به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حداد عادل دیشب در مراسم تقدیر از نیم قرن تلاش استاد مهدی مشکوه الدینی در تالار حق شناس هتل پارس مشهد، گفت: یکی از شیرین ترین ساعاتی که من همیشه خاطرات خوبی از آن دارم همین جلساتی است که در تقدیر از استادان و دانشمندان در کشور ما برگزار میشود.
وی افزود: البته این رسم همیشه بوده است؛ اما انصاف است که بگوییم بعد از انقلاب اسلامی این حرکت تبدیل به یک سنت حسنه شده و رشد بسیار خوبی پیدا کرده است که حق همین است.
حدادعادل ضمن بیان احترام به استاد مشکوه الدینی یادی از مرحوم عبدالحسین مشکوه الدینی کرد و افزود: من در سال 48 از دانشکده علوم و رشته فیزیک به دانشکده ادبیات در تهران رفتم که همه ساله در این دانشگاه کنگره تحقیقات ایران برگزار میشد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: من در این زمان 24 سال سن داشتم و در این کنگره هر ساله پای سخنرانی یکی از اساتید مینشستم.
اساتید برجسته مشکوه الدینی پا جای پدر گذاشتند
وی تاکید کرد: استاد عبدالحسین مشکوه الدینی؛ استاد دانشگاه فردوسی مشهد و مولف چند کتاب بود که من برایش احترام بسیاری قائل بودم و جملات وی در این کنگره نیز اکنون چاپ شده است.
حدادعادل اهمیت تاثیر خانواده در تربیت فرزند را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: فرزندانی عالم چون دو برادر مشکوه الدینی از دل تربیت پدری عالم چون استاد عبدالحسین مشکوه الدینی رشد میکنند و این اساتید برجسته امروز جا پای پدر خود گذاشتهاند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاکید بر این موضوع که چه خوب است ما هم برای فرزندان خود چنین پدرانی باشیم، ادامه داد: سال 43 من در سال دوم رشته فیزیک بودم و و استاد بسیار خوبی به نام کمال الدین جناب در دانشگاه تهران داشتیم که استاد درس مکانیک فیزیک ما و یک استاد برجسته منتظر خدمت و فعال سیاسی بود.
وی ادامه داد: روزی در فضای دوستانه کلاس که حدود 70 دانشجو میشدیم، دانشجویان از نقصهای دیگر اساتید در تدریس و غیره سخن گفتند و به بیان عیوبی که در اساتید وجود داشت و مشکلات حوزه اساتید پرداختند.
حدادعادل خاطر نشان کرد: جناب پس از تمام شدن سخن دانشجویان و گوش دادن به سخنان آنها گفت اگر از این رفتار اساتید خود ناراحت هستید در همین جوانی با خود عهد کنید وقتی استاد شدید این عیوب در شما نباشد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی این سخن استاد خود را در طول 54 سال گذشته آویزه گوشش دانست و گفت: من این توصیه سلبی را به توصیه ایجابی در این شب به یاد ماندنی تبدیل میکنم و از شما دانشجویان دانشگاههای کشور میخواهم امشب عهد کرده و سعی کنید حسنهایی که امشب از زبان همه در وصف استاد مشکوه الدینی گفته شد در شما باشد.
مقام و مدرک برای دانشجو سواد نمیآورد
وی خواستن علم برای خود علم را یکی از صفات استاد مشکوه الدینی دانست و افزود: دانشجویان علم را برای خود علم یاد بگیرند؛ زیرا مدرک دکتری، ارشد و غیره سواد نمیآورد، ممکن است مقام ما بالا رود و دکتر یا استاد دانشگاه شویم؛ اما در عین حال بیسواد باشیم. پرفسور بیسواد نباشید، بلکه بیسواد عالم باشید.
حدادعادل ادامه داد: در دبیرستان فرهنگ که در سال 71 تاسیس شد، آقایی دانشجوی ما شد با نام جویا جهان بخش که تنها یک سال با ما کار کرد و و سپس رفت و در برابر اصرار ما حاضر نشد دیپلم گرفته و کنکور دهد و وارد دانشگاه شود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: امروز این فرد در اصفهان یک دانشمند است که دهها استاد دارای مدرک دکتری باید از برنامهها و کارهای او از لحاظ کیفیت علمی الگوبرداری کنند.
وی توجه به کیفیت علم را بسیار مهمتر از کمیت دانست و افزود: تمام این اساتید به کیفیت علم بها دادند؛ نکند شما دانشجویان به فکر باشید در مسیر رشد علمی خود رسالهای را سر هم کرده و مانند بساز و بفروشها در مکتب علم رفتار کنید.
کشور به زنان و مردان عالم نیاز دارد
حداد عادل کشور را در شرایط کنونی نیازمند زنان و مردان عالم دانست و گفت: راه عالم شدن این است که این خصوصیات که در این جلسه بیان شد را در خود ایجاد و دنبال کنید.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تاکید کرد: در دوران دانشجویی و طلبگی خود چیزی را تا نیاموختید رها نکنید و تا یاد نگرفتید از آن دست بر ندارید؛ زیرا لذت علم در خود علم نهفته است نه در عنوان و منصبهای پس از آن.
وی در پایان، یادآورشد: چرا حوزه علمیه در کمترین امکانات ملا به جامعه تحویل میداد؟ زیرا افراد در حوزه علمیه معرفت علمی را در کنار علم میآموختند و این نکته بسیار مهمی در فضای علم دانشگاهی است.