به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، کچویی دیروز در نشست خبری معرفی اختراعات مرکز تحقیقاتی ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سالن شورای بیمارستان قائم(عج) مشهد گفت: مهندسی بافت یک رشته تقریبا جدید میان رشته ای است که ترکیبی از زیست شناسی، فیزیولوژی، آناتومی، آناتومی، زیست مواد و غیره است.
وی ادامه داد: این رشته تلاش دارد تا بافت هایی از بدن را که بازسازی آن بسیار سخت است را پیدا کرده و راه حلی برای ترمیم این بافت ها ارائه دهد.
کچویی از ابتلای 21 درصد از مردم کشور به مشکلات غضروفی خبر داد و تصریح کرد: از میان جمعیت 70 میلیونی ایران حدود 21 درصد مردم به مشکلات غضروفی مبتلا هستند و این در حالی است که باید برای رفع این مشکلات از بافت جایگزین از بدن بیمار و یا از بدن بیمار مرگ مغزی شده استفاده کرد.
معاون مرکز تحقیقاتی ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مرکز تحقیقاتی ارتوپدی مشهد را تنها مرکز از نوع خود دانست و خاطر نشان کرد: این مرکز با همکاری و همراهی اعضای مهندسی بافت، مهندسی مکانیک و جراحان در کنار یکدیگر ایجاد شده است و هیچ مرکزی در کشور با چنین تیمی در حال کار نمی باشد.
وی تاکید کرد: ما در مهندسی بافت به دنبال پیدا کردن راهی هستیم تا بتوانیم مشکلات غضروفی را حل کرده و ترمیم این بافت ها را از طریق کشف راه های بهتر تسهیل کنیم.
کچویی به اختراعات این مرکز در سال های اخیر اشاره کرد و افزود: این مرکز حدود هفت اختراع داخلی و یک اختراع بین المللی داشته که در جدیدترین اتفاق ما توانسته ایم در فستیوال اختراعات ژنو سه مدال طلا برای هر سه مرکز تحقیقاتی ارتوپدی خود در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کسب کنیم.
معاون مرکز تحقیقاتی ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از به بلوک ارتوپدی به عنوان یکی از اختراعات مهم این مرکز اشاره کرد و گفت: این اختراع در ایران و به نام کشور در آمریکا ثبت اختراع شده است و و در حال حاضر 500 قطعه در کارخانه از این محصول تولید شده است که بر حسب نیاز این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد.
وی از ایجاد شرکت های دانش بنیان در کنار این مرکز خبر داد و افزود: نگاه ما در این مرکز حل مشکلات موجود در این رشته علمی است و بحث اقتصاد دانش بنیان با هدف سرعت بخشیدن به اهداف علمی در این میان است.
کچویی از طراحی سه طرح برای نمایشگاه ژنو خبر داد و بیان داشت: در کل اختراعات ارائه شده در فستیوال ژنو توانست علاوه بر گکسب نشان طلا جایزه ویژه اختراعات ژنو را به دست آورد.
در ادامه ابراهیم زاده رئیس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که تیم مرکز تحقیقاتی ارتوپدی این دانشگاه متشکل از 30 نفر است گفت: این مرکز تلاش دارد تا شبکه ای از محقیقن را از سراسر کشور گرد هم آورد و به تولید فناوری، بهینه سازی، به روز کردن علم و دانش ارتوپدی هستیم.
وی از ایجاد دو دوره پی اچ تی در این مرکز خبر داد و بیان داشت: رشته های یالینی پی اچ تی و رشته های پایه مهندسی بافت که در آینده می تواند باعث جذب فارغ التحصیلان ایرانی در داخل و خارج کشور شود که ما می توانیم از این طریق محققین دیگر کشورها را جذب و موفقیت هایی از این لحاظ داشته باشیم.
ابراهیم زاده از صاحب امتیازی یک مجله بین المللی انگلیسی زبان به مدیر مسئولی مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و تصریح کرد: 60 درصد مقالات در مراکرز معتبر جهانی در این نشریه به چاپ می رسد و تنها مچجله ای است که به مسائل ارتوپدی در منطقه و ایران می پردازد.
رئیس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: ما اولین مجموعه از نوع خود هستیم که زیرساخت های یک آزمایشگاه تحقیقات درمانی و مهندسی سلولی را دارا می باشیم که تلاش داریم از این طریق به حل مشکلات بغرنج بیماران کنک کنیم.
وی در پایان حمایت خرین در این مسیر را خواستار شد و یادآور شد: با کمک رسانه ها تلاش داریم تا حمایت خیرینی که در این مسیر می توانند به ما کمک برسانند را با خود یکی کنیم و به ارتقای این مهم یاری رسانیم.