به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه رییس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران درباره بحث تمدن سازی و این سوال که آیا انقلاب اسلامی ایران ظرفیتهای لازم برای تمدن سازی دارد یا خیر، میگوید: ما اگر نقش اسلام در تمدن سازی را بپذیریم و اینکه اسلام توصیه بر علم، اخلاق و معیشت کرده است، میدانیم که انقلاب اسلامی شعارش استفاده از آموزههای اسلام است طبیعتاً همه آن مولفهها ظرفیت برای تمدن سازی در انقلاب اسلامی ایران را دارا است.
برخی معتقد هستند انقلابی که اکنون تحقق یافته اقتضائات مختلفی دارد عدهای میگویند در یک زمانی فرض کنید گفتند ملیگراها کنار بروند خودشان هم کم کم خودشان را کنار میگذارند، آخوندها به هم رحم نکردند و حال حذفهای مختلف صورت گرفته بنابراین نمیتوان با این شرایط تمدن داشت! بنده با چنین چیزی مخالف هستم من میخواهم توجه شما را به حکومت علی (ع) جلب کنم آن زمان هم امام با طلحه و زبیر و معاویه درگیر شد، بنابراین اینجا باید نتیجه بگیریم که حکومت امام در مسیر تمدن سازی نبود؟
انقلاب اسلامی ایران از برکت خون شهدا آبیاری و این درخت فربه شد یعنی اگر شهدا نبودند انقلاب به اینجا نرسیده بود بنابراین در مسیر انقلاب یک عده ریزش کردند یک عده هم بهرحال خودشان از این قطار پایین افتادند، یک عده هم رویش کردند ممکن است کسی اسلام را قبول داشته باشد ولی اسلام سکولار را حتی اگر قبلا در جبههها جنگیده باشد یعنی به تعبیری مبانی انقلاب را امروز قبول ندارد این دلیل نمیشود که ما تمدن سازی نداشته باشیم!
از قضا وجود انقلابیون دیروز و غیر انقلابیون امروز آسیبی است که اجازه نمیدهد این انقلاب به تمدن برسد، بهرحال خیلیها از این انقلابیون دیروز ممکن است هنوز چهره باشند و الگوی عدهای اما تفکر امروزشان بادیروزشان تفاوت داشته باشد، امروز اینها مبانی را از دست دادهاند، حرفهایی میزنند که رادیوهای صهیونیستی و آمریکا از آنها پشتیبانی میکند این دیگر ناسازگار با اصول است! بنابراین اینکه عدهای از قطار انقلاب میافتند دلیل نمیشود که این ریزش را ما انجام داده باشیم بهرحال باید اینها کنار بروند تا ما به تمدن اسلامی برسیم.
یک نکته دیگر این است که عدهای اصلا اصول انقلاب را قبول ندارد، آیا اینها باید مسئولیتهای کلان به دست بگیرند؟ خیر! اگر اینطور باشد این انقلاب به تمدن نمیرسد و اگر اینها ریزش کنند کمکی میشود به اینکه انقلاب به تمدن سازی برسد وگرنه انقلاب التقاطی میشود.
در زمینه ظرفیتهای تمدن سازی هم باید بگویم که هر چقدر از اسلام و آموزهها در اسلام استفاده کنیم به همان اندازه ظرفیت تمدن سازی دایم، انقلاب هم از آن ظرفیتها برخوردار میشود.