اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد صاحبکار خراسانی سرپرست امور شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در نشست بعد از ظهر امروز مسئولان صندوق نوآوری و شکوفایی با رؤسای پارکهای علم و فناوری کشور از صدور مجوز ورود موقت کالا برای شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: یکی از مشکلات اصلی شرکتهای دانشبنیان تعاملات کالایی آنها با خارج از کشور است.
وی افزود: بسیار مهم است که شرکتهای دانشبنیان بتوانند به نحو مناسبی در صادرات و واردات کالاها موثر باشند به همین دلیل راهکارهایی را در این زمینه ارائه کردیم.
صاحبکار اضافه کرد: در تمام شرکتهای دانشبنیان یک سری ظرفیتهای گمرکی را در نظر گرفتیم که در حال انجام است و با همکاری گمرک جمهوری اسلامی صورت گرفته به این ترتیب که شرکتهای دانشبنیان که میخواهند خط تولید یا ماشین آلان از خارج کشور وارد کنند میتوانند از معافیتهایی برخوردار شوند.
سرپرست امور شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ورود مواد اولیه برای تحقیق و توسعه و ورود نمونههای اولیه برای مهندسی معکوس را جزء مواردی برشمرد که برای شرکتهای دانشبنیان جزء معافیت گمرکی محسوب میشود.
صاحبکار گفت: البته تعاملات دیگری نیز با گمرک داشتهایم به این صورت که تمام شرکتهای دانشبنیان در مسیر ثبت گمرکی قرار میگیرند و سرعت و سهولت ارزیابی شرکتها بهبود مییابد.
وی عنوان کرد: اگر یک شرکت، نمونه اولیهای را از کشوری خریداری کرده و آن را در کشور خودمان تبدیل به محصول و سپس صادر کند نباید تعرفه گمرکی به آن تعلق بگیرد یعنی ورود کالاها به کشور برای تبدیل به محصول و سپس صادرات آن باید بدون تعرفه گمرکی باشد.
سرپرست امور شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ادامه داد: این فرایند در بخشی از حوزههای صنعتی فعال بوده که اکنون آن را برای شرکتهای دانشبنیان نیز فعال کردهایم و تاکنون ۶۰ شرکت از معافیتهای گمرکی بهرهمند شدند.
صاحبکار ادامه داد: در حال حاضر ۲ هزار و ۳۵۰ شرکت دانشبنیان وجود دارد که ۵۰ شرکت در سال مالی ۹۲ از معافیت برخوردار شده و ۱۳۰۰ شرکت نیز در سال مالی ۹۳ از این معافیت بهرهمند شدهاند.