ایمان اسدی، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اتفاقات اخیر ترکیه اظهار داشت: وقایع ترکیه هنوز یک رخداد است و تا تبدیل شدن به یک روند و قضاوت در مورد آن، زمان بیشتری لازم دارد.
اسدی با اشاره به تحولات ترکیه، دو فرضیه را مطرح کرد و گفت: اولین فرضیه طراحی عجولانه یک کودتا در ارتش ترکیه است. چند ژنرال در ارتش، به برنامهریزی و طراحی کودتا پرداختند که فاقد هرگونه حمایت مردمی بود.
وی افزود: عدم دخالت و حمایت هیچ کشوری از کودتا در ترکیه نشاندهنده داخلی بودن این کودتا است.
اسدی در توضیح دومین فرضیه با تأکید بر «اردوغانی بودن کودتا» گفت: این کشور از سال 1960 تا به امروز چهار کودتا را تجربه کرده است. شخص اردوغان ممکن است پشت این کودتا باشد. به نظر میرسد عملاً با نمایش سیاسی کوتاهمدتی برای رسیدن به یک سری اصلاحات مواجهیم.
وی ضمن ضغیف دانستن این فرضیه گفت: هیچ کشوری اعتبار و امنیت خود را به خطر نمیاندازد و این کودتا برای کشور ترکیه تبعات زیادی را به همراه خواهد داشت.
این کارشناس بین الملل با تأکید بر شکست زود هنگام کودتا، گفت: کودتا در ترکیه ویژگیهای لازم را نداشت، از طراحی خوبی برخوردار نبود و صرفاً در دو شهر رخ داد.
اسدی در پایان ضمن اشاره به تسلط پیدا کردن دولت بر تحولات ترکیه گفت: اردوغان با اقدامی هوشمندانه مردم را به داخل خیابان کشاند و این مهمترین عامل بود تا کودتا شکست بخورد؛ این اقدام هوشمندانه علاوه بر تحکیم پایههای دولت ترکیه، اتحاد بین مردم و حکومت را محکمتر و پررنگتر میکند.