به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، فواد ایزدی، کارشناس مسائل سیاسی امشب با حضور در همایش گرامیداشت روز بسیج اساتید که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد با اشاره به رابطه ایران و آمریکا اظهار داشت: در دو سه سال گذشته تحولات جدی را داشته ایم یعنی تا قبل از دولت یازدهم اگر وزیر امور خارجه ایران در جایی وزیر خارجه آمریکا را می دید راه خود را کج می کرد اما در دو سه سال اخیر شرایط کاملا فرق کرده به نحوی که وزیر خارجه کشورمان با وزیر خارجه آمریکا هر دو سه ماه یکبار با یکدیگر دیدار می کنند.
وی ادامه داد: دکتر ظریف در تعداد ساعت های دیدار با وزیر خارجه آمریکا رکورد زده است یعنی هیچ شخص غیر آمریکایی دیگری با وزیر خارجه آمریکا تا این اندازه دیدار و مذاکره نداشته است.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه افزود: اینکه زبان انگلیسی بلد باشیم و در مذاکرات مان لبخند بزنیم خوب است اما مهم تر آنکه که درک صحیحی از نقشه طرف مقابل داشته باشیم.
ایزدی با تاکید بر اینکه طبق گفته آمریکایی ها رسیدن به توافقات با ایران برای گرفتن ابزار قدرت از جمهوری اسلامی بوده است، یادآور شد: یکی از کارشناسان آمریکایی گفت ما با ایرانی که اهرم هسته ای در دستش نیست راحت تر می توانیم تقابل کنیم از این رو باید فهمید در حقیقت آمریکا برای تعامل با ایران مذاکره نکرده است.
وی با بیان اینکه پس از برجام بر خلاف آنچه گفته می شد شاهد افزایش دشمنی آمریکا با کشورمان هستیم، تصریح کرد: 98 طرح و بیانیه در کنگره کنونی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران داشتیم که 73 طرح آن بعد از برجام صورت گرفته است این به معنای تشدید سیاست های ضد ایرانی آمریکا پس از برجام است.
این کارشناس مسائل سیاسی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص علت تحریم مبادله دلار علیه کشورمان عنوان کرد: روزنامه رسمی دولت آمریکا اعلام کرده که این تحریم ها تنها به دلیل بیانیه سازمان ملل پیرامون جریمه ایران بابت برنامه هسته ای کشورمان بوده است این در حالی است که طبق برجام ما نباید دیگر با محدودیت مبادله دلار مواجه باشیم اما مشاهده می کنیم در عمل این گونه نیست.
ایزدی بیان داشت: براساس برجام ایران نباید محدودیتی درباره پول های بلوکه شده داشته باشد همچنین باید همه موانع از جمله نقل و انتقال آن برداشته شود این در حالی است که امروز شاهد این اتفاق نیستیم.
وی با بیان اینکه آمریکا فکر می کند می تواند در سیاست های ایران و تغییر رژیم کشورمان تغییراتی ایجاد کند، افزود: متاسفانه در داخل برخی چنین پیام هایی را مخابره کردند و اعلام داشتند که بعد از برجام همه تحریم ها لغو می شود اما نشد. پس از آن اعلام کردند باید برای برداشته شدن تحریم ها باید در حوزه های دیگری نیز مذاکره کنیم بنابراین چنین سخنان دشمن را به این نتیجه می رساند که امکان گرفتن امتیازهای دیگری از جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: آمریکا با این تصور که مردم در سال 92 میان برنامه هسته ای و اقتصاد خوب گزینه دوم را انتخاب کردند به دنبال آن است که همین معادله را در انتخابات 96 میان سپاه پاسداران و اقتصاد خوب دنبال کند.