به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدحسین مقیمی صبح امروز در نشست خبری با رسانههای اصفهان با اشاره به برگزاری انتخابات هفتم اسفند 94 اظهار داشت: سال گذشته ما انتخابات بسیار مهمی را برگزار کردیم که شامل 2 انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی بود. انتخابات مجلس خبرگان رهبری برگزار شد و شورای نگهبان نظر خود را اعلام کرد، انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز در 207 حوزه برگزار شد و قبل از عید در 202 حوزه شورای نگهبان نظر خود را اعلام کرد که انتخابات در 201 حوزه به طور کامل تائید شد.
وی با بیان اینکه انتخابات مجلس شورای اسلامی در اصفهان 5 منتخب داشت که نفر اول، دوم، چهارم و پنجم تایید و انتخاب نفر سوم باطل اعلام شد، افزود: این موضوع به ما اعلام شد، علاوه بر این 5 حوزه نیز باقی مانده که شکایاتی در ارتباط با این 5 حوزه مطرح شده بود و بازرسان شورای نگهبان پس از بازرسی نظرات را اعلام میکنند و رأی نهایی اعلام میشود.
رئیس ستاد انتخابات کشور بیان کرد: از مجموع 202 حوزه، نظرات در 201 حوزه یکسان بود، فقط در این مجموعه، نظر شورای نگهبان و هیئتهای اجرایی درباره یک نفر متفاوت بود و در 201 حوزه نظر هیئتهای اجرایی تایید شد و در یک حوزه و فقط مربوط به یک نفر از کاندیداها نظرات تأیید نشد.
مقیمی با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات اظهار داشت: دور دوم انتخابات روز 10 اردیبهشت برگزار میشود و فرآیند انتخابات از 8 صبح تا 6 عصر جریان خواهد داشت، در این دور، انتخابات در 56 حوزه انتخاباتی برای انتخاب 69 نفر نماینده برگزار میشود که 138 نفر در این مرحله رقابت میکنند، در مجموع باید گفت مراحل انتخابات در 21 استان کشور باقی مانده و تنها در 10 استان انتخابات پایان یافته است.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر انتخاب نفر پنجم اصفهان و مبنای قانونی برای جایگزینی نفر سوم و همچنین این سئوال که اگر آرا نفر سوم ابطال شده بود باید همه برگههایی که نام مینو خالقی در آن بوده باطل شده باشد، اظهار داشت: هیئتهای اجرایی وظیفه برگزاری انتخابات در همه مراحل را دارند، این مراحل در 201 حوزه مورد تایید شورای نگهبان بوده است، در اصفهان نیز اعلام کردند که انتخابات نفر سوم باطل شده و براساس قانون داوطلب میتواند از شورای نگهبان علت ابطال را سئوال کند و آنها موظف هستند که در این باره پاسخ دهند.
رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: منتخب طی نامهای به شورای نگهبان و نامهای به رئیس جمهور مواردی را متذکر شد و ما در وزارت کشور نظرات خود را برای شورای نگهبان فرستادیم و منتظر پاسخ شورای نگهبان هستیم، متن نامه را نمیتوانیم اعلام کنیم اما داوطلب میتواند به شورای نگهبان مراجعه کند، البته از 26 اسفند که آخرین جلسه شورای نگهبان بوده، هنوز جلسهای برگزار نشده به همین دلیل پاسخی نداده است.
وی با بیان اینکه ما آنچه را قبول میکنیم که کتبی اعلام کنند و درباره مینو خالقی نیز مصوبه شورای نگهبان اعلام شده است، گفت: بنده آن چیز که کتباً نوشته شده را اعلام میکنم، ملاک و مبنای وزارت کشور قانون انتخابات است و انتخابات باقانون شروع شده، اجرا میشود و به پایان میرسد. ما در آن نامه نظرات حقوقی خود را برای شورای نگهبان ارسال کردیم بهعنوان مثال به تبصره 3 ماده 52 انتخابات استناد کردهایم و منتظر پاسخ هستیم.
مقیمی با بیان اینکه ما در 201 حوزهای که انتخابات در آن برگزار شده با شورای نگهبان مشکلی نداشتهایم و در این مورد نظرات حقوقی ما با شورای نگهبان متفاوت است، گفت: براساس قانون ما مدارک افراد را برای مجلس ارسال میکنیم و اعتبارنامه آنها باید در مجلس مشخص شود که اگر موعد شورای نگهبان بگذرد، آن زمان مجلس اظهار نظر میکند.
وی درباره هزینههای انتخاباتی خاطرنشان کرد: لایحهای برای مسائل مالی و هزینههای انتخابات تهیه شده است و چون زمان کم بود قرار شد این موضوع به صورت دو فوریتی بررسی شود ولی تصویب نشد.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه قانون انتخابات نیاز به اصلاح دارد افزود: نظر رئیس مجلس نیز همین است، مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز سیاستهای کلی انتخابات را تهیه و به تصویب رسانده و برای اظهار نظر رهبر انقلاب فرستادند، امیدوار هستیم که در اوایل مجلس دهم با استفاده از نظرات کارشناسی وزارت کشور، مجلس، دانشگاهها، شورای نگهبان و همه کسانی که در امر انتخابات صاحب نظر هستند، لایحه جامعی تهیه و به مجلس بفرستیم، در این لایحه باید اشکالات را رفع کنیم و این کار از اولویتهای وزارت کشور است.
وی درباره تخلفات انتخابات گفت: درباره دستگاهها ما گزارشی نداریم، تخلفات افراد نیز درباره بنرها و عکسها و مقداری در هزینههای مهمانیها و موارد دیگر است که باید دادگاه صالحهای به این مسائل رسیدگی کند.
مقیمی افزود: درباره فضای مجازی نیز کمیتهای فعال شده و همه فعالیتها رصد شده است، همچنین درباره تبلیغات در رسانههای عمومی نیز موضوع بیتالمال مطرح است و اگر تبلیغاتی در آن زمان از سوی رسانهها با استفاده از بیتالمال انجام شده خلاف قانون است.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور با اشاره به تعامل وزارت کشور و شورای نگهبان در انتخابات اخیر افزود: اختلاف نظر جدی وجود نداشت؛ اما اختلافی که درباره این حوزه داریم بسیار مهم است، البته در 201 حوزه اختلافی وجود نداشت.
وی درباره ادامه روند انتخابات در حوزه اصفهان بیان کرد: اگر بخواهند از همین افراد استفاده کنند، انتخابات به دور دوم نمیرود و نفر ششم میآید و اگر این طور نباشد انتخابات میان دورهای برگزار میشود؛ نظر شورای نگهبان نیز تاکنون برگزاری انتخابات میان دورهای است.
مقیمی با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات و نقش رسانهها گفت: رسانهها برای حضور مردم در 10 اردیبهشت فعالانه وارد شوند تا مردم با علاقهمندی در انتخابات شرکت کنند، مطبوعات نیز نقش بسیاری در آمادهکردن مردم دارند، این دور از انتخابات اهمیت دارد چون حدود 24 درصد کرسیهای مجلس در این دوره مشخص میشود.