اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی زارعی، دبیر علمی کنگره نقشهبرداری مغز در نشست خبری که امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: یکی از دستاوردهای بزرگ کنگره این بود که علم نقشه برداری مغز را به جامعه معرفی کرد و جامعه علمی با این تخصص آشنا شدند.متاسفانه در کشور استفاده از تکنیک ها برای ارائه خدمات بالینی این علم وجود ندارد، چرا که تیم مناسبی برای این کار دور هم جمع نشده است.
وی با بیان اینکه شیراز، کرمانشاه و دانشگاه هایی از سطح کشور در این کنگره حضور پیدا کرده و فعالیت می کنند، افزود: در ابتدا فعالیت هایی برای ارائه خدمات بالینی انجام گرفت، اما متاسفانه از ریل خود خارج شد و امکاناتی که باید در اختیار ما قرار می گرفت را منحرف کردند، ولی حداقل کار این بود که افراد و دانشجویان توسط این کنگره به این رشته علاقه پیدا کردند.
زارعی در خصوص مرکز ملی نقشه برداری مغز گفت: تاسیس این مرکز مصوبه وزارت بهداشت بود که بودجه آن در دولت قبل تصویب شده بود، ولی با تغییر دولت این بودجه به ستاد علوم شناختی معاونت علمی داده شد و از ما گرفته شد. معاونت علمی نیز در دولت جدید تغییر کرد و تمام این بودجه را در اختیار ستاد خود قرار داد؛ در حالی که مرکز ملی نقشه برداری مغز مصوب وزارت بهداشت بود و تنها دفتری در بیمارستان طالقانی داشت؛ که آن را هم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ما گرفت.
دبیر علمی کنگره نقشه برداری مغز در ادامه بیان داشت: در پایان دولت قبل، بودجهای ده میلیون دلاری مصوب شد که وقتی ستاد علوم شناختی معاونت علمی تشکیل شد و رئیس معاونت تغییر کرد، لابی کردند و بودجه به آنها داده شد. بعد از آن ما دوباره توانستیم 5 میلیارد تومان بودجه برای تجهیز مرکز ملی نقشه برداری مغز بگیریم که آن پول هم توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گرفته شد و حتی یک ریال آن را هم به ما ندادند و دفتر را از ما گرفتند.
وی در ادامه بیان داشت: پیرو این مسائل؛ ما به رئیس دانشگاه، وزیر بهداشت، کمیسیون اصل 90 مجلس نامه نوشتیم و از آنها دادخواهی کردیم؛ اما هیچ جوابی نگرفتیم.
زارعی اظهار داشت: متاسفانه در ذهن برخی افراد فکر تلاش سیستماتیک برای جلوگیری از پیشرفت علمی کشور وجود دارد و با وجود اینکه مقام معظم رهبری همیشه به حمایت از نخبگان و پژوهش در کشور تاکید کردند، اما برای برگزاری این همایش حتی یک ریال حمایت مالی از دولت نداشتیم.
دبیر علمی کنگره نقشه برداری مغز ادامه داد: تعدادی از مراکز در ایران ادعای این را دارند که نقشه برداری مغز را انجام می دهند، اما اعتقاد من براین است که تیمی که باید این کار را به صورت اصولی انجام دهد، تشکیل نشده؛ چرا که متخصص نرولوژی برای تفسیر این نقشه لازم است.
وی درباره عوارض برگزاری طرح تحول سلامت گفت: طرح تحول سلامت امیدی ایجاد کرد که خدمات درمانی عادلانه در کشور داشته باشیم، ولی از این طریق باعث سرکوب آموزش و تحقیق شده است. علت هم این است که تمام همت مرکز و روسای دانشگاه ها بر روی اجرای هر چه بهتر این طرح است و این قضیه عملا باعث شد که کسی به آموزش و تحقیق کار نداشته باشد.
زارعی در ادامه تاکید کرد: طرح تحول سلامت، آموزش و تحقیق را از کار انداخت و دانشگاه ها را از وظیفه اصلی خود دور کرد. راه حل مشکل هم این است که کل نظام ارائه خدمات بالینی از نظام دانشگاهی جدا شود، چرا که تنها سه درصد کل نظام آموزش عالی در وزارت بهداشت است و مسلما در حق این سه درصد اجحاف می شود. همیشه اگر کار بالینی با اکادمیک آمیخته شود، در حق کار آکادمیک اجحاف می شود ، چون هیچ وقت کار آکادمیک ارجحیت ندارد.
دبیر علمی کنگره نقشه برداری مغز تاکید کرد: در کشور ما عملا حمایت از نخبگان وجود ندارد و این تسهیلاتی که بنیاد ملی به نخبگان ارائه می کند، تنها مانند یک پوشش زر ورق برای مشکلات عمیق است. نخبه های این مملکت نیاز به حمایت دارند؛ نه سم پاشی. با وجود اینکه مقام معظم رهبری تاکید زیادی بر حمایت از نخبگان دارند، ما حمایتی از نخبگان ندیده ایم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: من به جرات می گویم آن حدی که مراکز خارج از کشور و پژوهشکده ها از ما حمایت مادی و معنوی می کنند، مراکز دولتی این کار را انجام نمی دهند. تفاهم نامه ای برای برگزاری دوره های آموزشی دکترا به صورت مشترک با دانشگاه های دانمارک، آلمان و انگلیس داریم و خواهیم داشت و آنها از ما حمایت مادی و معنوی می کنند، درحالی که کمترین حمایت را ما از داخل کشور و مراکز دولتی داشته ایم.