به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ علی مطهری نماینده مجلس ، مهمان چهارمین نشست (عصرانه به وقت جوانی) در خانه شهریاران جوان بود.این نشست در حالی برگزار شد که علی مطهری در موضوعات جوان و مطبوعات ، ازادی قلم و بیان اظهار نظر کرد.
مطهری در اغاز این نشست با اشاره به ابراز خوشحالی جهت حضور در جمع جوانان شهریار که همزمان با دوره سالروز پیروزی انقلاب اسلامی است گفت: نسل جوان متعلق به اینده است و هر کشور و نظام حکومتی که بخواهد موفق باشد روی نسل جوان سرمایه گزاری خواهد کرد، لذا تربیت و رسیدگی به نسل جوان از اهمیت فراوانی برخوردار است، بخصوص در کشور ما که جمعیت قابل توجهی از جوانان با هوش و با استعداد را دارا است.ما باید زبان نسل جوان را بفهمیم و با زبان انان اشنا شویم و این مهم را درمیابیم که نسل جوان یک نسل لجوج و دارای عناد نیست، بلکه نسلی است به دنبال جستجو و حقانیت که باید زبانش را فهمید و با او صحبت کرد.رهبری نسل جوان نکته مهمی است که درباره هر قشری متناسب آن باید هدایت شود.
مطهری گفت: موضوع ازادی بیان و قلم موضوعیست که از شعار های انقلاب بوده و در درجه اول مساله ازادی تفکر به ذهن ما می اید و ازادی بیان نمود ازادی تفکر است.ازادی مطبوعات به حدی مهم است که می توان آن را جزء چهارم دموکراسی یا قوه چهارم حکومت برشمرد.
مطهری با بیان این نکته که امروزه رسانه از حوزه مطبوعات فراتر رفته است افزود: دموکراسی بدون حضور مطبوعات ازاد ،معنایی ندارد زیرا مطبوعات و رسانه جز چهارم دموکراسی است.واضح است که اگر ازادی بیان نباشد حکومت مردم بر مردم تحقق نخواهد یافت. یکی از قوا و استعداد های انسان تفکر است که باید رشد یابد که منشا حق در وجود ادمی قوای اوست که باید به رشد برسد و این رشد باید ازادانه باشد.همه حقوق در انسان ناشی از استعداد هاییست که خالق به او داده است و مساله ازادی تفکر در تاریخ اسلام از سابقه درخشانی برخوردار است .
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به تاریخ ازادی بیان در اسلام افزود: نوع رفتار مسلمانان با بیگانگان در صدر اسلام نشانه صلح دوستی و ازاد اندیشی در اسلام است نمونه بارز آن رفتارعلما اسلام با سایر ادیان بوده که همیشه اجازه بیان نظرات و عقایدشان را داده است.درباره مساله ازادی بیان در جمهوری اسلامی و بعد از انقلاب می توان گفت: ازادی ،استقلال و اخلاق از آرمان های انقلاب اسلامی بوده است که در ارزیابی این آرمان ها درمسیر 36 سال گذشته دچار نشیب و فراز ها بوده ایم . در 10 سال اول انقلاب قابل استناد نیست که بیان کنیم ازادی بیان داشته ایم زیرا دوره حساس جنگ و انقلاب بالطبع حساسیت هایی را دچار کرده است که قابل توجیه است .
مطهری با اشاره به سخن امام خمینی رهبر کبیر انقلاب گفت: در زمان جنگ امام فرمودند قلمرو مسموم باید بسته شود و بر همین اساس برخی مطبوعات بسته شد اما شرایط و دوره جنگ با امروزه تفاوت دارد و امروزه مجاز به این کار نیستیم.در دوره سازندگی هم از فضای ایده الی برخوردار نبوده ایم.در دولت نهم هم می توان اشاره به دارا بودن جامعه از ازادی بیان داشت اما از دوره دهم نمیتوان گفت ازادی بیان وجود دارد ،بخصوص مطبوعات که دچار خود سانسوری ها شده اند و خط قرمز ها مانع رشد ازادی ها شده است
در ادامه این نشست جوانان شهریار طی پرسش هایی درباره روند ازادی بیان و عملکرد مجلس و دولت از نماینده مجلس شورا اسلامی علت عدم وجود برخی ازادی های بیان و قلم و محدودیت های مطبوعات را جویا شدند.
علی مطهری در پاسخ به سوالات جوانان خانه شهریاران گفت:در برخی دوره ها رفتار و عملکرد ما ایده ال نبوده است این تفکر که خیال کنیم اگر مطبوعات و رسانه ازاد باشند موجب اسیب رساندن به بدنه نظام است ، یقینا این طرز فکرغلط می باشد.نظرات مخالف نظر رهبری باید بیان شود که خود رهبرمعظم هم در نشست های دانشجویی فرمودند :(عده ای فکر کرده اند باید سخنان مرا تکرار کنند در حالی که هرکس نظر خود را بیان کند.)عظمت ولی فقیه در این است که مردم نظراتشان را ابراز می کنند در نهایت نظر ولی فقیه را انتخاب می کنند.
نماینده مجلس در جمع جوانان ادامه داد: نظام مقدس جمهوری اسلامی با مطرح شدن نظرات متفاوت منحل نمی شود ،نظام جمهوری اسلامی ایران ریشه های محکم و استواری دارد که با نقد ها از بین نمی رود.این نگرش ها باید اصلاح شود تا ازادی بیان معنای اصلی خود را بیابد. رفتار جمهوری اسلامی با اقلیت های مذهبی خوب بوده است.جهت اشنایی با مقوله ازادی بیان در تاریخ اسلام شما را به سیره امیر المومنین ارجاع می دهم. بزرگترین مخالفان امیر المومنین خوارج بودند که امیر المومنین در برابر انان تا قبل از به دست گرفتن صلاح رفتار ناشایستی نداشت بلکه آنان اعتراض خود را بیان میکردند، حتی در میان سخنان امیرالمومنین در خطبه ها خوارج مانع می شدند که در مواجهه اعتراض مردم حضرت امیر(ع)مخالفت میکردند و این عین الگوی ماست در مقابل نظرات مخالف و نقد ها. خط قرمز باید حمله مسلحانه باشد نه انتقاد لفظی.
علی مطهری در پایان نشست عصرانه به وقت جوانی در جمع اعضای خانه شهریاران جوان گفت:نقد وازادی بیان مضر حکومت نیست بلکه موجب تقویت حکومت هاست.:امید بر این است که مجلس اسلامی بعد شاهد ازادی های اندیشه و بیان و حضور نمایندگان منفعل باشد.