به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام حسین محتشمی امروز در همایش «تاریخ پزشکی در تمدن اسلام و ایران» که به همت معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد مشهد در این دانشگاه در حال برگزاری است، گفت: این همایش به پیشنهاد علی اکبر ولایتی، مشاور رهبری و رئیس مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصویب معاون دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد در حال برگزاری است.
وی با اشاره به این مطلب که فراخوان این همایش اواخر آبان سال 94 در رسانهها منتشر شد، تصریح کرد: با توجه به استقبال گسترده علاقمندان کمیته اجرایی مجبور به تمدید مهلت ارسال مقالات شد، همچنین در جهت افزایش کیفی این همایش دهها جلسه در تهران و مشهد برگزار شد.
دبیر اجرایی همایش «تاریخ پزشکی در تمدن ایران و اسلام» ادامه داد: در این مدت 76 مقاله، 10 پایان نامه به دبیرخانه همایش رسید که از این بین 14 مقاله به عنوان سخنرانی، 40 مقاله به عنوان پوستر انتخاب شدند.
حجت الاسلام محتشمی با بیان این مطلب که علاوه بر سخنرانی یک میزگرد علمی برگزار خواهد شد، بیان داشت: در این همایش علاوه بر برگزاری سخنرانی و میزگرد اقدام به برپایی یک بخش جانبی یعنی برپایی یک نمایشگاه کتب خطی پزشکی، پایان نامه و 50 شاسی اسناد تاریخ پزشکی کردهایم.
وی در ادامه از رونمایی چهار جلد کتاب تاریخ پزشکی در این همایش خبر داد و خاطرنشان کرد: کفایه المجاهدیه، نوشته منصور شیرازی در قرن 9، تاریخ دارالشفای آستان قدس رضوی از دوره صفوی تا پایان دوره قاجار با تکیه بر اسناد نوشته سالم حسین زاده سورشجانی، کتاب تاریخ پزشکی نوین مشهد، نوشته غلامرضا آذری خاکستر و کتاب دارالشفای رضوی در گذر زمان، نوشته سالم حسین زاده، الهه محبوب و زهرا فاطمی مقدم کتابهایی هستند فردا رونمایی خواهند شد.
دبیر اجرایی همایش با اشاره به این مطلب که اساتیدی که در این همایش حضور دارند از امتیازات علمی آن برخوردار خواهند شد، گفت: آشنایی با فعالیت علمی گذشتگان، آشنای با تمدن علمی، اثبات ریشه دار بودن در علم آفرینی خاصه در مشهد و خراسان و پیوند علمی بین علوم انسانی و علوم پزشکی از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
تلاش غرب در جهت تاریخ سازی
در ادامه عباس شیخ الاسلامی، رئیس دانشگاه آزاد مشهد گفت: بسیاری از کشورها که جدیدا ایجاد شدند و تاریخی ندارند سعی در ایجاد تاریخ میکنند، چراکه نیاز به تاریخ را احساس میکنند.
وی وظیفه انسانها را توجه به تاریخ خواند و بیان داشت: چنانچه به تاریخ اهمیت ندادیم و آنگاه نسلی بیهویت و سرگشته روی کار آمد باید خود را سرزنش کنیم، چراکه ما به دنبال ثبت تاریخ نبودهایم.
رئیس دانشگاه آزاد مشهد ضمن بیان این مطب که امید است با برگزاری این همایش یک گام در جهت تاریخ پزشکی ایران برداریم، خاطرنشان کرد: ما دارای مخازن قوی هستیم و معادنی داریم که باید در داخل آن به قدری چکش بزنیم تا بتوانیم از آن طلا استخراج کنیم.
شیخ الاسلامی مرکز اسناد آستان قدس را یکی از این ذخایر غنی دانست و تصریح کرد: این همایش و همایشهایی نظیر این باعث میشود اساتید تاریخ و پزشکی بتوانند ورود یابند و این مخازن طلا را به ما معرفی کنند.
وی دانشگاهها را موظف به اهمیت دادن به این موضوع دانست و به بین رشتهای بودن این همایش اشاره و تصریح کرد: به طور کلی سیاست ما این است که به سمتی حرکت کند که رشتهها را به هم نزدیک کند نه اینکه منجر به تکه پاره شده آنان شویم.
رئیس دانشگاه آزاد مشهد با اشاره به این موضوع که متاسفانه ما در حال خارج شدن از دانش اصلی پزشکی هستیم، گفت: امید است این همایش کمک کند تا هویت اصلی تاریخ خراسان را نشان دهیم که در این راستا هم اساتید تاریخ و هم اساتید پزشکی میتوانند در یافتن این هویت کمک کنند.
شیخ الاسلامی ادامه داد: ما نیاز داریم اساتید و پزشکانی که اسوه اخلاق هستند در اینگونه همایشها معرفی شوند تا تمامی دانشجویان با تاریخ پزشکی آشنا شوند، چراکه امروز غرب با ساخت فیلمهای مختلف در حال هویت سازی است و این در حالی ایت که ما چنین فیلمهایی نداریم و همین امر سبب میشود دانشجویان و جوانان ما از تاریخ ناآگاه باشند.
پزشکان به افراد بیبضاعت توجه کنند
در ادامه آیت الله معصومی، مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد مشهد به کتاب طب الرضا اشاره و این کتاب را یکی از مخازن علمی در دانش پزشکی خواند و بیان داشت: چنانچه علم پزشکی ترقی کند؛ اما ترحم در آن وجود نداشته باشد و تنها به ثروتمندان توجه کند این پزشک دارای روح پزشکی نخواهد بود.
وی خطاب به پزشکان آنان را به توجه به بیبضاعتان تشویق و تصریح کرد: چنانچه این روح پزشکی در بیمارستانهای ما ایجاد شود آنگاه پزشکی جای خود را باز خواهد کرد.