به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو بیژن عالی پور اضافه کرد: کارشناسان مختلف و هیات دولت در دو سال گذشته انواع بررسی های کارشناسی را روی مدل جدید قراردادهای نفتی داشته اند و به سخنان همه منتقدان گوش داده شده و اصلاحات انجام شده است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اعلام این که کارشناسان وقت زیادی را برای تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی گذاشته اند، گفت: مدل جدید قراردادهای نفتی در کمیته اقتصاد مقاومتی به ریاست اسحاق جهانگیری ، معاول اول رئیس جمهوری اصلاح و تصویب شده است.
عالی پور تصریح کرد: با توجه به شرایط مالی موجود، خواست ما هم این است تا هر چه زودتر مدل جدید قراردادهای نفتی اجرایی شود و در چنین شرایطی ما هم می توانیم به تولید زودهنگام دست یابیم.
وی ادامه داد: در میدان های مشترک نفتی با عربستان، عراق، کویت و قطر که اکنون آنها با چنگ و دندان کار می کنند باید هر چه زودتر دست به کار شویم و با جذب سرمایه های جدید سهم خود را برداشت کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، اجرایی نشدن برخی طرح ها را ناشی از کمبود نقدینگی دانست که با نهایی شدن قراردادهای جدید نفتی می توان شاهد به سرانجام رسیدن این طرح ها بود.
بر اساس این گزارش، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در تازه ترین گزارش خود درباره مدل جدید قراردادهای نفتی اعلام کرده است: براساس واقعیت های موجود بویژه در حوزه موضوع های اقتصادی آنچه که مبرهن بوده این است که بخش نفت نیازمند سرمایه گذاری ١٥٠ تا ٢٠٠ میلیارد دلاری طی یک برنامه پنجساله است و سرمایه گذاری نکردن در توسعه میدان ها و مخازن نفت و گاز کشور بویژه میدان های مشترک، سبب عقب ماندن کشور در حفظ جایگاه خود در میان دیگر کشورهای تولید کننده منابع هیدروکربوری خواهد شد.
نکته مهم در این گزارش اشاره به جذب این سرمایه ها از منابع خارجی است که اشاره دارد: جذب فناوری های برتر و روزآمد در این صنعت و نبود امکان تامین داخلی این حجم از سرمایه برای طرح های اکتشاف، توسعه، تولید، پالایش، پتروشیمی و...، جذب سرمایه و فناوری خارجی با حفظ قوانین بالادستی و منافع و کرامت و مصلحت ملی، را ضروری می کند که براین اساس تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی موضوعی ضروری و گریزناپذیر است.
آنچه در جذب سرمایه های خارجی براساس مدل جدید قراردادهای نفتی یادآوری می شود آن است که مطابق اعلام شرکت ملی نفت ایران، در اجرای مدل جدید قراردادی صنعت نفت، پیمانکار هیچ حق و حقوقی درباره مخزن، تاسیسات و حتی تولید ندارد و شرکت ملی نفت ایران مجاز است دستمزد وی را به صورت نقد یا محصول، بر اساس صلاحدید روز پرداخت کند.