به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو جون میندوک، از مسئولان وزارت خارجه کره شمالی، روز شنبه در مصاحبه با اسوشیتدپرس تاکید کرد این بیانیه تحت نظارت امریکا صادر شده است.
این مقام کرهای ادامه داد دولت پیونگیانگ به خاطر «تهدیدهای هستهایِ» امریکا به ساخت سلاحهای هستهای روی آورده است.
وی با اشاره به آزمایش موشکی روز چهارشنبه کشورش خاطر نشان کرد این آزمایش امنیت کشورهای همسایه را به مخاطره نیانداخته است.
میندوک ادامه داد این آزمایش «قدرت عظیم و توان پایانناپذیر (کره شمالی) در مواجهه با... مبارزهطلبیهای دشمنان ما» را نشان میدهد.
وی افزود: «بهترین راه فرار امریکا از حمله مرگبار ما این است که (واشنگتن)... از توهین به عزت ما و از تهدید امنیت ما خودداری کند.»
کره شمالی این آزمایش موشکی را همزمان با برگزاری رزمایش نظامی مشترک کره جنوبی و امریکا در شبهجزیره کره انجام داد.
این رزمایش دو هفتهای از روز دوشنبه (1 شهریور) و با حضور 50 هزار نظامی کره جنوبی و 30 هزار سرباز امریکایی آغاز شده است.
واکنش شورای امنیت به آزمایش موشکی
تمامی اعضای شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه آزمایش موشکی کره شمالی را به شدت محکوم و بر سر اتخاذ تدابیر سختگیرانه در واکنش به این آزمایش توافق کردند.
شورای امنیت با اشاره اینکه اینگونه اقدامات کره شمالی باعث «افزایش تنشها» میشود، خاطر نشان کرد «به نظارت نزدیک خود بر وضعیت و اتخاذ تدابیر قابلتوجه مطابق با تصمیمهای پیشین این شورا» ادامه خواهد داد.
شورای امنیت سازمان ملل پیشتر در واکنش به آزمایشهای موشکی کره شمالی تحریمهایی را علیه دولت پیونگیانگ وضع کرده بود.
کره شمالی اواخر مرداد ماه امسال اعلام کرد تولید پلوتونیوم را از سر گرفته است و تا زمانی که تهدیدهای امریکا پابرجا بماند، قصد ندارد آزمایشهای اتمیاش را متوقف کند.
دولت پیونگ یانگ در سال 2005 میلادی خود را قدرتی هستهای اعلام کرد و در سالهای 2006، 2009، 2013 و 2016 چهار آزمایش هستهای انجام داد.