به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جابر اعظمی صبح امروز در همایش محیطزیست و بحران آب که در سالن اندیشه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گلپایگان برگزار شد، اظهار داشت: با افزایش علم و آگاهی، پیشرفت تکنولوژی و توسعه و سخت افزارهای امروزی و پیشرفت تمدن مدرن، فعالیتها بر خلاف توازن و تعادل محیطزیست بوده است که انقراض گونههای گیاهی و طبیعت را به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه ارزشهای طبیعت کمتر ذخایر انرژی نیست و تنها با کاوش و مطالعه و بررسی به ارزشهای طبیعت پی خواهیم برد، تصریح کرد: محیطزیستمحیطی زندگی ارزش اقتصادی، ارزش علمی، ادبی، اکو توریسم یا گردشگری طبیعت، زیباشناختی و اجتماعی به همراه دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان با اشاره به اینکه طبق اصل پنجاهم قانون اساسی حفاظت از محیطزیست یک وظیفه عمومی است، بیان کرد: مسؤولیت محیطزیست مصداق حقوقی، دینی و اخلاقی دارد.
اعظمی با بیان اینکه در قرن اخیر بحران آب دومین مشکل اساسی جهان به شمار میآید، گفت: برای جلوگیری از بحران آب توسعه پایدار، مشارکت همگانی و افزایش سطح آگاهی مردم را میطلبد.
وی با اشاره به اینکه به دلیل عدم مدیریت مصرف سالانه آب در کشور ایران بیش از 6 برابر استاندارد جهانی اعلام شده است، خاطرنشان کرد: اکنون 25 درصد کشور ایران در مناطق فرا خشک و 40 درصد در مناطق خشک قرار گرفته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان با بیان اینکه در حال حاضر 70 شهرستان کشور در معرض آلودگی زیستمحیطی قرار گرفته است، افزود: در حال حاضر شهرستان گلپایگان از آلودگیهای زیستمحیطی مصون مانده است.
اعظمی تصریح کرد: عدم مراقبت زیستمحیطی، عدم وجود کارخانه بازیافت زباله در گلپایگان، توسعه صنایع تولیدی، تصرف اراضی کشاورزی در حریم و بستر رودخانه، تغییر اراضی کشاورزی از جمله معضلاتی زیستمحیطی است که در صورت عدم مدیریت میتواند مشکلات زیستمحیطی را برای شهرستان گلپایگان به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در اثر مخاطرات زیستمحیطی رودخانه گلپایگان و تالاب دشت شمال گلپایگان به بیابانی خشک و شور زار تبدیل شده است، تصریح کرد: احداث منطقه گردشگری در محل سد گلپایگان تفرجگاه گردشگری خوبی است که رونق اقتصادی را برای شهرستان به همراه دارد.
** احقاق حقآبه گلپایگان از نیازهای ضروری و مطالبه بهحق انجمن سرزمین سبز است
در ادامه مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان با اشاره به چالشهای زیستمحیطی این شهرستان اظهار داشت: ایجاد بند در بستر رودخانهها منظره زیبایی را برای گردشگری شهرستان گلپایگان به همراه دارد.
وی با بیان اینکه برای جمعآوری آبهای سطحی در رودخانههای فصلی که از زمینهای کشاورزی میگذرد از سوی جهاد کشاورزی بندهایی در بستر رودخانه احداث شده است، گفت: حفظ بند در رودخانهها از فرسایش خاک و هدایت سیلاب به روستاها جلوگیری میکند.
گل محمدی با انتقاد از کاهش آبگیری در رودخانه گلپایگان اذعان کرد: احقاق حقآبه گلپایگان برای حفظ حیات وحش، کاهش بیماریها و حفظ اکوسیستم گلپایگان یکی از نیازهای مبرم و ضروری شهرستان و مطالبات بهحق انجمن سرزمین سبز گلپایگان است.