به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، دوربین «منطقه آزاد» شبکه سه سیما این بار به دانشگاه اصفهان آمد و تریبون گفت و گوی دانشجویی اصفهان با همکاری بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان و دفتر تحکیم وحدت دانشگاه علوم پزشکی در این دانشگاه برگزار شد.
در این تریبون، دانشجویان آزادانه به بیان دیدگاه های خود در خصوص انتخابات پیش رو پرداختند.
دقت در انتخاب اصلح، رای ندادن به شعارهای انتخاباتی و انتخاب با آگاهی کامل و شناخت صحیح به سواد و توانایی نامزدها از عمده مواردی بود که توسط دانشجویان در این تریبون آزاد مطرح شد.
یکی از دانشجویان در این برنامه با اشاره به عدم وجود آزادی در انتخابات، گفت رد صلاحیت به چه معناست؟ در عرصه انتخاب آزاد به کسانی که صلاحیت ندارند اجازه ورود داده شود تا ملت تصمیم بگیرند و چنانچه ملت آنها را حذف کردند دیگر اجازه ورود به انتخابات به آنها داده نشود.
یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد رشته روابط بین الملل در ادامه بیان داشت: اگر صحبت از آزادی بیان و اندیشه است پس باید آزادی پس از بیان نیز باشد. اسلامیت و جمهوریت با هم دیگر همخوانی ندارد. مردم از طرفی خواستار تایید شدن کاندیدهای رد صلاحیت شده اند و شورای نگهبان از طرف دیگر مخالف این امر است؛ چرا که شورای نگهبان معتقد است مجلس باید مجلسی ولایی، بسیجی و آزادی خواه باشد.
دانشجوی دیگری در پاسخ به این اظهارات گفت: رای از حقوق مردم است و نمایندگان به دور از گناه نیستند؛ اما اگر از جانب نماینده ای صحبت می شود باید در حضور شخص باشد تا بتواند از خود دفاع کند. مجلس جدید باید ولایی و بسیجی باشد. مجلس ششم که بسیجی نبود چه بر سر کشور آورد. صنعت هسته ای به طور کامل تعطیل شد. برجام که نتیجه تصویب بیست دقیقه ای مجلس نهم است چه دستاوردی می تواند داشته باشد.
این دانشجو در ادامه افزود: ایرانیان نشان داده اند که اگر بخواهند؛ می توانند کاری را که اراده کرده اند به اتمام برسانند، افتخاراتی که پس از انقلاب و با خون بیش از ۲۰۰ هزار شهید بدست آمده را به راحتی از دست نمی دهیم.
وی تصریح کرد: اینکه عده ای برجام را موفقیت تلقی می کنند کمی زود هنگام است؛ چراکه هنوز چند ماهی از برجام نگذشته است. هر چند که پس از برجام هم شاهد بدعهدی دشمن درجه یک ایران بوده ایم.
دانشجوی دیگری در ادامه این برنامه به سوزاندن پرچم آمریکا در مراسمات مختلف اشاره کرد و گفت: جدای از مسئله به دشمنی های آمریکا با ایران، اگر کسی پرچم کشور ایران را را بسوزاند چه حسی پیدا می کنیم؟ چرا شعار مرگ بر آمریکا باید گفته شود؟
وی تصریح کرد: انتخاباتی که در آن صلاحیت یادگار امام رد بشود؛ انتخاباتی که در آن سخنرانی تبلیغاتی هاشمی رفسنجانی سانسور شود؛ انتصابات است نه انتخابات.
یکی از دانشجویان در پاسخ به این اظهارات با شرح این سوال که کشورهایی چون افغانستان و عربستان که دوست امریکا بوده اند در چه وضعی هستند؟، گفت: باید دید عربستان در باتلاق یمن چه حالی دارد؟ چرا برای تحریم های غیر قانونی این سال ها و تحریم های مجدد پس از برجام و ورود غیر قانونی تفنگداران آمریکایی ها به آب های ایران به آنها اعتماد کرد و شعار مرگ بر آمریکا را حذف کرد؟ قطعا به نماینده ای رای خواهیم داد که به آرمان های امام خمینی(ره) پایبند باشد.
