به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شاهرخ فاتح روز شنبه در همایش ستاد توسعه فناوری های آب و خاك در تبریز با بیان اینكه خشكسالی پدیده محیطی و بخش جدایی ناپذیر اقلیم مناطق مختلف است، افزود: انواع پدیده خشكسالی از جمله هواشناسی، كشاورزی، هیدرولوژیكی، اجتماعی و اقتصادی، بر بخش های اقلیمی، كشاورزی، زیست محیطی و منابع آب اثر می گذارد.
وی بیان كرد: افت بارندگی در مقایسه با روند بلندمدت، بهره برداری بی رویه و افت منابع آب های زیرزمینی، نبود مدیریت كارآمد چاه های كشور، رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای منابع آب كشور از مهم ترین چالش های مرتبط با منابع آب در كشور است.
فاتح افزود: پائین رفتن سطح آب زیرزمینی در آبخوان ها، گسترش بیابان زایی و خشك شدن مزارع و باغات، كاهش آبدهی قنات ها و چشمه سارها، خشك شدن رودخانه ها، دریاچه ها و تالاب ها، افت كیفیت منابع آب زیر زمینی و افزایش شوری خاك و تخریب محیط زیست از جمله پیامدهای پدیده خشكسالی و كمبود منابع آب در كشور است.
وی اظهار كرد: خشك شدن دشت ها و تشدید فرسایش اراضی و گسترش زمینه های تولید ریزگردها، فرونشست اراضی و از بین رفتن ظرفیت مخازن ذخیره و پالایش طبیعی آب و خسارت دیدن زمین های كشاورزی و تأسیسات زیربنایی از دیگر پیامدهای پدیده خشكسالی و كمبود منابع آب در كشور است.
رئیس مركز خشكسالی كشور گفت: فناوری های مدیریت اطلاعات، شبكه و ارتباطات، ابزار دقیق، مدیریت ارزش، بهره وری، استحصال، حفاظت، بازیافت، انرژی های نوین و پاك فناوری های راهبردی در زمینه مقابله با خشكسالی است.
این همایش در قالب سلسله همایش های توسعه و تجاری سازی فناوری های نوین در تبریز از 14 اردیبشهت شروع شده و تا 30 اردیبشهت ادامه دارد.