به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه از تصمیم خود برای تخصیص بودجه 3 میلیارد دلاری به تغییر و تحول عمده در شبکه رایانهای دولت فدرال خبر داد.
وی در یادداشتی در روزنامه والاستریتژورنال، ابتدا با تعریف از قدرت آمریکا در حوزه سایبری، گفت دست بالای واشنگتن در این حوزه، از سوی «دولتهای خارجی، تبهکاران و بازیگران مفرد» در معرض تهدید قرار گرفته است.
رئیسجمهور آمریکا نوشته است: «آنها به دنبال نقاط آسیب پذیر در شبکههای کنترل زیرساختهای حیاتی نظیر شبکه برقرسانی و سامانههای مالی هستند. دولت فدرال هم بارها هدف تبهکاران سایبری قرار گرفته است.»
اوباما با برشمردن برخی از حملات ادعایی به زیرساختها و شبکههای رایانهای در آمریکا، نوشته است: «این حملات سایبری جزو مهمترین تهدیدات علیه امنیت اقتصادی و ملی آمریکا هستند.»
وی که در یادداشت خود از هکرهای فعال در روسیه، چین و کره شمالی به عنوان تهدیدات علیه آمریکا نام برده، نوشته است که برای مقابله با همین تهدیدات سایبری است که امروز «طرح اقدام ملی امنیت سایبری» را اعلام کرده که بر اساس آن بودجه امنیت سایبری فدرال یک سوم افزایش یافته و به 19 میلیارد دلار میرسد.
به گفته اوباما، بر اساس این طرح، قرار است اولا 3 میلیارد دلار برای تحول و ارتقا اساسی در شبکه رایانهای دولت فدرال صورت گیرد. وی نوشته است: «همه میدانند که معمولا ساختار فناوری اطلاعات دولت مانند یک آتاری در دنیای ایکس باکس است. اداره امنیت اجتماعی هنوز از سیستمهای متعلق به دهه 1960 استفاده میکنند.»
رئیسجمهور آمریکا در این یادداشت همچنین نوشته است که یک سمت جدید به دولت اضافه شده است. این سمت جدید که «مسئول ارشد امنیت اطلاعات» نام دارد که وظیفه وی نظارت بر انجام این تغییرات است.
جذب نیروهای مستعد در زمینه سایبر از دیگر مفاد این طرح است. به گفته اوباما، دولت قصد دارد نیروهای خلاق و با استعداد را از «سیلیکون ولی»، بورس فناوری اطلاعات آمریکا، جذب کند و در این راستا مزایایی چون اعطای بورس تحصیلی و بخشش وام دانشجویان مد نظر، در دستور کار قرار خواهد گرفت.
سومین بخش از این طرح هم نزدیکتر شدن دولت فدرال و بخش خصوصی در آمریکاست. به گفته اوباما، قرار است از این پس دولت فدرال همکاری نزدیکتری با شرکتهای بخش خصوصی داشته باشد تا بتواند از «تهدیدات جلوگیری کرده، آنها شناسایی و مختل» کند.
افزایش آگاهی عمومی در مورد تهدیدات سایبری و کمک به کاربران برای افزایش امنیت سیستمهایشان، چهارمین بند از طرح مد نظر دولت آمریکاست. قرار است در این راستا شرکتهایی چون گوگل، فیسبوک، دراپ باکس و مایکروسافت در جهت ایمنسازی هرچه بیشتر سیستمهای شهروندان آمریکایی فعال شوند. ویزا کارت، مستر کارت و پی پال هم تلاش خواهند کرد تا پرداختهای بر خط را بیش از پیش امن کنند.
وی در پایان نوشته است که قرار است کمیسیون مشترکی بین دولت و کنگره تشکیل شود تا از سران شرکتهای فناوری اطلاعات و فعالان در این زمینه دعوت کرده و نظرات آنها را جویا شود.