و قدرت ملی ما ناشی از تفکر اصیل انقلاب و فرهنگ خودباوری و استقلال است که یادگار امام میباشد.
وزیر خارجه با بیان اینکه آمریکا ابرقدرت نیست و نباید توهم داشته باشیم که اگر چیزی را پذیرفت حتما به ضرر ماست، یادآور شد: چنین تصوری معطوف به این است که آمریکا ابرقدرت است و هیچ چیز را نمیتوان با آن مذاکره کرد و به نتیجه رساند. باید بپذیریم که توان داریم و توان مقاومت، مبارزه و مذاکره ما به برکت انقلاب اسلامی و گفتمان اصیل آن است.
«همه چیز در عالم سیاست بر تصور استوار است و تصور است که سیاست را شکل میدهد که در دانشکده مطالعات جهان در دو بعد تصور خوب عمل میکنیم.»
و حالا این بیانات را بگذارید در کنار فرمایش از کار افتادن سیستم دفاعی کشور با یک بمب و تصوری که ایشان از ایران دارند و از آمریکا و نتیجه این بیانات در مورد تصوری که در ذهن کدخدایشان پدید می آورد و نتیجه نهایی که از این تصورات حاصل می شود.
و در ادامه وقتی اصرار می کنند که ما بردیم منظور در تصورات مبارک است و این تناقضی با واقعیت بیرونی ندارد چون عرصه، عرصه تصور است اشکالی ندارد.
و وقتی دشمن دارد جای پای غارت ایجاد می کند و با بتن پر می کند و ... باز هم...