اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بعد از توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر سخنرانی دانشجویان در اجتماعات بخصوص نماز جمعه، سید علی حسینی دانشجوی عمران دانشگاه فنی مهندسی اسفراین به نمایندگی از بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی در پیش از خطبه های نماز جمعه اسفراین سخنرانی کرد.
مشروح سخنان مهم این فعال دانشجویی از تریبون نمازجمعه را در ادامه میخوانید:
خدایا خداوندگاری توراست زما خدمت آید خدایی توراست
با توجه به رهنمود رهبر معظم انقلاب که فرمودند دانشجویان و قشر آگاه و بیدار جامعه در مسائل مهم جامعه باید حضور فکری فعال داشته باشد و موضع خود را مشخص کنند. بنده به نمایندگی از بسیج دانشجویی در خدمت شما هستم.
بگذارید این گونه عرایضم را آغاز کنم در این روز بخصوص که بنده در خدمت شما هستم و همان طور که همگی مطلع هستید یک سال از توافق برجام می گذرد و ما در یک سالگی برنامه جامع اقدام مشترک و هستیم؛ اما با گذاشت یکسال از این توافق ملت ایران هیچ تاثیر ملموسی را از آن بر زندگی و معیشت خود احساس نکرده است. خوب چرا؟ چون که امریکا هیچ زمانی دست از عهدشکنی خود در رابطه با سایر کشورها به ویژه جمهوری اسلامی ایران برنمی دارد و این حداقل در این یکسال گذشته برای چندمین بار به ملت ایران ثابت شد.
شما شاهد بودید که کمتر از ۴۸ ساعت پس از امضای توافق نامه ۹ شخصیت و شرکت تجاری ایران را به لیست تحریم ها افزودند که این کمال و اوج خباثت یک نظام سیاسی و حکومتی را نشان می دهد، از این باب که حتی ۴۸ ساعت به عهد و پیمان خود وفادار نیست.
یا این که با وجود خرید ۱۱۸ فروند هواپیما ی مسافربری ایرباس هیچ یک از آن ها به ما تحویل داده نشد. البته باید عرض کنم که ما این هواپیماها را از فرانسه خریداری کردیم لاکن( ما برای استفاده از هواپیما به مجوز آمریکا نیاز داریم) و این از مفاد برجام است و در بند۲۲ آن به سراحت به آن اشاره شده است. و (آمریکا نیز در حال حاضر این اجازه را به جمهوری اسلامی نمی دهد)!
و یا محدودیت صدور روادید را علیه ایران تصویب کردند به این صورت که شهروندان ۳۸ کشوردنیا که اقلب از کشورهای پیشرفته جهان محسوب می شوند تا کنون بدون ویزا می توانستند به مدت ۹۰ روز در آمریکا حضور داشته باشند ولی حالا اگر قبل از آن به ایران بیایند برای سفر به آمریکا باید ویزا بگیرند و باید عرض کنم این قانون به علاوه ی ایران برای عراق سوریه و سودان نیز هست. یعنی آمریکا با این اقدامش ایران را در تراز کشور هایی در جهان معرفی کرد است. که در آن کشورها سرشار از تروریست و تکفیری و جنایت و این سری مسائل هست و آیا این توهینی به ملت ایران نیست که با آنها به مصابه ی یک تروریست و تکفیری رفتار شود؟
و یا این که به بهانه های واهی از پول های بلوکه شده ما در آمریکا سرقت می کنند بدون این که در قبال آن پاسخگو باشند که در این مورد به خصوص ما از وزارت خارجه و دستگاه دیپلوماسی فعلی انتظار برخورد قاطعانه ای داشتیم و ای دریغ که این انتظارات بی ثمر ماند، البته دوستان لطف کردند و فشار عزیمی را بر ایمیل جناب اوباما وارد کردند؛ گویا نه فشار ایمیلی راه به جای برده نه تلفن های طوفانی (و نه چیزی دگیری)!
و مسئله ای که بسیار حائز اهمیت است بحث بد عهدی های آمریکا در تحریم های بانکی است باید بنده خدمت شما مردم شریف اسفراین عرض کنم که در حال حاضر هیچ سرمایه گزار خارجی در ایران حتی یک دلار هم سرمایه گزاری نکرده است. چرا؟ چون هیچ بانکی حاضر به تبادلات مالی با ایران نیست؛ چون اگر چنین کاری انجام دهد از سوی آمریکا به شدت جریمه می شوند، بله سوئفت باز است لاکن زمانی که بانکی حاضر به همکاری با ایران نباشد سوئفت به چه دردی می خورد سوئفت یک شبکه ارتباطی است و بدون حضور بانک ها طرف قرار داد خارجی عملا بی معناست البته چند بانک محلی هستند که با ایران کار می کنند؛ لاکن اصلا توانایی انتقال مبالغی بزرگی که مد نظر کشور است را ندارند یعنی می توانیم آنها را هم صفر فرض کنیم.
و همچنین این مسئله برفرایند فروش نفت ما نیز تاثیر گذاشته است که ما درحال حاضر نفت می فروشیم و نمی توانیم پول آن را دریافت کنیم و پول ها ما همینطور در کشورهای مختلف بلوکه می شود. بدون این که ما به آنها دسترسی داشته باشیم که الان ما ۷ میلیارد دلار از هند می خواهیم که قادر به دریافت آن نیستیم و یا میلیاردها دلار از امارات طلب داریم که توانایی دسترسی به آن را نیز نداریم.
حال یک سئوال بنیادین پیش می آید و آن اینکه اصلا ما چرا توافق کردیم و چه چیز مسئولین ما را مجاب کرد که پشت میز مذاکره ای حاضر شوند که آن طرفش کشوری وجود دارد که دستانش به خون جوانان این مرز بوم آلوده است و در جنایت و دشمنی با ایران هیچ وقت کم نگذاشته آیا دلیلی غیر از رفع تحریم ها مد نظر دوستان بود؟حال من از شما ملت فهیم می پرسم آیا شما رفع تحریم و یا گشایش اقتصادیی در این یک احساس کردید؟
مگر همین دوستان نبودند که رفع تمام تحریم ها را در روز اجرایی شدن برجام به مردم وعده دادند و حل تمام مشکلات اقتصادی، سیاسی، علمی و حتی محیط زیست و آب شرب و ریزگردهای کشور را به رفع تحریم ها پیوند زده بودند، حال پس از گذشت یک سال از عمر با برکت برجام باید به این نتیجه رسیده باشند که از دل اعتماد و توافق با آمریکا رشد و شکوفایی اقتصادی در نمی آید و باید چشم از دستان غربی ها برداریم و برای حل معضلات اقتصادی و معیشتی مردم باید متوسل به اقتصاد مقاومتی شویم.
اقتصادی که می گوید به جای واردات بی رویه تولید کن تا کار ایجاد شود. اگر این سه سال را صرف اجرای اقتصاد مقاومتی و تولید در کشور کرده بودیم. الان چند میلیون بیکار در کشور نداشتیم دولت اقداماتی را در این زمینه شروع کرده اما کافی نیست! و باید اقدام عمیق تر و گسترده تری را شروع کند.
با اتکا بر اقتصاد مقاومتی است که می شود در کشور رشد و شکوفایی اقتصادی ایجاد کرد و حراسی از تحریم ها و تهدیدات بیگانگان نداشت.
و سلام علیکم و رحمت الله و برکاته