به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در حاشیه دومین نشست هم اندیشی فعالان اقتصاد دانش بنیان و نوآور که صبح امروز در پژوهشگاه نیرو برگزار شد در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا مشکلات شرکتهای دانش بنیان به خاطر وابستگی به نفت است گفت: به هر حال ما دارای اقتصاد صد ساله نفتی هستیم که یک فرهنگ غلط را به همراه خود آورده است. این فرهنگ باید اصلاح شود تمام توجه دولت در دو سال گذشته در حوزه اقتصاد دانش بنیان بر این پایه بوده است و در ابلاغیات رهبری در مورد اقتصاد دانش بنیان نیز این مسئله وجود دارد.
ستاری ضمن تاکید براینکه رکن اصلی اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد دانش پایه است افزود: معنی این اقتصاد یعنی اینکه چگونه بتوانیم از علم ثروت تولید کنیم ما دیگر با پولهایی که از محل فروش معادن و نفت و گاز به دست میآوریم نمیتوانیم نیازهای کشور را برآورده کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: با این نیروی انسانی فوق العاده یعنی ۳۲ میلیون جوان و ۵ میلیون دانشجو میتوانیم یک اقتصاد فوق العاده را در منطقه داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه دانشجویان کارآفرین گلایهمند از کاغذبازی و عدم حمایت بخش خصوصی و دولتی در قبال طرحهای آنها هستند اضافه کرد: بخش عمدهای از این گلایه به خاطر فرهنگ غلطی است که در کشور داریم این مشکلات دو طرفه است معنی اقتصاد دانش بنیان آن نیست که هر طرحی که ارائه دادیم بلافاصله بتوانیم تجاری سازی کنیم بچهها باید یاد بگیرند برای این قضیه هزینه بدهند و برای اینکه به هدفشان برسند باید چندین بار به زمین بخورند و مجدد بلند شوند.
وی اظهار داشت: بحث تجاری سازی پیچیده است مهمترین مسئله بستری است که باید فراهم شود و سرمایه گذاریهای خطر پذیر باید در کشور تقویت شود ما سیستمهای شتاب دهنده را در کشور راه اندازی کردیم اینها شرکتهایی هستند که ایدهها در بستر آن شرکتها میتوانند تبدیل به ثروت شوند.
ستاری در پایان خاطر نشان کرد: تعداد پارکهای علم و فناوری افزایش یافته و همین دیروز به سی و هشتمین پارک رسیدهایم.