به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام محرابی در جلسه پرسش و پاسخ «عملکرد شورای نگهبان از متن تا حاشیه» در آمفی تئاتر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که توسط جامعه اسلامی این دانشگاه برگزار شد با بیان اینکه جلساتی که با دانشجویان برگزار می کنم از بهترین جلسات من است، گفت: یکی از نکات مهمی که رهبر انقلاب بر آن تاکید دارند مسئله جوانان و مطالبه گری آنان است که امیدوارم این امر با برگزاری کرسی های آزاداندیشی در فضای دانشگاهی تامین شود.
وی با انتقاد از عدم برگزاری کرسی های آزاد اندیشی مدنظر مقام معظم رهبری، افزود: تلاش کنید تا فضای دانشگاهی و سرنوشت شما در دانشگاه بی هدف و با سردرگمی طی نشود و یک نقش اصلی و مهم در آینده جامعه داشته باشید.
مسئول هیات نظارت شورای نگهبان خراسان رضوی با بیان اینکه یک فرد بی سواد و یا کم سواد در سطوح بالای جامعه خود نقشی نخواهد داشت، گفت: اکنون در مجلس و انتخابات سطح تحصیلات دارای اهمیت است و در هر مرحله، سطح بالاتر تحصیلی، یکی از شروط می باشد.
حجت الاسلام محرابی جوانان امروز در فضای دانشگاهی کشور را فرمانداران، استانداران، وزرا و مسئولان درجه یک آینده کشور دانست و خاطرنشان کرد: به گفته مقام معظم رهبری تحصیل، تذهیب و ورزش را در زندگی اولویت بدهید و تلاش کنید با خوب درس خواندن راه های خوب زندگی کردن و مردم داری و خدمت به مردم را بیاموزید.
جوانان تلاش کنند سالم زندگی کنند
وی با انتقاد از گذراندن دوران جوانی و دانشگاهی در شرایط نادرست اخلاقی، گفت: جوانان بسیار مراقبت کنند که زندگی سالمی در طول دوران تحصیل خود داشته باشند زیرا بسیاری از رد صلاحیت ها در آینده می تواند به دلیل حضور جوانان در پارتی های مختلف دوران جوانی باشد.
مسئول هیات نظارت شورای نگهبان خراسان رضوی در بخش دوم سخنان خود با بیان اینکه در قانون اساسی آمده است کسانی که میخواهند نماینده مجلس شوند باید التزام به قانون اساسی و اسلام داشته باشند، گفت: اگر کسی در ایام ماه رمضان روزه نگیرد و یا اینکه در مراسم غیر اخلاقی حضور پیدا کند در آینده برای کاندید شدنش مشکلاتی ایجاد خواهد شد؛ زیرا در پرونده آنان حضور در مراسم غیراخلاقی، سخنرانی در جمع دانشجویان با تکیه بر اصولی متضاد با انقلاب اسلامی درج می شود.
حجت الاسلام محرابی با بیان اینکه ما در همین انتخابات افرادی را داشته ایم که در استعلامات مشخص شده که در پارتی های مختلف حضور داشته اند و بر این اساس رد صلاحیت شدند، گفت: بند اول ماده سه قانون انتخابات به محکومین به ارتشاع، کلاهبرداری و ... اشاره می کند که تمام این موارد در تایید صلاحیت کاندیدای انتخابات مورد توجه قرار می گیرد.
وی ادامه داد: من نسبت به این موضوع انتقاد دارم که برخی نظام را زیر سوال میبرند که این چه انقلابی است که ما کرده ایم و نتوانسته ایم به موفقیتهای مختلف دست پیدا کنیم!.
مسئول هیات نظارت شورای نگهبان خراسان رضوی تصریح کرد: در برخی مستندات موجود در مورد دوران قبل از انقلاب از زبان فرح دیبا در کتاب «از تهران تا قاهره» آمده است که همین شاه و خانواده اش که در نوکری استعمار ذره ای کوتاهی نکرده بودند پس از فرار از ایران در هیچ کشوری آنان را نمیپذیرفتند تا اینکه در مرکزی نظامی در کشوری نامشخص شاه و خانواده اش را اسکان میدهند که یکی از محافظان با دیدن حال بد شاه به فرح میگوید مراقب باشید همسرتان از اتاق بیرون نرود زیرا اگر بداند این مرکز سابق بر این مکان نگهداری دیوانگان نظامی بوده است و هنوز آثار مراقبت از این افراد در این ساختمان وجود دارد بیش از این حالش بد خواهد شد.
در ادامه علی عرب، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مسئول تشکیلات جامعه اسلامی کشور با بیان اینکه مراحل بررسی صلاحیت ها در هیات های اجرایی انجام شده است، گفت: آیا امکان رد و احراز صلاحیت افراد پس از تاریخ شانزدهم بهمن وجود دارد یا خیر؟
محرابی در پاسخ به این سوال گفت: آمار اعلام شده در روز شانزدهم بهمن نظر شورای نگهبان بوده نه هیات مرکزی و در این مدت تنها افرادی احراز و یا رد صلاحیت می شوند که برای اولین بار است که رد شده اند و حق شکایت نسبت به رد شدن خود به شورای نگهبان را دارا می باشند که در خراسان رضوی چهار نفر این شرایط را دارند.
