به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» بورس تهران گرچه معاملات روزهای ابتدایی فروردین را با شتاب قابلتوجهی در جهت مثبت آغاز کرده بود و حتی توانست کانال 81 هزار واحدی را فتح کند، اما در هفته پایانی بهدنبال افزایش فشار فروش نوسانگیران و برخی نگرانیها در زمینه رفع تحریمهای بینالمللی، مسیر اصلاحی در پیش گرفت. برآیند این اوج و فرودها منجر به ثبت زیان 2/ 2 درصدی بورس در فروردینماه شد و شاخص کل در ارتفاع 78 هزار و 431 واحدی به کار خود پایان داد.
روز گذشته اولین ماه از سال 95 در شرایطی به پایان رسید که بورس تهران در این ماه روزهای متفاوت و بعضا متناقضی را تجربه کرد. معاملات روزهای ابتدایی فروردین ماه با ادامه خوشبینی سهامداران نسبت به تغییر وضعیت بورس بعد از عملی شدن برجام که نشانههای آن از ابتدای دی ماه در بازار نمایان شده بود، آغاز شد. در ادامه اما افزایش فشار فروش در پی فعالیت نوسانگیرانه معاملهگران، نگرانیها در زمینه رفع تحریمهای بینالمللی و همچنین برخی اخبار و شایعات در مورد تعدادی از صنایع، افت عمومی قیمت سهام را به دنبال داشت. رصد روند شاخص کل در فروردین ماه نوسانات پردامنهای را در جهت مثبت و منفی نشان میدهد بهطوری که نوسان یک روزه منفی 2 درصدی و مثبت 2/ 1 درصدی را در این بازه زمانی تجربه کرده است. به هر ترتیب نماگر بازار سهام که در اغلب روزهای فروردین در کانال 80 هزار واحدی در حال نوسان بود، در دو روز ابتدای هفته جاری با سه کانالشکنی پیدرپی مواجه شد. در نهایت بورس اوراق بهادار تهران با ثبت زیان 2/ 2 درصدی در کارنامه خود در ارتفاع 78 هزار و 431 واحد به کار خود پایان داد تا بازار سکه با رشد 6/ 1 درصدی خود، رتبه نخست بازدهی بین بازارهای موازی را به خود اختصاص دهد.
در تحلیل شرایط بورس تهران در فروردین ماه سه عامل نقطه اتفاق نظر اغلب کارشناسان است:
1- تشکیل صفهای فروش در گروه خودرویی: گروه خودرویی که در اسفندماه کانون توجه معاملهگران بود و در نهایت بازدهی خیرهکننده حدود 218 درصدی را نصیب سهامداران خود کرد، در اغلب روزهای فروردینماه صفهای فروش نسبتا سنگینی را تجربه کرد. برخی معاملهگران در پی کسب سودهای چشمگیر از سرمایهگذاری در نمادهای زیرمجموعه گروه خودرویی، در صدد خروج از معاملات این گروه برآمدند و با تشکیل صفهای سنگین فروش، منجر به افت دسته جمعی نماگرهای بازار سهام شدند.
در این میان البته جمعآوری صف فروش نمادهای زیرمجموعه این گروه در روزهای پایانی فروردینماه حاکی از دو دستگی نظرات معاملهگران از روند آتی سودآوری این شرکتها است.
2- تسویه اعتبارات کارگزاریها: در پی آغاز رونق بازار سهام از نیمه دوم دیماه، شاهد ورود نقدینگی قابل توجهی از سوی معاملهگران حقیقی بودیم. در این میان حجم زیادی از این نقدینگی از محل اعتبارات کارگزاریها تامین شده بود که در پی آشکار شدن ناتوانی بورس از ادامه روند پررونق زمستان 94 راه خروج را در پی گرفتند و این موضوع نیز دیگر دلیل تشکیل صفهای فروش و فشار بر افت قیمت سهام در معاملات روزهای پایانی فروردین ماه بود.
3- نگرانیهای برجامی: در هفته پایانی فروردین ماه برخی اظهار نظرهای مسوولان در رابطه با رفع تحریمها،موجب نگرانی برخی سهامداران شد.این موضوع نیز یکی از موانع ادامه رشد قیمتها در بازار سهام کشور بود.