به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح امروز ادامه بررسی بخش الحاقی لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه توسعه کشور را در دستور کار خود قرار دادند.
نمایندگان در صحن علنی امروز مجلس ماده الحاقي5 را تصویب کردند و در این ماده آوردند: دولت به منظور استمرار، توسعه و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت، در جهت حفظ كرامت ايثارگران با اولويت عرضه منابع مالي، فرصت ها، امكانات و تسهيلات و امتيازات به ايثارگران، پدر، مادر، همسر و فرزندان شهداء و همچنين جانبازان، آزادگان و افراد تحت تكفل آنان، اقدامات زير را انجام میدهد:
الف- فرزندان شهدا از کلیه امتیازات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف برای شخص جانباز پنجاه درصد(50%) و بالاتر نيز به استثناي تسهیلات خودرو و حق پرستاری و کاهش ساعت کاری برخوردارند. امتيازات ناشي از اين بند شامل وابستگان فرزند شهيد نميشود.
ب- تأمين صددرصد(100%) هزینه درمانی ایثارگران شاغل و افراد تحت تکفل آنان بر عهده دستگاه اجرائی مربوطه و هزینه درمانی ایثارگران غیرشاغل و افراد تحتتکفل آنان بر عهده بنیادشهید و امورایثارگران است.
پ- كليه دستگاههاي اجرائي موظفند بيستدرصد(20%) اعتبارات فرهنگي خود را در چهارچوب موافقتنامه مبادله شده با معاونت، صرف ترويج فرهنگ ايثار و شهادت نمايند.
ت- بهمنظور كاهش هزينههاي مهندسيساخت مسكن براي خانوادههاي شهداء و ايثارگران، بنياد شهيد و امور ايثارگران مجاز است با رعايت قانون نظام مهندسي و مقررات ملي ساختمان، صددرصد(100%) هزينههاي خدمات مربوطه را براي يكبار و حداكثر براي يكصد متر مربع تأمين نموده و هزينه آنرا در بودجه سنواتي پيشبيني نمايد.
ث- بورس تحصيلي داخل و خارج كشور به جانبازان پنجاهدرصد(50%) و بالاتر، آزادگان با حداقل پنجسال اسارت و فرزندان شهداء و درخصوص اعزام به خارج مشروط به شرايط علمي موضوع قانون اعزام دانشجو به خارج از كشور اعطاء ميشود.
ج- دستگاههاي اجرائي موظفند حداقل بيستوپنجدرصد(25%) نياز استخدامي خود را از ميان فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان پنجاهدرصد(50%) و بالاتر و فرزندان آزادگاني كه حداقل پنجسال سابقه اسارت دارند بدون الزام به رعايت شرطسني، تحصيلي و آزموني تأمين و از ابتداء آنان را بهصورت رسمي قطعي استخدام نمايند. پنجدرصد(5%) سهميه استخدامي به ساير جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص مييابد. در مواردي كه نياز به تخصص دارد شرايط علمي لازمالرعايه است.
چ- دانشگاهها و مراكز و مؤسسات آموزشي و پژوهشي و وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، مكلفند حداقل دهدرصد(10%) اعضاي هيأت علمي مورد نياز خود را از بين جامعه ايثارگران شامل رزمندگان با بيش از ششماه حضور داوطلبانه درجبهه، جانبازان بالاي بيستوپنجدرصد(25%)، آزادگان بالاي سهسال اسارت، فرزندان جانبازان بالاي پنجاهدرصد(50%)، فرزندان شهداء و فرزندان آزادگان با بيش از سهسال اسارت كه داراي مدرك دكتراي تخصصي مورد تأييد وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ميباشند، حسب مورد از طريق استخدام و يا موافقت با انتقال كاركنان ديگر دستگاهها يا تبديل وضعيت كاركنان غير هيأت علمي تأمين و از ابتداء آنان را بهصورت عضو هيأت علمي رسمي قطعي با احتساب سوابق آموزشي، پژوهشي و اجرائي مرتبط و تأثير آن در پايه و مرتبه علمي بدون الزام به رعايت شرط سني و آزمون استخدام نمايند. مسؤوليت اجراي اين حكم بهطور مستقيم برعهده وزراء و رؤساي دستگاههاي مذكور است. مقامات يادشده در اين خصوص، خود مجاز به اتخاذ تصميم ميباشند. احكام و امتيازات اين بند شامل اعضاي هيأت علمي فعلي داراي شرايط فوق نيز ميشود.
ح- دولت مكلف است بهمنظور حفظ كرامت و منزلت ايثارگران و رزمندگان معسر نسبت به تأمين معيشت و پوشش بيمهاي آنان در قالب بودجه سنواتي اقدام نمايد.
خ- دولت نسبت به ساماندهي و برقراري مستمري بسيجيان و رزمندگان معسر دوران دفاع مقدس اعم از بسيجيان تحت فرماندهي سپاهپاسداران انقلاب اسلامي، كميتهانقلاباسلامي و جهادسازندگي اقدام نماید.
د- سند راهبردی خدماترسانی به رزمندگان توسط ستادکل نیروهای مسلح با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان مديريت و برنامهريزي كشور تهیه ميشود و به تصویب هیأت وزیران ميرسد.