وی ادامه داد: 854 نفر ثبت نام کننده مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی داشتیم که تنها چهار نفر اعتراضات شان در این مرحله قابل رسیدگی است و دیگر افراد رد و یا احراز صلاحیت شان مشخص شده است.
در ادامه امیررضا امیرزاده، عضو هیات موسس نواندیشان دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه شما افراد شناخته شده و شناسنامه دار که خدوم انقلاب اسلامی هستند را یک به یک حذف کرده اید، بیان داشت: رسولی، اصغرزاده و انصاری که از سمت شورای نگهبان رد صلاحیت شده اند به گفته شما در کدام پارتی حضور داشتند که نتوانستند صلاحیت خود را در نظام به دست آورند؟
این فعال دانشجویی ادامه داد: سر مردم و به خصوص دانشجویان نمیتوانید گول بزنید و دلیل این رد صلاحیت ها این است که شما نمیخواهید این افراد در مجلس شورای اسلامی باشند زیرا بسیاری از این افراد در شورای شهر جا دارند و پایگاه مردمی مناسبی را نیز از آن خود کرده اند که قطعا با نمایندگی مجلس شورای اسلامی رای خواهند آورد؛ اما بنا به خواست شما باید از کاندیدا شدن مجلس شورای اسلامی با عدم صلاحیت و یا احراز صلاحیت روبرو شوند.
امیرزاده عدم صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی را امری کاملا سیاسی دانست و تاکید کرد: مشکل ما این است که امروز شورای نگهبان خودش یک جناح شده و با سیاست رفتار میکند و تلاش دارد افرادی را که پایگاه مردمی ندارند را احراز صلاحیت کرده؛ اما افرادی که پایگاه مردمی دارند و در شورای شهر نیز حضور داشته اند رد صلاحیت کند.
وی در پایان با طرح این سوال که آیا شورای نگهبان برای خودش خط و مرز مشخصی دارد یا خیر؟ تصریح کرد: چرا شورای نگهبان برخی از کاندیدای انتخاباتی را در یک دوره از مجلس تایید صلاحیت می کند و در دوره دیگر خیر؟ اگر این بحث سیاسی نیست پس چیست؟
حجت الاسلام محرابی با بیان اینکه صحبت های شما بیشتر مانند دادن یک حکم بود تا طرح یک سوال، بیان داشت: ما در مشهد و خراسان رضوی چهار نفر رد صلاحیت شده داشتیم که دو نفر آنان از اعضای هیات پنج نفره استان و دو نفر قاضی ارشد یکی در دادگستری استان و دیگری یک شعبه دیوان اداری کشور را اداره می کرد.
وی ادامه داد: نگاه شما به عنوان یک دانشجو یک اشکال دارد و آن اینکه شما طرف مقابل خود را افراد بی دینی میبینید که میخواهند به قیمت جهنمی شدن خود عده ای را رد صلاحیت کنند و این در حالی است که هیچ کس در شورای نگهبان برای منفعت حزب جریان و یا گروهی تایید و یا رد صلاحیت را انجام نمیدهد؛ بلکه قانون ملاک اول و آخر ما میباشد.
مسئول هیات نظارت شورای نگهبان خراسان رضوی به بند یک ماده 28 قانون انتخابات اشاره کرد و گفت: در این بند شرایط انتخاب شوندگان را توضیح میدهد که من حاضرم از شما تقاضا کنم تک تک افراد صلاحیت شده مورد نظر خود را در یک فضای دانشگاهی به دانشگاه دعوت کنید و من نیز می آیم تا براساس همین بند قانون انتخابات دلایل رد صلاحیت این افراد را اعلام کرده و شما خودتان قضاوت کنید.
حجت الاسلام محرابی با بیان اینکه یک عده قانون را قبول ندارند و این اصلا درست نیست، گفت: یک نفر از کسانی که شما نام بردید حاضر نخواهد بود در برابر بندهای قانون انتخابات در شورای نگهبان حاضر به توضیح به ما باشد زیرا اینان خودشان میدانند که شرایط قانونی احراز صلاحیت را نداشتند.
وی ادامه داد: از جمع 854 ثبت نامی مجلس شورای اسلامی در استان در این انتخابات 31 نفر رد شدند یعنی حدود چهار درصد تنها از جمع ثبت نام کنندگان احراز صلاحیت نشدند.
مسئول هیات نظارت شورای نگهبان خراسان رضوی متذکر شد: ما براساس قانون رفتار می کنیم؛ اما مطمئنا مواردی نیز بوده است که ممکن است در آن مورد کمی دقت بیشتر نیاز بوده باشد البته گاه پیش می آمده وزارت اطلاعات و قوه قضائیه هر دو استعلام دادهاند و وزارت کشور نیز این مورد را قبول کرده است؛ اما ما در شورای نگهبان مورد را رد کرده ایم.
