به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، در خصوص جزییات اجرای برنامه پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به کودک گفت: پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به کودک یکی از استراتژیهای مهم پیشگیری و کنترل ایدز در کشور است. درصورت ابتلای مادر به این بیماری، اگر وی تحت درمان نباشد، احتمال انتقال به کودک در دوران بارداری، زایمان و شیردهی ۳۵ تا ۴۰ درصد است. ولی اگر بیماری دراوایل حاملگی تشخیص داده و دارودرمانی شروع شود، زایمان به صورت سزارین انجام شده و درمان پیشگیری از ابتلا در کودک نیز شروع میشود. همچنین به جای تغذیه با شیرمادر، از شیر مصنوعی استفاده میشود و به این ترتیب این احتمال به دو درصد و حتی کمتر از آن کاهش مییابد.
وی ادامه داد: در ایران برنامه پیشگیری از انتقال ایدز در زنان مبتلا که تحت مراقبت و درمان هستند در کل کشور و برنامه پیشگیری از انتقال از مادر مبتلا به کودک در تمام زنان باردار از دو سال پیش در ۱۶ دانشگاه علوم پزشکی به صورت آزمایشی آغاز شد.
به گفته وی، طی این برنامه پیشگیرانه، به زنان باردار آموزشهای لازم ارائه و به آنها اعلام میشود که آزمایش HIV جزو آزمایشات دوران بارداری است. فقط در صورت امتناع فرد از انجام آزمایش، مشاوره پیشرفته انجام و در صورت تشخیص قطعی، بلافاصله دارو درمانی شروع میشود.
کازرونی به برنامه وزارت بهداشت برای اجرای سراسری این برنامه از نیمه دوم سال ۹۵ اشاره کرد و گفت: تلاش ما این است که تا آخر سال ۹۵، در تمام مراکز و پایگاههای سلامت جامعه مناطق حاشیه نشین، این برنامه توسط مراقبین سلامت شروع شود. تا انتهای سال ۹۶ نیز تمام مادران باردار سراسر کشور تحت پوشش این برنامه قرار میگیرند.
منبع: ایسنا