به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیهمت محمودنژاد در نشست خبری امروز خود اظهار داشت: باید ببینیم در چرخه فعالیتهای سازمان بهزیستی نسبت به دهه گذشته چهتعداد معلول توانمند شدهاند بهطوری که دیگر نیازی به مستمری بهزیستی نداشته باشند.
وی ادامه داد: ما بهعنوان اعضای انجمن حمایت از حقوق معلولان نسبت به فعالیتهای کمیته امداد خوشبینتر هستیم چرا که این نهاد از زمان اعطای تسهیلات خوداشتغالی به مددجویان تا خودکفایی کامل آنها وضعیت مددجو را رصد میکند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان با بیان اینکه برنامههایی که برای جامعه معلولان در نظر گرفته میشود و نتایج آن باید برای آنها قابل لمس باشد، گفت: رئیسجمهور در اولین نشست خبری خود اعلام کرد که رسیدگی به امور معلولان از وظایف انسانی و اسلامی دولت است و در اولویت برنامههای این دولت قرار دارد. بنده همیشه در نامهنگاریهای خود به مسئولان دولتی این جملات را ذکر میکنم. از طرف دیگر رئیسجمهور در آغاز سال میلادی گذشته در مرکز ارامنه مریم مقدس وعده کرد که تا نیمه نخست سال 94 تمام مشکلات توانبخشی معلولان حل میشود اما در همین انجمن حمایت از حقوق معلولان 2هزار معلول نیازمند ویلچر حضور دارند که تحت پوشش بهزیستی هستند.
محمودنژاد از اعطای هزار کارت هدیه 100هزار تومانی از سوی انجمن حمایت از حقوق معلولان به خانوادههای دارای دو فرزند معلول و بیشتر خبر داد و گفت: ما بهعنوان افراد مطالبهگر در حوزه معلولان میخواهیم که وعده رئیسجمهور در این زمینه پیگیری شود. همچنین شورای عالی توانبخشی تشکیل شد که بنده را نیز بهعنوان عضو آن شورا اعلام کردند اما متأسفانه تاکنون یک جلسه نیز از این شورا تشکیل نشده، ما امیدواریم سال 95 مسئولان اراده بیشتری در حوزه معلولان به خرج دهند.
وی همچنین به مسائل فرهنگی معلولان اشاره کرد و افزود: بسیاری مشکلات معلولان مسائل فرهنگی است از جمله عدم توجه به ازدواج دختران معلول، عدم حمایت از استقلال خانوادههای زوجمعلول و تعیین مهریههای سنگین در قبال خواستگاری افراد دارای معلولیت و عدم توجه به توانمندیهای درونی معلولان، از سوی دیگر مراکز تفریحی، اقامتی و فرهنگی نیز به هیچ عنوان برای استفاده معلولان مناسبسازی نشده است.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان با اشاره به برگزاری جشن اخیر با موضوع شکران شنوایی افزود: متأسفانه هنوز تعدادی از افراد بالای 8 سال وجود دارند که پشت نوبت کاشت حلزون هستند و باید هزینههای سرسامآوری در حدود 20 میلیون تومان برای این عمل جراحی بپردازند. همچنین نامههای 10 نفر از کودکان معلول انجمن حمایت از حقوق معلولان برای کاشت حلزون به سازمان بهزیستی ارسال شده که تاکنون هیچ پاسخی به این نامهها داده نشده است.
محمودنژاد خاطرنشان کرد: براساس بخشنامههای سازمان بهزیستی برای تحویل ویلچر دوم به یک فرد معلول بین 3 تا 5 سال زمان لازم است و اگر معلولی با خرابی ویلچر مواجه شود معلوم نیست در این مدت باید چگونه زندگی خود را بگذراند.
وی از حذف بیمههای مکمل معلولان و انقباضی بودن بودجه سازمان بهزیستی انتقاد کرد و گفت: این روند باعث شده معلولان با مشکلات درمانی بسیار زیادی روبهرو شوند. همچنین سازمان بهزیستی براساس بخشنامههای خود برای هزینه پروتز معلولان (دست و پای مصنوعی) هرچقدر که هزینه کنند فقط 999 هزار تومان پرداخت میکند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان تصریح کرد: براساس قانون چهارم توسعه باید بودجه نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد بهصورت 100 درصد تخصیص یابد که متأسفانه این موضوع نیز محقق نمیشود.
محمودنژاد از وزارت امور خارجه درخواست کرد که اقدامات انجام شده در خصوص پیماننامه جامع افراد دارای معلولیت را تهیه کنند و بهمنظور آگاهی کشورها از اجرای این پیماننامه گزارشی ارائه دهند.
وی اضافه کرد: همچنین از سازمان بهزیستی درخواست کردیم تا امکان تعامل با کشورهای دیگر بهمنظور تبادل تجربیات توانبخشی و خدماتی برقرار شود.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان در خصوص برنامههای سال آینده انجمن مذکور گفت: در اواسط اردیبهشتماه سال جاری هزار نفر از معلولان و خیّرین به مشهد مقدس میروند و برای 3 هزار نفر معلول دیگر نیز اردوی تفریحی به شمال کشور خواهیم داشت. همچنین در سال آینده لایحه قانونی حمایت از حقوق معلولان و تهیه گزارش کنوانسیون حمایت از حقوق معلولان از برنامههای اصلی ما در این انجمن است.
وی در پایان گفت: امیدواریم که سال 95 سال شکوفایی خدمتگزاری به معلولان در کشور باشد.