به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فیش های نجومی یا به عبارتی دریافت های نا متعارف را می توان جنجالی ترین خبر در فضای اخیر کشور دانست؛ اما برخورد های گوناگون و اظهار نظر های مختلف حول این مسئله خود جای بسی تأمل دارد.
سخن نعمت زاده – وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم – در توجیح دریافت های نجومی مبنی بر متداول بودن اینگونه دریافت ها در دنیا نا خود آگاه انسان را به یاد صحبت های هاشمی رفسنجانی نماز جمعه هیجدهم آبان ماه سال ۶۸، معروف به مانور تجمل و اشرافی گری، می اندازد آنجا که او گفت: «اظهار فقر و بیچارگی کافی است. این رفتارهای درویش مسلکانه وجهه جمهوری اسلامی را نزد جهانیان تخریب کرده است. زمان آن رسیده که مسئولین ما به مانور تجمل روی آورند. از امروز به خاطر اسلام و انقلاب مسئولین وظیفه دارند مرتب و باوقار باشند. هرچند ما فقیر باشیم و اقتصادمان به سامان نباشد اما برای آنکه در دیدگان سایر ملل مسلمان و غیرمسلمان ملتی مفلوک جلوه نکنیم لازم است تا جلوه هایی از تجمل در چهره کشور و مسئولین حاکمیتی رویت شود.»
اگر بگوییم فیش های نجومی جوانه ی بذری اشرافی گری است که تفکر هاشمی رفسنجانی و دولت کارگزاران در بدنه مدیریتی کشور کاشتند سخن به گزاف نگفته ایم چرا که چراکه مدیریت معتقد به بریز و بپاش، اصلاً این مسائل را «فساد» نمیداند که بخواهد با آن مبارزه کند. تفکری که هاشمی سالها قبل در تشریحش گفته بود «وقتیکه ما یک سدی را میسازیم و مثلاً ۱۰ میلیارد خرج میکنیم، ممکن است از قِبَل آن، ۵۰۰ میلیون هم اختلاس شود، اما این سد برای کشور میماند و هیچکس نمیتواند از این سد اختلاس یا دزدی کند.» اما الگوی یک مدیر اسلامی که از بیانات امام راحل و مقام معظم رهبری برداشت می شود و با روح انقلاب سازگار است وقار را در تجمل نمی داند به طوری رهبر انقلاب در همان ابتدای پیروزی انقلاب این هشدار را دادند و فرمودند: «دولتها بفهمند که قدرت به این نیست که ظرف طلا باشد و ظرف نقره باشد، قدرت به این نیست که پرده های کذا باشد، بزرگی و عظمت به این نیست که پرده های کذا باشد و مبل های کذا باشد از مال این ملت ضعیف! خود ملت توی این غارها زندگی بکند و شما در کاخ های دادگستری و در کاخ های نخست وزیری؟! تعدیل کنید خودتان را؛ اگر از خودتان شروع نکنید نمیتوانید اصلاح کنید.»
اما دولت یازدهم به عنوان پرخرج ترین دولت از ابتدای انقلاب که به گفته خودشان خزانه را خالی تحویل گرفتند همچنان به دنبال تشویش اذهان است و در آخرین اقدام عملی خود در جهت پیگیری فیش های نجومی اقدام به قانونی سازی ابن سری دریافت ها می کند.
شاید مروری بر تاریخ نیز روشن کننده موضوع انحراف از آرمان ها باشد چرا طلحه و زبیر دو سرباز با وفای اسلام تبدیل به طلحه و زبیر نقش بسته در ذهن های ما می گردند؟ حضرت علی(ع) در خطبه ۱۵۱ نهج البلاغه عبارتی می فرمایند به این مضمون: «همانا از مستی های نعمت بترسید» و در ادامه در خطبه ۱۸۵ می فرمایند: «و آن در هنگامی است که شما مست می گردید، اما نه از باده بلکه از نعمت و رفاه» و حضرت چون جسد طلحه را دیدند فرمودند: «برای تو سابقه ای در اسلام بود که می توانست تو را سود بخشد، ولی شیطان تو را گمراه کرد و لغزانید و به سوی آتش شتافتی.»
پیروزی انقلاب و عزت و احترامی که به یاران امام به واسطه شخصیت والای امام گذاشته می شد برخی را به خود مغرور کرد و مسبب انحرافشان از آرمان های اصلی انقلاب که حمایت از مظلومان و کوخ نشینان و نفی روحیه کاخ نشینی بود شد.
اکنون که زمان زیادی از افشای فیش های نجومی می گذرد سکوت هاشمی رفسنجانی که تا قبل از این همواره مدافع و تکیگاه دولت روحانی بود جای تعجب دارد حال آن که او پرچمدار مبارزه با فساد های مالی دولت گذشته بود.
منبع: سمعک نیوز