به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو امیرخجسته رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید پیش از ظهر امروز در نشست خبری که با اصحاب رسانه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد اظهار داشت: یکی از وظایف مهم و اصلی نمایندگان نظارت و قانونگذاری است.
وی ادامه داد: به اندازه کافی قانون داریم آنچه مهم است بحث نظارت است اگر امروز در ایران اسلامی می بینیم که مقام معظم رهبری هشت ماده را به عنوان برخورد و مبارزه با سران مفاسد اقتصادی مطرح می کنند و از سران قوا این مطالبه گری را دارند به این دلیل است که این پدیده شوم رشد کرده است و اگر تعیین تکلیف نکنیم فراگیر می شود.
خجسته با بیان اینکه نظارت مجلس بحث اصلی ماست تصریح کرد: اگر مجلسی های ما خوب نظارت کنند و حق مطلب را ادا کنند و از 20 دستگاه نظارتی بخواهند که وظیفه و رسالتی که برعهده دارند را به نحو احسنت انجام دهند قطعا خواهیم دید که مفاسد اقتصادی به حداقل می رسد.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید تاکید کرد: محقق شدن اقتصاد مقاومتی بدون برخورد با مفاسد اقتصادی امکان پذیر نیست.
وی در ادامه یادآور شد: بنده به عنوان نماینده مردم شریف ایران عرض می کنم از زمانی که به مجلس ورود پیدا کردم بحث تحقیق و تفحص و مبارزه با مفاسد اقتصادی را سرلوحه کار خود قرار دادیم اولین بحث هم تحقیق و تفحص از بنیاد شهید بود که کمتر کسی به این حوزه ورود می کرد اما ما با توجه به اینکه از جنس خود شهدا هستیم نمی توانیم ببینیم اتفاقاتی در سیستم های اقتصادی و بانکی رخ می دهد و همه سکوت می کنند لذا تحقیق و تفحص را از بنیاد شهید شروع کردیم.
خجسته تصریح کرد: سه سال این کار در حال پیگیری است این در حالی است که فراز و نشیب های زیادی پیش روی ما قرار دارد خیلی ها فشارهای سنگین، مستقیم و غیرمستقیمی را ایجاد کردند که ما کار را رها کنیم فشارهای سیاسی دال بر این بود که تحقیق و تفحص به نتیجه نرسد این در حالی است که امروز سوال مردم شریف ایران، اصحاب رسانه و حتی خود ریاست مجلس این است که تحقیق و تفحص به کجا رسیده است.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید در ادامه بیان داشت: برخی می گویند تحقیق و تفحص به بن بست رسیده برخی نیز اعلام می کنند علاقه ای برای به نتیجه رساندن تحقیق و تفحص وجود ندارد، برخی نیز آن را مختومه اعلام می کنند اما امروز من اعلام می کنم در قدرت و قوت بحث تحقیق و تفحص را به نتیجه رساندیم و به نتیجه هم خواهیم رساند.
وی تاکید کرد: تا زمانی که در مجلس هستیم و نفس می کشیم نفس مفاسد اقتصادی و سران مفاسد اقتصادی را می گیریم بالاخص در بنیاد شهید و آن ها را تعیین تکلیف خواهیم کرد.
خجسته با بیان این که حضرت امام خمینی فرمودند بنیاد شهید افضل نهادهاست تصریح کرد: کسانی که در جامعه ایثارگری خدمت رسانی می کنند افرادی پاک هستند بحث ما در رابطه با سیستم های اقتصادی و بانکی است.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید افزود: بحث تحقیق و تفحص از بنیاد شهید طولانی شد گله مندی ما از مجلس نهم این است که نگذاشتند در آن مقطع این تحقیق و تفحص به نتیجه برسد اما یکی از دستاوردهای طولانی شدن این بود که توانستیم به نتایج خوبی در آن برسیم و بیت المالی که غارت کرده بودند و بسیاری از اموالی که از بیت المال غارت کرده بودند را برگردانیم.
