به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی مطهری، نائب مجلس شورای اسلامی در همایش خانه احزاب که صبح امروز در وزارت کشور برگزار شد گفت: شعار اولیه ما در انقلاب اسلامی استقلال آزادی و جمهوری اسلامی بوده است که کلمه جمهوری حاکی از همان تعبیر دموکراسی است.
وی ادامه داد: در همان اوایل انقلاب این بحث مطرح بود که تعبیر جمهوری اسلامی یک تعبیر متناقض است و یا تعبیری است که خودش خودش را نقض میکند یا خیر؟ چرا که جمهوری به معنای خاص مردم است و اسلام به معنای ایدئولوژی اسلامی از این رو ممکن است در جاهایی این دو تعبیر با یکدیگر تزاحم پیدا کند به همین دلیل عدهای در ابتدا مخالف این شعار بودند.
مطهری تصریح کرد: اما برخی افراد از جمله شهید مطهری در آستانه رفراندوم جمهوری اسلامی پاسخ می دادند که جمهوری اسلامی در یک کشور غیر مسلمان می تواند متناقض باشد اما در یک کشوری که اکثریت قریب به اتفاق آنها مسلمان هستند و خواست آنها تحقق اسلام است این شعار تعبیر متناقض نیست وگرنه حاکمیت ملی در کشور ما معنا نخواد داشت چون هر کشوری ایدئولوژی خاص خود را دارد و یا اگر هم ایدئولوژی مشخصی هم ندارد آداب و رسوم خاص آن کشور در چارچوب آن دموکراسی محسوب می شود.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: مفهوم دموکراسی به معنای خواست و میل مردم است یعنی آنچه که مردم بخواهند اما بدیهی است که دموکراسی مطلق ممکن نیست چرا که امری منطقی و عقلانی نیست ممکن است در بعضی از جاها خواست مردم همراه با سعادت آنها نباشد.
وی تاکید کرد: دموکراسی در کشور مقید به جمهوری اسلامی و در چارچوب اسلام که به تعبیر ما مردم سالاری دینی نام دارد است.
مطهری با بیان اینکه ما دموکراسی را از غربی ها نگرفته ایم، بیان داشت: ممکن است تعبیر دموکراسی جدید و از غرب آمده باشد اما مفهوم واقعی آن را از اسلام داریم.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خط قرمز ما انتقاد و مخالفت نیست، تصریح کرد: خط قرمز ما اقدام عملی و قیام مسلحانه است. باید تلاش شود مجلس که از ارکان دموکراسی است نمایندگان صالح وارد آن شوند چرا که در غیر این صورت با آسیب های جدی در این زمینه مواجه خواهیم شد.
وی یکی از ارکان دیگر دموکراسی را رسانه برشمرد و گفت: مطبوعات به نحوی رکن چهارم دموکراسی و یا قوه چهارم یک حکومت به شمار می روند از این رو اهمیت رسانه را در میزان استحکام و پایداری حکومت ها میتوان دریافت.
مطهری گفت: احزاب می توانند اتاق فکر کشور باشند و به جامعه فکر تزریق کنند همچنین احزاب می توانند کادرسازی کنند.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از مشکلات ما فقدان کادرسازی است. این در حالی است که شهید مطهری و شهید بهشتی و دیگر سیاسیون برجسته کشور همواره کادرسازی میکردند و ذهن افراد را برای ورود به جامعه آماده می کردند.
وی با اشاره به عدم شایسته سالاری تصریح کرد: گاهی برخی از افراد ممکن است از روی روابط دوستانه در بسیاری از پست ها انتخاب شوند و براساس این انتخاب ممکن است فرد مسئول شده فرد اصلحی نباشد که در صورت وجود حزب فعال اگر کاندیدای ریاست جمهوری از آن حزب معرفی شود و پس از آن از میان همین افراد حزب به دلیل شناخت سوابق یکدیگر وزرا و دیگر افراد کابینه انتخاب شوند بهتر می توانند عمل و فرد اصلح را انتخاب کنند.
مطهری یکی دیگر از تاثیرات مهم احزاب در کشور را در امر انتخابات برشمرد و بیان داشت: تاثیری که احزاب در انتخابات دارد از رخنه فرصت طلبان جلوگیری می کند. زیرا در زمان انتخابات که مردم نمیدانند به چه کسی رای دهند چه کسی راست می گوید و چه کسی دروغ افراد با آگاهی که احزاب در اختیار مردم قرار میدهند رای می آورند.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: دولت های قبلی مشکلاتی را برای کشور ایجاد کردند که برای جبران آن مشکلات باید دولتهای متعددی بر سر کار بیایند تا کشور به حالت اولش بازگردد.
وی خاطرنشان کرد: آفتی که مانع از وجود احزاب در کشور می شود آن است که افراد می پندارند وجود احزاب در کشور با اصل ولایت فقیه موافق نیست و متصورند زمانی که ولی فقیه داریم دیگر دلیلی برای وجود احزاب نیست. این افراد می پندارند ممکن است نظری مخالف نظر ولی فقیه وجود داشته باشد و تنها حزب را حزب الله می دانند که این تفکر غلطی است.
مطهری افزود: وجود احزاب هیچ گونه مغایرتی با ولی فقیه در کشور ندارد احزاب آزاد بوده و باید هم آزاد باشند همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند نظر مخالف با نظر رهبری جرم نیست و هر کس باید نظر خودش را ارائه دهد حتی شهید مطهری پیرامون این مسئله گفته است احزاب مخالف اسلام نیز می توانند در کشور آزادانه فعالیت کنند مشروط به اینکه با تابلوی خود فعال باشند به طور مثال اگر حزبی کمونیست است با تابلوی اسلام نیاید و نخواهد با استفاده از آیات قرآن جوانان و مردم را فریب دهد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه اگر با نردبان یک حزب بالا رفتیم به آن حزب پشت پا نزنیم و به تعهدات مان پایبند بمانیم، خاطرنشان کرد: وجود احزاب میتواند در شکل گیری فراکسیون های مجلس موثر باشد به نحوی که اگر کاندیدای احزاب وارد مجلس شوند و اعضای آنها در فراکسیون ها حضور پیدا کنند شکل بهتری به آنها خواهد داد؛ همچنین ما باید همان گونه که حزب را می پذیریم فرهنگ آن را هم بپذیریم.