به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست هم اندیشی فعالان اقتصاد دانش بنیان و نوآور که صبح امروز در پژوهشگاه نیرو برگزار شد با موضوع بررسی مسائل مالیاتی شرکتهای دانش بنیان بود، گفت: واقعیت این است که از ابتدای دولت قصد وارد کردن فرهنگ جدید در اقتصاد را داشتهایم، کشور نزدیک به ۵ میلیون دانشجو دارد و چهارمین تولید کننده مهندس در دنیا است دیگر ملت را نمیتوان با پول مفت نفت نگه داشت.
وی با اشاره به اینکه اقتصادی که فقط براساس پول مفت و فروش منابع شکل بگیرد هیچ وقت نوآور و کارآفرین نیست اظهار داشت: فکر میکنیم کارخانه سیمان داریم و فولاد صادر میکنیم در حالی که این پول مفت نفت است پول نفت بخوابد تمام آن صنایع نیز میخوابد ما فقط کارخانه داری کردهایم کشوری که این گونه به صنعت نگاه میکند نیاز به دانشگاه ندارد.
ستاری تصریح کرد: تکنولوژی را به اسم انتقال فناوری به کشور میآوریم با این شیوه همیشه هم باید ناله کنیم کل فرهنگ باید اصلاح شود، فرهنگ صد ساله فروش نفت خام چیزهایی به ما یاد داده که در ذهن ما وارد شده است خود ما هر وقت به کسی نگاه میکنیم به پول و ماشینش توجه میکنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید براینکه شما (شرکتهای دانش بنیان) هستید که باید اقتصاد را تکان دهید خاطر نشان کرد: ما در یک جبهه میجنگیم همه با هم هستیم تا این فرهنگ را عوض کنیم مشکل قانونی وجود ندارد بلکه مشکل این است که چگونه قانون را تعبیر کنیم. آینده کشور تولید ثروت از دانش است.
وی افزود: یک زمانی بود که پول نفت را میگرفتیم و با آن آقایی میکردیم اما این دوره دیگر دورهای نیست که بتوان با فروش نفت کشور را اداره کرد فیس بوک پارسال واتس آپ را ۲۱ میلیارد دلار خرید اما در واتس آپ فقط ۴۳ کارمند کار میکردند این اقتصاد یعنی اقتصاد مدیر عاملهای زیر ۳۰ سال.
ستاری ادامه داد: باید دیگر پشت در دانشگاههایمان مکانیکی و ساندویچی نباشد و به جای آن شرکتهای بزرگ باشد درآمد دانشگاهها باید از فروش شرکتها و پتنتهای خود باشد باید یاد بگیریم چگونه از علوم انسانی اقتصاد را بچرخانیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید براینکه ۶۰ درصد اقتصاد دانش بنیان در علوم انسانی میچرخد اظهار داشت: دولت در این راه محکم است ما به تنهایی نمیتوانیم این تغییرات را اجرا کنیم شرکتهای دانش بنیان باید با هم متحد باشند ما اگر شرکتهای چند میلیارد دلاری نداشته باشیم کسی ما را جدی نمیگیرد البته خوشبختانه چند شرکت این گونه داریم اقتصاد نفتی این فرهنگ را نابود کرده است.
وی ضمن اشاره به اینکه اگر میخواهیم بچههایمان را نگاه داریم باید به این برسیم که سرمایه این مملکت بچههایش است تصدیق کرد: آنچه از ما باقی میماند همین بچههایمان است برای آنها دل میسوزانیم اگر میخواهیم اقتصادمان روی پای خود بایستد باید بدانیم سرمایه ما بچههایمان است نه نفت. فروش خام نفت هیچ فایدهای برای کشور ندارد و جلوی تولید را میگیرد.
ستاری ادامه داد: سرمایه مملکت زعفرانش نیست بلکه مغزی است که از آن دارو ایجاد میشود، مشکلات بسیار زیاد است سعی کردیم قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان را توسعه دهیم و اجرا کنیم کشوری که هفت سال قبل ۸۰ درصد پولش را از نفت خام به دست میآورد الان به جایی رسیده که این آمار به ۱۸ درصد رسیده است اینجاست که معنی کارآفرین را متوجه میشویم. دولتی که حس کند باید پولش را از مردم در آورد به دنبال حل مشکلات مردم میرود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید براینکه استخدام برای جوان کارآفرین یعنی مرگ اظهار داشت: از داخل این استخدام ثروت برای مملکت ایجاد نمیشود قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان بسیار مترقی است. نباید بگذاریم حرکتی که پا گرفته شکست بخورد. پایههای این قانون معافیتهای مالیاتی و گمرکی است.
وی ضمن اشاره به اینکه فرهنگ غلطی که در مالیات داریم این است که همه شرکتها دو دفتره هستند خاطر نشان کرد: باید همه چیز شفاف باشد در حوزه بیمه مشکل داریم که به دنبال حذف آن هستیم.
ستاری در مورد پارکهای علم و فناوری نیز گفت: پارکهای علم و فناوری باید تقویت شوند و دانشگاهها باید جهت گیریهایشان عوض شود. برنامهای آغاز کردیم که بچههای خودمان را از خارج از کشور به داخل برگردانیم امروز ۱۲۰ نفر در این دوره هشت ماهه به کشور بازگشتند قطعا این برنامه توسعه پیدا میکند، یک بچه احتیاج به بستر فعالیت دارد در بعضی از حوزهها در منطقه بهترین هستیم و مطمئنیم شرکتهای ما در داخل ایران خارجیها را میزنند.