حجت الاسلام محرابی با بیان اینکه وزارت کشور، شورای نگهبان، وزارت اطلاعات و قوه قضائیه مراجع چهار گانه ای هستند که باید استعلامات لازم در خصوص کاندیدای انتخابات را اعلام کنند، بیان داشت: ما در خراسان رضوی خلاف قانون عمل نکرده ایم و شورای نگهبان در کشور نیز هیچ رد و تایید صلاحیتی جز آنچه قانون به ما دستور داده انجام ندادهاست.
وی تاکید کرد: من حاضر نیستم برای بحث صلاحیتها در انتخابات خود را به جهنم ببرم و اصلاً در این خصوص اصولگرایی و یا اصلاح طلبی اهمیتی ندارد زیرا آبروی یک انسان در پیشگاه خداوند بسیار محترم است و ما نیز تلاش میکنیم آبروی افراد را حفظ کنیم؛ اما اینکه چرا از یک طیف رد صلاحیت شدگان بیشتر هستند میتوانید خودتان در این خصوص به پاسخ برسید.
مسئول هیات نظارت شورای نگهبان خراسان رضوی به دور قبل انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: در دور قبل این استان 376 کاندید ثبت نامی داشت که امسال به 854 نفر افزایش پیدا کرده است که این نشان می دهد یک عده نیات خاصی در سر داشتند.
حجت الاسلام محرابی با اشاره به اینکه نهضت ثبت نام، جهت بالا بردن هزینه های نظام بود، گفت: یک عده در این دور انتخابات گفتند نهضت ثبت نام راه بیندازیم تا هزینه های نظام را بالا ببریم. حال من این سوال را می کنم اولین شرط تایید صلاحیت یک کاندید انتخابات التزام او به قانون اساسی است، آیا کسی که میخواهد هزینه های نظام را بالا ببرد التزام عملی به نظام و قانون اساسی دارد؟! پس این مشخص است افرادی که شما از آنان دم می زنید آن قدر هم نگران آینده نظام نیستند.
در ادامه شاهدی فر، مسئول دفتر جهاد دانشگاهی مشهد با بیان اینکه حسن خمینی به چه دلیل احراز صلاحیت نشد از صلاحیت دادن به ۹ نفر از کاندیدای خبرگان رهبری بدون گرفتن آزمون خبر داد و گفت: اگر عدم حضور حسن خمینی در آزمون دلیل عدم احراز صلاحیت وی بود، تایید صلاحیت این ۹ نفر بر چه اساس صورت گرفته است؟
حجت الاسلام محرابی در خصوص این سوال گفت: در خراسان رضوی برای انتخابات خبرگان رهبری 47 نفر ثبت نامی داشتیم که 11 نفر تایید صلاحیت شدند و اکثرا از اصولگراها بودند.
وی ادامه داد: بند ب قانون انتخابات در خبرگان رهبری به اجتهاد کاندیدا تاکید دارد که در خراسان تنها یک مورد به دلیل بند ج یعنی نداشتن بینش سیاسی رد شد و دیگر افراد به دلیل همین بند ب یعنی نداشتن اجتهاد رد صلاحیت شدند.
مسئول هیات نظارت شورای نگهبان خراسان رضوی با بیان اینکه اگر فردی سابق بر این توانسته باشد آزمون اجتهاد را داده باشد نیازی به شرکت در آزمون در انتخابات خبرگان ندارد، گفت: یک تعداد از افراد در 15 شهریور سال جاری در آزمون اجتهاد شرکت کرده بودند که نیاز به شرکت دوباره در این انتخابات در آزمون را نداشتند؛ اما اینکه خبرها حاکی از این باشد که حسن خمینی قصد آمدن به جلسه آزمون را داشته و نگذاشتند ما دخالت نمیکنیم.
وی ادامه داد: کسانی که دور قبل امتحان داده بودند از جمع 11 نفر خراسان رضوی پنج نفرشان تایید میشوند که بر این اساس در این جمع فقهای شورای نگهبان و روسای دادگستری که حکم اجتهاد آنان قبلا از طریق ولی فقیه زده شده است حضور دارند.
حجت الاسلام محرابی با بیان اینکه حسن خمینی نزد همه ما عزیز است و گروه های مختلف باید مراقب باشند که بی احترامی به بیت امام نکنند، گفت: سخن اخیر هاشمی که همه را بدهکار امام(ره) می دانستند درست است و ما نیز قبول داریم؛ اما اگر خود حضرت امام نیز بودند نمی گذاشتند کسی بدون بررسی و بدون عبور از قانون وارد حوزه انتخابات شود.
وی در پاسخ به این سوال که حجج الاسلام فیاضی و مصباحی مقدم جزو ۹ نفری هستند که بدون شرکت در آزمون تایید صلاحیت شدند؟ در پایان یادآور شد: حجج الاسلام فیاضی و مصباحی مقدم دور قبل در انتخابات مجلس نهم که انتخابات میان دوره ای خبرگان نیز هم زمان با آن برگزار شد یکی از کاندیداها بودند که در آنجا آزمون را داده و قبول شدند بر این اساس دیگری نیازی به آزمون دادن در این دور وجود ندارد.