دانجشوی دیگری پس از آرام شدن فضای تریبون گفت: عده ای که توهین هایی را نسبت به ما قطار کرده اند بدانند ایران یک کشور اسلامی است، انقلاب اسلامی زمینه ساز ظهور است. توهین و تحقیر، آزادی بیان نیست.
وی افزود: دلیلی ندارد کسی که اسلام ندارد در راس کارهای حکومتی یک سرزمین اسلامی قرار بگیرد. کسانی که صفت هوچی گر را به یک حزب نسبت می دهند و خود را آزاده می نامند؛ چگونه است که تحمل شنیدن سخن مخالف خود را ندارند؟ به کسانی رای خواهیم داد که نه شرق گرا و نه غرب گرا باشند بلکه مطیع اوامر رهبری باشند.
دانشجوی دیگری با بیان اینکه عده ای در کشور هرگاه بحث منافع خودشان باشد از مردم سو استفاده می کنند، بیان داشت: این مردم از نظرشان قرآن سر نیزه است. همین کسانی که امروز به هو کردن مشغول هستند در سال ۸۸ برای رای مردم ذره ای ارزش و احترام قائل نبودند.
وی ادامه داد: مجلسی باید به سر کار آید که سیاست های رابینهودی دولت را خنثی کند؛ هواپیماهای ایرباسی که از فرانسه خریداری شده است، معلوم نیست کجا استفاده می شود! اینها در حالی است که کشور فرانسه خود هشت فروند از این هواپیما در اختیار دارد و باید گفت این هواپیماها فقط مناسب عده ای ثروت اندوز است.
دانشجویی در پاسخ به این اظهارات اینگونه عنوان کرد: دولت موظف است به وظایف خودش عمل کند و وظیفه ندارد توقعات عده ای معدود را برآورده کند.
وی افزود: گردشگری مناسب ترین جایگزین اقتصاد نفتی است. گردشگر خارجی باید با اطمینان خاطر نسبت به امنیت سفر به ایران سفر کند و این هواپیماهای جدید این نیاز را مرتفع می کند. یکی از آثار برجام بروز شدن ناوگان هوایی و تسلیحاتی کشور است.
در بخش پایانی این تریبون نیز یکی از دانشجویان با تاکید براینکه دموکراسی و انتخابات نیازمند فرهنگ است که باید نهادینه شود، گفت: دسته اول رد صلاحیت شده ها برای انتخابات پیش رو کسانی هستند که به تمام دنیا نشان دادند فرهنگ دموکراسی ندارند.
وی افزود: سخنان رئیس دولت اصلاحات در فضای مجازی مبنی بر عدم تقلب در انتخابات سال ۸۸ موجود است، باید از وی پرسید آقای آزادی خواه! چرا این سخنان را در سال ۸۸ نگفتید.
این دانشجو ادامه داد: دسته دوم رد صلاحیت شده ها کسانی هستند که اعتقادی به اسلام و قوانین کشور ندارند؛ بنابراین لزومی برای حضور این افراد در انتخابات وجود ندارد. چگونه می شود کسی که قانون جمهوری اسلامی را قبول ندارد برای این کشور قانون تصویب کند؟ چنین افرادی حداقل های حکومت داری را هم نمی دانند.
این دانشجو تصریح کرد: عده ای از دانشجویان مدافع کسانی شده اند که یک رقم از فسادهای او بیش از ۵۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور آسیب زده است. عده ای سرنوشت خود را به دست کسانی می سپارند که کارشان یا فتنه و یا فسادهای اقتصادی است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: مخملباف به نمایندگی از اصلاح طلبان به آمریکا رفت تا از کنگره بخواهد تحریم ها را علیه ملت ایران تشدید کنند. این یعنی نبود فرهنگ و شرافت ملی عده ای که به خاطر قدرت و منافع حزبی خود، مردم خود را قربانی کنند.