به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو الشرق الاوسط به نقل از سفیر فلسطین در بغداد نوشت: بیش از سیصد پناهنده فلسطینی در عراق کشته شده اند.
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در پایگاه اینترنتی خود در گزارشی به قلم فهد الذیابی از ریاض نوشت: احمد عقل، سفیر فلسطین در بغداد از کشته شدن بیش از سیصد پناهنده فلسطینی ساکن عراق در چارچوب آن چه آن را تعرض به حضور فلسطینیان در این کشور دانست، پرده برداشت و به ربوده و ناپدید شدن بیش از چهل نفر و بازداشت پنجاه نفر دیگر به اتهام های مختلف اشاره کرد و افزود: از زیر زبان بیشتر آنان تحت شکنجه شدید حرف کشیده شده است و برخی از آنان پس از امضای برگه های سفید با انبوهی از اتهامات مواجه شده اند.
به گفته سفیر فلسطین در بغداد، از سال دو هزار و سه میلادی و پس از تغییری که در عراق به وجود آمد، تعامل با فلسطینیان به عنوان پناهنده جدید آغاز شد و قوانینی علیه آنان اجرا شد که فعالیت ها و حقوق آنان را محدود می کرد. علت این برخورد این بود که معتقد بودند فلسطینیان طرفداران نظام سابق و از فداییان صدام هستند و باید مجازات شوند. موضوع از این نیز فراتر رفت به گونه ای از سیزده سال پیش هیچ فلسطینی برای ادای فریضه حج اعزام نشده و نام آنان در قرعه کشی ویژه اعزام برای ادای مناسک حج عراق وارد نشده است.
عقل افزود: موضوع به این جا ختم نمی شود زیرا پناهندگان فلسطینی در مرحله نزاع فرقه ای به خاطر قلمداد شدن به عنوان حامی یک طرف خاص زجر کشیدند. منظور از طرف خاص سنی بودن آنان است که به طور ضمنی به آن اشاره شده است. این نوع نگاه باعث شد بهای سنگینی بپردازند به گونه ای که تعداد زیادی از آوارگان به اقصی نقاط جهان مهاجرت کردند و تعدادشان از سی و پنج هزار نفر در سال دو هزار و سه میلادی به حداکثر شش هزار پناهنده کاهش یافت.
سفیر فلسطین در بغداد خاطرنشان کرد در سال دو هزار و یک میلادی نخستین قانون تعامل با فلسطینیان تدوین شد که همان قانون شماره دویست و دو است. براساس این قانون با فلسطینیانی که اقامت دائم دارند در همه زمینه ها مانند عراقی ها تعامل می شود و به آنان امتیازهای متعدد داده می شود به استثنای امتیاز برخورداری از تابعیت عراقی. وی افزود: عراقی ها ظرف چند سال گذشته به صورت داوطلبانه میزبان فلسطینیان بودند و همه نیازهای حیاتی آنان را شامل مسکن، شغل، آموزش، بهداشت و امور اجتماعی تامین کردند. عراقی ها با فلسطینیان براساس قانون پناهندگان سیاسی تعامل نکردند بلکه به آنان کارت اقامت دائم دادند تا زمانی که بتوانند به فلسطین بازگردند اما ظرف سال های اخیر اوضاع تغییر کرد.
عقل احتمال بهبود اوضاع را پس از سیگنال هایی که به تازگی از دولت عراق درخصوص اعتبار بخشی مجدد به قانون دویست و دو دریافت کرده است، پنهان نکرد و خاطرنشان کرد اکثریت قریب به اتفاق فلسطینیان ساکن عراق با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کنند. همچنین برخی از افسران امنیتی هر شهروند فلسطینی را یک طرح تروریستی می دانند و به ناحق به آنان تهمت می زنند. همچنین برخی از فلسطینیان کشته، برخی دیگر از سوی برخی از شبه نظامیان مسلح بازداشت شده اند و برخی نیز از سوی نمایندگان برخی از عشایر مورد اخاذی واقع شده اند. این عشایر از شرایط امنیتی دشوار کشور برای تهدید فلسطینیان و تعطیل کردن مغازه های آنان بهره برداری می کنند.