وی در ادامه سخنانش پیرامون دستاوردهایی که در طول این مدت کمیته تحقیق و تفحص بنیاد شهید به دست آورده اظهار داشت: هزینه حداقلی که در این تحقیق و تفحص انجام شد در مقابل صدها میلیارد تومان بیت المالی که غارت شده ناچیز است سه سال است که 45 نفر این کار را انجام می دهند بین 300 تا 400 میلیون تومان هزینه کردیم و در عوض صدها میلیارد تومان برگرداندیم.
خجسته بیان داشت: کلاهبرداری از صرافی بانک دی به دی به مبلغ 433 میلیون درهم توسط شرکت فرخناز تجارت کیش این پول به دبی و خارج از کشور رفته بود با پیگیری هایی که هیئت تحقیق و تفحص همراه با دستگاههای نظارتی داشتیم برآوردی که با سود و خساراتی که وارد شده بود داشتیم مبلغ 500 میلیارد به بیت المال بازگرداندیم و اسناد و مدارک آن موجود است و یکی از دستاوردهای تحقیق و تفحص است.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید در ادامه بیان داشت: بانک دی با اسناد جعلی کار می کرد فاقد اسناد قانونی بود با پیگیری های انجام شده اساسنامه قانونی تعیین تکلیف شد و بانک مرکزی نظارت دقیقی بر بانک دی پیدا کرد یکی از مدیران تشکیلات مبلغ 7 میلیارد تومان اختلاس کرده بود که با دستگاه های نظارتی هماهنگ کردیم فرد دستگیر شد و وجوه به بیت المال برگردانده شد.
وی در رابطه با دیگر دستاوردهای کمیته تحقیق و تفحص بنیاد شهید گفت: هتل سفید کنار در بندر انزلی که بالای صد میلیارد تومان ارزش داشت و دو حکم هم گرفته بود را به بنیاد شهید برگرداندیم و اسناد و مدارک آن موجود است.
خجسته با اشاره به دیگر دستاورد کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید بیان داشت: املاک با تبانی و کلاهبرداری از دست رفته بودند همچون ساختمان مرکزی بانک دی و اموال در اختیار شرکت های ساختمانی کوثر؛ تعداد زیادی از اموال را برگرداندیم.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید با بیان اینکه با تحقیق و تفحصات خود رعب و وحشتی در دل متخلفین ایجاد کردیم افزود: یکی پس از دیگری توانستیم اموال غارت شده از بیت المال را بازگردانیم میلیاردها تومان از شرکت های اقتصادی کوثر که به غارت رفته شده بود برگردانده شد مثل 4 قرارداد معروف تکلم و کاونده
وی در ادامه بیان داشت: دست سلطان شکر از معاملات در شرکت های اقتصادی قطع شد و وضعیت سلطان شکر را تعیین تکلیف کردیم که در شرکت سبحان کارهای عجیبی انجام داده بود.
خجسته معرفی شدن افراد متخلف در شرکت هایی هم چون تهران الکترونیک به دادگاه را از دیگر دستاوردهای کمیته تحقیق و تفحص بنیاد شهید برشمرد و گفت: از دیگر دستاوردها آن است که کلیه پرونده ها و قراردادها ضابطه مند شد و آن هایی که مشکل داشت به دادگاه معرفی شد.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید تاکید کرد: در بانک دی صدها میلیارد تومان وام هایی که مشکوک الوصول بودند یا سوخته شده بودندبه فشار تحقیق و تفحص برگردانده شد این ها تضامین نداشتند و اعتبارسنجی نشده بودند با تضامین بسیار ضعیف مثل سفته وام داده بودند.
وی افزود: در حال حاضر تبانی در خرید و فروش آهن قراضه توسط مسئولان مربوطه با شرکت های شخصی که داشتند از دیگر دستاوردهای کمیته تحقیق و تفحص است هر کیلویی 325 تومان خریداری کرده بودند به بانک دی 850 تومان فروخته بودند. 280 میلیارد تومان با یک قرارداد جعلی و سوری پول بیت المال را غارت کرده بودند. 280 میلیارد تومان تعیین تکلیف شد و از حلقوم مفاسد اقتصادی بیرون کشیده شد در همین راستا ملکی را قیمت گذاری کرده بودند 47 میلیارد تومان در حالی که ارزش واقعی آن قریب به 5 میلیارد تومان بوده است این هم تعیین تکلیف شد.
