به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم سعی شد تا هر ماه یکی از وزرا یا معاونین راهی قم شوند و با ارائه گزارشی از عملکرد دولت رضایت علما را بدست آورند اما سخنان مراجع و علما و انتقادات ایشان از برخی رفتارها و سیاست های نشان از برخی نارضایتی ها دارد.
از همان ابتدا که حسن روحانی در شعار های انتخاباتیش از زیر بار کار فرهنگی شانه خالی کرد و گفت: «ما باید آگاهی نسل جوان را بالا ببریم. این قدر در زندگی مردم نباید دخالت کنیم ارتقای اخلاقی با چادر درست نمیشود. کار فرهنگی را باید به صاحبان فرهنگ سپرد. هنرمندان و موسیقیدانان و صاحبان سینما و علما باید فرهنگ را عوض کنند.» کم کاری و هنجار شکنی فرهنگی در دولت و نهاد فرهنگی دولت یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد دور از انتظار نبود.
در طی این سه سال اقدامات فرهنگی دولت دائما توسط علما و مراجع رصد می شد و به مناسبت های مختلف نارضایتی خود را ابراز می داشتند.
موارد زیر تعدادی از اقدامات جنجال برانگیز دولت طی این سه سال است که اعتراض مراجع را به دنبال داشته است:
عدم موضع گیری قاطع به انتشار مطالبی در توهین به مقدسات اسلامی از قبیل مقاله توهین آمیز روزنامه بهار نسبت به ساحت مقدس امیرالمومنین(ع) و مطلب روزنامه آسمان در زیر سوال بردن حکم قصاص و همچنین سخنان موهن سعید رضوی فقیه و توهین به ساختارهای نظام، ولایت مطلقه فقیه، شورای نگهبان، خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی.
تلاش برای حذف ممیزی کتاب و رفع فیلتر از فیس بوک توسط علی جنتی که اعتراض آیت الله مکارم شیرازی را در پی داشت و ادامه این روند را خطرناک توصیف کردند.
اظهارات رئیس جمهور در دی ۹۲ در جمع تعدادی از هنرمندان که با مطرح کردن رویکرد کلان دولت به هنر گفت: «تقسیم هنرمندان به هنرمندان ارزشی و غیر ارزشی بیمعناست.»
اظهارات حسن روحانی در همایش بیمه همگانی خرداد ۹۳ که با زیر سوال بردن امر به معروف و نهی از منکر که گفت: «اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمیتوان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد»
عدم نظارت بر صدور مجوزها و مساله صدور مجوز برای تک خوانی زنان و اظهارات علی جنتی که گفت: «در مورد حرمت تکخوانی خانمها اتفاق نظری در بین مراجع نیست، در واقع اگر مفسده انگیز نباشد اشکالی ندارد.» در حالی که آیت الله محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این باره ضمن اعتراض به این عملکرد فرمود: «تک خوانی زن بدون تردید حرام است. همه مراجع هم مخالف هستند، حتی همخوانی هایی که در بینش تک خوانی زن باشد هم حرام است. ترویج موسیقی اصولاً حرام است.»
صدور مجوز های کیلویی و بدون نظارت برای فیلم های سینمایی از قبیل ۵۰ کیلو آلبالو که بعد از اعتراض توسط علما علی جنتی نیز به آن معترف شد.
علاوه بر مسائل فرهنگی مسائلی همچون؛ رویه دولت در تخریب دولت گذشته، عزل و نصب های سیاسی وزیر علوم، برگزاری ضیافت های اشرافی از پول بیت المال، انتقاد از خلا عزت نفس در میان مسئولان و فیش های نجومی همواره موجبات نارضایتی علما را فراهم آورده است.
هفته اخیر یک عضو ارشد جامعه مدرسین از نامه اعتراضی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به رئیس جمهور خبر داد که تا این لحظه پاسخی از طرف آقای روحانی به دنبال نداشته ایشان تاکید کردند: این نامه به طور «محرمانه» برای رئیسجمهور ارسال شده و چنانچه دولت اقدامی نکند، علنی خواهد شد.
این موارد نشان از نارضایتی علما و مراجع از عملکرد دولت دارد که با توجه به یک سال باقی مانده از عمر دولت احتمالا برایش سنگین تمام شود.
منبع: سمعک نیوز