به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «علیمراد اكبری» روز چهارشنبه در نشست مشترك معاونت زراعت، باغبانی و آب و خاك مدیریتهای ستادی و استانی كدر محل این معاونت، افزود: انسداد چاههای غیرمجاز باید در طول برنامه ششم با حمایت دولت و تامین الزامات لازم در دستور كار قرار گیرد و عملیاتی شود.
وی اظهار داشت: سال گذشته طبق آمار وزارت نیرو 100 هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است اما معتقدیم این كار وزارت نیرو به تنهایی عملیاتی نیست و همه دستگاههای اجرایی از جمله وزارت جهاد كشاورزی و قوه قضاییه باید همكاری داشته باشند.
وی در این زمینه به اهمیت بالابردن سطح آگاهی كشاورزان نیز اشاره كرد و گفت: این موضوع به یك اجماع ملی نیازمند است كه انتظار میرود قوه مقننه نیز در بحث قانونگذاری، حمایتهای لازم را به عمل آورد زیرا در غیر این صورت با فجایع زیست محیطی مواجه خواهیم شد.
وی با بیان اینكه وزارت نیرو متولی اصلی مسدود كردن چاههای غیرمجاز است، گفت: به طور قطع در عملیاتیشدن این مهم، در كنار وزارت نیرو هستیم و این هدف را دنبال میكنیم.
** اجرای 400 هزار هكتار توسعه آبیاری نوین تا پایان امسال
اكبری در ادامه گفت: امسال نزدیك به 28 هزار میلیارد ریال برای توسعه روشهای آبیاری با رویكرد میكرو پیشبینی كردهایم كه 500 میلیون دلار آن از منابع صندوق توسعه ملی اختصاص مییابد.
وی اضافه كرد: با تخصیص این رقم، 400 هزار هكتار توسعه آبیاری تحت فشار و نوین تا پایان امسال انجام خواهد شد.
** صرفهجویی 11 میلیارد مترمكعب آب در طول برنامه ششم توسعه
معاون امور آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی درخصوص بهرهوری آب در بخش كشاورزی افزود: در سطوح معاونتها بحثهایی انجام و در برنامه ششم توسعه نیز برنامههای مدونی ارائه شده كه قرار است بخشی از این اقدامات با كمك وزارت نیرو اجرایی شود.
وی اظهار داشت: براساس برنامههای هماهنگ شده با وزارت نیرو، قرار است در طول برنامه ششم توسعه 11 میلیارد مترمكعب صرفهجویی آب با راهكارهای مختلف در زمینههای انسداد چاههای غیرمجاز، استفاده از روشهای نوین آبیاری و استفاده از سیستم نشاكاری در كشور انجام شود.