خجسته تاکید کرد: تمام پرونده های تسهیلات را به دستور قاضی و دستگاه های نظارتی در بانک دی متوقف کردیم و در حال حاضر در حال بررسی و در دادگاه است.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید در ادامه بیان داشت: اتفاقی که افتاده آن است که در حال حاضر بانک دی 8000 میلیارد وام داده است بدون تضامین الان که سررسید شده 1800 میلیارد تومان مشکوک الوصول است و تلاش داریم که این مبلغ را برگردانیم.
وی تصریح کرد: شرکتی به نام شرکت توسعه دیدار ایرانیان بیش از 2000 میلیارد تومان ارزش مالی و ملی در اختیار یک مجموعه قرار گرفتند در سال 93 ضرر اعلام کردند در سال 94، 20 میلیارد تومان سوددهی داد در صورتی که اگر این 2000 میلیارد تومان نزد بانک باشد در سال بالای 400 میلیارد تومان سود بانکی به آن تعلق می گیرد.
خجسته با بیان اینکه این گزارش تنها گوشه ای از دستاوردهای کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید بود، بیان داشت: بسیاری از مسائل را نمی توانم بازگو کنم چون هنوز در دست اقدام است. واقعا در این زمینه کار انجام شده بنده شخصا شبانه روز درگیر آن بودم جز یکی دو نفر از نمایندگان از جمله جعفرزاده هیچ یک از نمایندگان برای این کار در هیئت حضور پیدا نکردند این در حالی است که وضع بهداشت و درمان واقعا افتضاح است این در حالی است که اگر بخواهیم دو میلیون تومان به یک ایثارگر وام بدهیم 100 پیچ و خم برای آن ایجاد می کنیم.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید تاکید کرد: فشارهای سنگین ایجاد کردند تهدید کردند حتی در انتخابات بنده به جد در حوزه انتخابیه (استان همدان) حضور یافتم و اعلام کردم چون پرونده تحقیق و تفحص نزد بنده است نگذارند که در انتخابات رای بیاورم.
وی تصریح کرد: زمانی که متخلف مشخص می شود مردم مطلع می شوند دستگاه های نظارتی ورود پیدا می کنند تا این مسئله به نتیجه برسد این از قوت نظام است یکی از قدرت های نظام همین است و کشورهای دیگر اجازه نمی دهند که این مسائل مطرح شود اما ما آن را مطرح می کنیم.
خجسته با بیان اینکه بحث مفاسد اقتصادی همچون اژدهای هشت سری است که از هر جا می زنیم از جای دیگر بیرون می زند، تصریح کرد: این بحث یک شبکه 50، 70 نفری هستند آمادگی دارم در صدا و سیما جز به جز آن را بیان کنم و به مسئولانی که به دنبال سنگ اندازی این بحث بودند تذکر دادم که اگر بخواهند پرونده را مسدود کنند به عنوان خادم مردم در مجلس نام می برم و همین باعث شد که عقب نشینی کنند.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید با اشاره به تاثیر رسانه ها در اطلاع رسانی این مباحث به مردم و مسئولان یادآور شد: رسانه ها نیز در این مسیر نقش آفرینی کردند اگر رسانه این گونه حساس باشد در آینده مفاسد اقتصادی و سران مفاسد اقتصادی جرات نمی کنند که بیت المال را این گونه غارت کنند نقش آفرینی شما ستودنی است و از شما تقدیر و تشکر دارم.
وی با بیان اینکه نباید بحث مفاسد اقتصادی را جناحی و گروهی کرد، بیان داشت: تقاضا می کنم که این بحث را جناحی و گروهی نکنید چه دولت قبل و چه دولت کنونی چه در گذشته و چه آینده هر کسی که به بیت المال تعدی کند با آن برخورد می کنیم. این گونه نیست که اگر از جناح ما باشد سکوت کنیم و اگر از جناح مقابل باشد به آن حمله کنیم. باید بیت المال تعیین تکلیف شود و سرمایه مردم به آن برگردانده شود.
