به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سید حسن علم الهدایی در اختتامیه پنجمین جشنواره استانی طرح کسب و کار خواجه نصیر الدین طوسی خراسان رضوی که توسط پارک علم و فناوری خراسان در مشهد برگزار شد، گفت: ما یکی از آرزوهایمان این بود که بتوانیم فناوری را وارد صنعت کنیم و بتوانیم خیران را با این ایده که یکی از مصادیق خیر، سرمایه گذاری مادی و معنوی در شرکت هاست آشنا کنیم برای همین مجمع خیران فناور و سرمایه گذاران را تشکیل دادیم.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز توسعه در دنیا دانایی محور است، افزود: همان طور که امام علی می فرمایند: ریشه تمام ظلم ها نا آگاهی است. صحبت از دانش چیز جدیدی در آموزه های اسلامی نیست و همین قدر که بتوانیم در فعالیتی که داریم جلوتر از زمان پیش برویم کار بسیار بزرگی کرده ایم.
برای رها شدن از اقتصاد نفتی نیازمند اقتصاد مقاومتی می باشیم
رئیس پارک علم و فناوری خراسان بیان کرد: دانش محوری، دانش بنیادی و اقتصاد مقاومتی همان کارهایی است که ما در حال انجام آن ها هستیم و باید جوان هایی که علاقه مند به کار عملی هستند روش های بهتر و نو ارائه کنند.
علم الهدایی در ادامه با اشاره به متن یک مقاله در مورد پردرآمدترین کسب و کار دنیا، افزود: براساس آن مقاله پر در آمد ترین کسب و کار دنیا نه فروش نفت و گاز است و نه قاچاق اسلحه بلکه صنعت تجارت الکترونیک با اختلاف زیاد نسبت به سایر تجارت ها در دنیا رتبه اول را در کسب درآمدی دارد به طوری که ارزش کسب و کار تنها پنج شرکت الکترونیکی بیش از در آمد نفتی ایران با دو و نیم میلیون بشکه نفت و عربستان می باشد.
وی بیان داشت: پس برای رها شدن از اقتصاد نفتی نیازمند اقتصاد مبتنی بر دانایی و اقتصاد مقاومتی می باشیم و تشکیل این جلسات بسیار اثر گذار می باشد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان تاکید کرد: باید تولید علم را افزایش دهیم؛ اما اگر این علم تبدیل به ثروت شود جای حرف دارد و بسیار خوب است، اما متاسفانه آمار فعلی تحصیل کرده های بیکار ما دو برابر بی سوادان می باشد چون دانشگاه های ما نتوانستند در طراحی کسب و کار و کار آفرینی به خوبی کار کنند در حالی که دانشجویانی که فارغ التحصیل می شوند باید کسانی باشند که وارد کار شوند نه اینکه دانشجویان ما بعد از فارغ التحصیلی حرفه خاصی یاد ندارند.
علم الهدایی گفت: دانشجویانی که در پارک علم و فن آوری ایده داشتند و کار کردند امروز به جاهای خوبی رسیدند و در عرصه بین المللی صاحب اثر شده اند و به همین دلیل باید روی ایده ها کار بشود.
بهتر است مدل برای طراحی کسب و کار بنویسیم
استاد و عضو هییت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این که طراحی کسب و کار خوب است، اما مشکلات و کاستی هایی هم دارد افزود: این طرح ها باید مبتنی بر واقعیت های جامعه باشد چون که میخواهد تبدیل به عمل شود و طراحان باید عناصر موثر بر طرحشان را شناسایی کنند تا دچار شکست نشوند که متاسفانه از این موارد زیاد داریم و اگر کسب و کار مبتنی بر مدل نباشد دچار شکست میشود.
وی ادامه داد: در کسب و کار به جای اینکه طرح ارایه کنیم بهتر است مدل برای طراحی کسب و کار بنویسیم و مشتری ها و مسائل مالی و ضرر و زیان های کار را به خوبی ببینیم تا با یک نمونه اولیه به پارک علم و فناوری ارائه شود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با بیان این که بزرگترین مشکل طرح کسب و کار این است که ورشکستگی را به عقب می اندازد، تاکید کرد: اگر در سال اول ور شکست بشویم خیلی بهتر است تا این که در سال دهم ورشکست شویم که متاسفانه 25 درصد کسب و کار هایی که مشکل دارند و با واقعیت جامعه تطابق ندارد در سال اول ورشکست می شوند که این در حالی است که 71درصد این فعالیت ها در سال دهم ورشکست میشوند.
علم الهدایی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: اگر ما طرحی به پارک علم و فناوری ارایه می دهیم باید سریع عملیاتی شود چون که نو آوری محصولات نو آوری سالانه است و این یک نیاز بسیار ضروری و مهم است و هم چنین از شهرداری و شورای شهر و دانشگاه های استان و استانداری و هیئت داوران جشنواره تقدیر وتشکر میکنم.