به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آنتي كايكونن رييس كميته روابط خارجي مجلس فنلاند ظهر روز يكشنبه با علاءالدين بروجردي رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ديدار و گفت و گو كرد.
بروجردي در اين ديدار با اشاره به تحولات خاورميانه اظهار داشت: اشتباه استراتژيك آمريكا كه بر مبناي تحليل نادرست ناشي از اطلاعات هم پيمانان او در منطقه شكل گرفت موجب اعزام نيرو حمايت تسليحاتي و آموزش دهها هزار تروريست در منطقه شد كه اكنون اقدامات تروريستي آنها دامنگير برخي كشورهاي اروپايي هم شده است.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: امروز در منطقه شاهد اوضاع ناآرامي هستيم و منبع اين آشفتگي را نميتوان فقط به خود كشورهاي منطقه نسبت داد بلكه اين اوضاع نتيجه دخالتهاي قدرتهاي غربي در امور مربوط به كشورهاي منطقه براي رسيدن به منافع نامشروع خود است.
بروجردي راه حل بحران سوريه را گفتوگوي ميان گروههاي سوري و برگزاري انتخابات دموكراتيك با شركت همه افراد و گروههاي داوطلب دانست.
وي با اشاره به پيشينه طولاني روابط حسنه ايران و فنلاند گفت: با توجه به اراده سياسي طرفين براي گسترش روابط، تصوير مثبت دو ملت از يكديگر و ظرفيت هاي فراوان دو كشور در عرصه هاي مختلف، اميدواريم در فضاي جديد روابط ناشي از توافق هسته اي، شاهد گسترش روزافزون همكاري هاي دو كشور در بخش هاي مورد علاقه طرفين باشيم.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در ادامه جايگاه مجلس را در ساختار حاكميت جمهوري اسلامي تشريح كرد و گفت: پارلمان ايران برخلاف نظام هاي غير دموكراتيك كه نمونه هاي آن ها را مي توان در منطقه به وفور ديد داراي اختيارات گسترده اي بوده و هيچ نهاد يا مقامي اختيار منحل كردن پارلمان ايران را ندارد.
وي افزود: در اين مجلس همه اقليت هاي مذهبي شناخته شده در قانون اساسي نماينده دارند و با جايگاه برابر با ساير نمايندگان حق تصميم گيري در همه امور مملكت به آن ها واگذار شده است.
بروجردي در ادامه اين ديدار با اشاره به پايين آمدن سطح روابط دو كشور در دوران تحريم هاي ظالمانه عليه كشورمان اظهار داشت: متضرر اصلي تحريم هاي وضع شده عليه ايران، تحريم كنندگان و شركت هاي تجاري و نهادهاي اقتصادي آن ها بوده اند و در اين دوران نه تنها چرخ حركت رو به جلوي اقتصاد ايران از حركت نايستاد بلكه با شكوفايي توان داخلي بر اساس احساس نياز كشور، ما شاهد پيشرفت هاي هر چه بيشتر در عرصه هاي مختلف فناوري محور بوديم.
وي سياست جمهوري اسلامي ايران را روابط مبتني بر احترام متقابل و منافع متقابل عنوان كرد و افزود: مجلس شوراي اسلامي ايران نيز از همكاري با پارلمان فنلاند جهت پيشبرد و تسهيل همكاري هاي فيمابين استقبال مي كند.
آنتي كايكونن رييس كميته روابط خارجي مجلس فنلاند نيز در اين ديدار با ابراز خرسندي از سفر به ايران گفت: فنلاند همواره داراي روابط دوستانه با ايران بوده و اين روابط با ايران حتي در دوران تحريمهاي اقتصادي كه عليه ايران وضع شده بود، ادامه داشت.
وي ضمن تبريك توافق هستهاي كشورمان با گروه 1+5 اين توافق را عامل مهمي در تبادل هيات هاي تجاري و اقتصادي ميان دو طرف دانست و با اشاره به سفر وزير تجارت فنلاند در ماههاي گذشته گفت: در اين سفر حدود صد شركت تجاري وزير تجارت فنلاند را همراهي ميكردند و اين در طول تاريخ بزرگترين هيات تجاري فنلاندي بوده كه به كشوري ديگر سفر كرده است.
آنتي كايكونن گفت: فنلاند و ايران در امور بهداشت و درمان، جنگلداري، مبارزه با آفات گياهي و تكنولوژيهاي پاك پيشرفتهاي فراواني داشتهاند و فنلاند در اين موارد علاقهمند به همكاري با ايران است.
وي ابراز اميدواري كرد كه سفر كميته روابط خارجي پارلمان فنلاند آغازگر فصل نويني از همكاريهاي ميان مجالس دو كشور به ويژه در سطح كميسيونهاي تخصصي باشد.