خجسته در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: با توجه به اطلاعاتی که در این زمینه دارم به بیت مقام معظم رهبری رفتم و لفظا و مکتوب پیشنهاد دادم که سیستم های اقتصادی و بانکی از بنیاد شهید جدا شود و مسئولان تنها به کار خدماتی بپردازند الان در جامعه ایثارگری کار خدماتی مغفول مانده است.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید تاکید کرد: در بنیاد 12 هزار ملک و سیستم های اقتصادی و بانکی باید تعیین تکلیف شود و در شرایطی که جانباز آزاده و خانواده شهید ما در شرایط سختی به سر می برند در راستای خدمت به این جامعه تلاش کنند.
وی افزود: به رئیس مجلس پیشنهاد دادم که تشکیلات تحقیق و تفحص در مجلس فشل است نه سازماندهی داریم نه تشکیلات و نه دستورالعملی داریم در این سه سال متوجه شدم 37 سال تحقیق و تفحص همه بی پایه بوده است.
رئیس کمیته پیگیری پرونده بنیاد شهید، با بیان اینکه امروز دو جلسه با رئیس مجلس برای پیگیری این تحقیق و تفحص داریم، گفت: رئیس مجلس در این حدود 4 سال، حقیقتاً کمکهای بسیاری را با توجه به مشکلات موجود به این پرونده انجام داد و با پیگیریها و هماهنگیهای وی، بنده توانستم گزارش این تحقیق و تفحص را با مدارک و مستندات به رئیس قوه قضاییه ارائه کنم.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: با هماهنگی که رییس مجلس با دادستان کل کشور انجام دادند، توانستیم گزارش این تحقیقات را ارائه کرده و به لطف خدا امروز قوه قضاییه با قدرت این پرونده را پیگیری میکند.
وی تأکید کرد: همچنین در شعبه دادسرای هفتم کارکنان دولت، این پروندهها در حال بررسی است و کار قضایی آن به زودی عملی و اجرایی میشود و تعدادی هم در شرف دستگیری هستند.
نماینده مردم همدان، با بیان اینکه ما غیر از بانک دی به دیگر بانکها نیز ورود کردهایم، گفت: در یکی از بانکها 50 هزار میلیارد تومان پول بلاتکلیف است و امروز اعلام میکنیم سیستمهای اقتصادی و بانکی، اگر بخواهند به بیتالمال دست درازی کنند، با آنها برخورد میکنیم.
خجسته، ضمن تشکر ویژه از وزارت اطلاعات گفت: وزارت اطلاعات حقیقتاً طی این مدت نقشآفرینی کرد البته سازمان بازرسی نیز در این میان، کمکهای شایانی را انجام داد اما ما از 20 دستگاه نظارتی کشور میخواهیم که به نحو احسن به موضوع مفاسد اقتصادی ورود کنند.
رئیس کمیته پیگیری پرونده بنیاد شهید در ادامه افزود: یک طرحی را در رابطه با بحث نظارتی مجلس در حال آمادهسازی داریم که بعد از هماهنگیهای لازم با رئیس مجلس، آن را در صحن علنی قرائت خواهیم کرد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در ادامه، با اشاره به بررسی پرونده مسعود زریبافان رئیس سابق بنیاد شهید نیز گفت: ما در بررسی پرونده وی، مورد خاص و یا سندی پیدا نکردیم اما مسلماً سوء مدیریت وی باعث شده که اوضاع بنیاد شهید به اینجا برسد.
وی ادامه داد: البته معاون پارلمانی وی، وجوهی را برای بستن قرارداد در دبی دریافت کرده بوده که اکنون این مورد در دست بررسی است و اگر این معاون پارلمانی به نتیجهای مطلوب در این قرارداد نرسیده باشد، آن را پیگیری خواهیم کرد.
نماینده مردم همدان، با اشاره به موضوع شهرداری در پرونده بنیاد شهید نیز تأکید کرد: شهرداری زرنگی کرده و املاکی را برده که ما در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم آن را برگردانیم.