به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» محمدتقی حسینی، قائممقام وزیر کار در امور بینالملل با اشاره به اینکه هماکنون زمان اعزام نیروی کار به خارج از کشور است و به صدور خدمات فنی، مهندسی در برخی زمینهها نیاز داریم، اظهار داشت: دولت به هیچ عنوان موضوع اعزام نیروی کار ایران به خارج از کشور را رها نکرده است، در زمان تحریمها نیز تلاشمان برای گسترش خدمات فنی، مهندسی و اعزام نیروی کار را افزایش دادیم.
وی افزود: اعزام نیروی کار به خارج از کشور در گرو شرایط و ارتباطات سیاسی است، در این زمینه قراردادهایی با کویت و قطر نیز به امضا رسیده است، اما این موضوع به دلیل شرایط پیشآمده در منطقه با سرعتی که انتظار داریم، پیش نمیرود.
حسینی با بیان اینکه در زمینه صدور خدمات فنی، مهندسی موفقیتهای مختلفی توسط ایران کسب شده است، تصریح کرد: با اندونزی طرحهای موفقی به جهت انتقال خدمات فنی و مهندسی داریم و به عنوان مثال مپنا، طرحهای موفقی را ارائه کرده است.
وی افزود: در کنفرانس وزرای کار کشورهای اسلامی که به عنوان رئیس هیأت ایرانی حضور داشتم، وزیر کار اندونزی علاقهمندی خود را برای اعزام شرکتهای ایرانی به این کشور اعلام کرد و دلیل آن هم قیمت مناسب و رقابتی در کنار انتقال دانش و تکنولوژی بود.
قائم مقام وزیر کار در امور بینالملل با بیان اینکه برای بهبود فضای کسبوکار با وزارت امور خارجه اقداماتی را در پیش گرفتهایم، افزود: در سمینار سفرای ایرانی که در تهران برگزار شد، نشست یکروزهای هم توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد تا مسائل مربوط به فضای کسبوکار و ایجاد زمینههای توسعه مطرح شود.
وی افزود: باید از زمینههای راه افتادن دوباره اقتصاد در پسابرجام و امکاناتی که فراهم کرده استفاده کنیم،به طور جدی در حال مذاکره و رایزنی با هیأتهای خارجی هستیم؛ در این خصوص نیروی کار ایرانی مهارتهای لازم را کسب میکنند تا برای تبادل با کشورهای اروپایی مورد مبادله قرار گیرند.
حسینی در پاسخ به این سؤال که پیشبینی شما از اعزام نیروی کار در سالهای آتی با توجه به اجرای برجام چگونه است، گفت: با توجه به شرایط پیش رو رشد بسیار خوبی را پیشبینی میکنیم و در این باره رشد حتی 400 درصدی هدفگذاری شده است که نشاندهنده افزایش 4 برابری است.