ذ- آزادگاني كه بهدليل استفاده از دوبرابرشدن سابقه اسارت با سابقه خدمتي كمتر از سيسال بازنشسته شدهاند، ميتوانند با بازگشت به خدمت، سيسال خدمت خود را تكميل نموده و سپس با لحاظ سوابق اسارت به بازنشستگي نائل آيند.
ر- وزارت مسكن و شهرسازي موظف است تا پايان برنامه، مسكن جانبازان پنجاهدرصد(50%) و بالاتر، جانبازان بيستوپنجدرصد(25%) تا پنجاهدرصد(50%) را كه حداقل دوسال سابقه حضور در جبهه داشتهاند و همچنين آزادگان و فرزندان شهداء و جانبازان هفتاددرصد(70%) و بالاتر فاقد مسكن را درصورتي كه قبلاً از زمين يا مسكن دولتي استفاده نكردهاند تأمين نمايد.
ز- جانبازاني كه صورت سانحه و مدارك باليني ندارند ولي از نظر كميسيون پزشكي جانبازي آنان مورد تأييد ميباشد متناسب با ميزان جانبازيشان تحت پوشش بنياد شهيد قرار ميگيرند.
**والدین شهدا، جانبازان و آزادگان و رزمندگانی که شش ماه متوالی حضور در جبهه دارند در محل دانشگاه تعیین شده استخدام رسمی میشوند
نمایندگان ماده الحاقی 6 را نیز تصویب کردند و در این ماده مصوب کردند: والدين، همسران و فرزندان شهداء، جانبازان و آزادگان و همچنين همسران و فرزندان جانبازان بالاي بيستوپنجدرصد(25%) و بالاتر و آزادگان بالاي يكسال سابقه اسارت، همسران و فرزندان آنان و رزمندگان داراي ششماه متوالي يا نهماه متناوب سابقه و بيشتر دارنده بورسيه تحصيلي، در محل دانشگاه تعيين شده استخدام رسمي و قطعي ميشوند.
**دولت موظف است ۱۰ هزار میلیارد ریال جهت توسعه زیرساخت ناوگان حمل و نقل کشور به وزارت راه و شهرسازی بدهد
هم چنین ماده الحاقي7 را به تصویب رساندند و در این ماده آوردند: به منظور ايجاد سازوكارهاي تأمين منابع مالي پايدار براي توسعه زيرساخت و ناوگان حمل و نقل كشور تشويق، حمايت و مشاركت در سرمايهگذاري زيرساختها، بيمه سرمايهگذاريها در حوزه حمل و نقل و مشاركت در ساخت، توسعه و نگهداري شبكهها و زيرساختها، صندوق توسعه حمل و نقل با سرمايه اوليه دههزارميليارد (000/000/000/000/10)ريال از منابع عمومي دولت و يكصدونودهزارميليارد (000/000/000/000/190)ريال از داراييهاي دولت كه در اختيار وزارت راه و شهرسازي، سازمانها و شركتهاي تابعه و وابسته به آن قرار دارد، با استفاده از منابع پيشبيني شده در اين ماده و نيروي انساني موجود وزارت راه و شهرسازي و با شخصيت حقوقي مستقل دولتي وابسته به وزارت راه و شهرسازي تشكيل ميشود. اين صندوق، طبق اساسنامه خود و در چهارچوب مصوبات هيأت امناء متشكل از وزاري راه و شهرسازي و امور اقتصادي و دارايي و رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي كشور توسط هيأت عامل، فعاليت مينمايد.
1- شرايط و مقررات فعاليت، منابع، مصارف، انحلال، اركان صندوق، وظايف و اختيارات هيأت امناء و هيأت عامل، به موجب اساسنامه آن صندوق است كه بنا به پيشنهاد وزارت راه و شهرسازي و هماهنگي وزارت امور اقتصادي و دارايي و سازمان مديريت و برنامهريزي كشور، حداكثر ظرف مدت سهماه پس از ابلاغ اين قانون به تصويب هيأت وزيران ميرسد.
2- در صورت انحلال صندوق، كليه اموال و داراييهاي آن پس از كسر تعهدات و بدهيها، به دولت تعلق دارد.
3- فعاليتهاي صندوق از هرگونه ماليات و عوارض معاف است.
4- منابع صندوق عبارتند از:
الف- سرمايه اوليه دولت از طريق سازوكار بودجههاي سنواتي تأمين ميشود.
ب- تمام يا بخشي از عوارض خودرو، جاده، سوخت كه در قوانين درج گرديده است براساس اساسنامه مصوبه هيأت دولت
پ- درآمدهاي حاصل از طرحهاي دولتي كه بهرهبرداري و نگهداري آن به بخش غيردولتي واگذار ميشود.
ت- درآمدهاي حاصل از پروژههاي مشاركتي كه استهلاك اصل و فرع سرمايهگذاري آن اتماميافته و به دولت منتقل شده است.
ث- درآمد حاصل از واگذاري املاك و اراضي مازاد وزارت راه و شهرسازي
5- انجام كليه عمليات پولي صندوق صرفاً از طريق بانكهاي دولتي و غيردولتي طرف قرارداد عامليت با صندوق، صورت ميگيرد. صندوق موظف است منابع مالي خود را صرفاً در بانكهاي طرف قرارداد، سپردهگذاري نمايد و اعطاي تسهيلات و ارائه تضامين به متقاضيان متناسب با سپردهگذاري صندوق نزد بانكهاي عامل صورت ميپذيرد.