به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با افزایش تولید گاز در پارس جنوبی، ظرفیت صادرات گاز نیز بالارفته و زمینه برای صدور پایدار این حامل انرژی فراهم شده است.
در سال های گذشته به علت کمبود گاز در کشور، صادرات گاز با نوسان هایی همراه بود اما با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی، این مشکل برطرف شده است.
به گزارش وزارت نفت، «مهدی جمشیدی دانا» مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با تشریح وضعیت صادرات گاز کشور، گفت: در ٦ ماه نخست امسال، سه میلیارد و ٩٢٠ میلیون مترمکعب گاز صادر شده است.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران افزود: حجم صادرات گاز ایران در مدت یادشده نسبت به مدت مشابه پارسال 3.4 درصد افزایش نشان می دهد.
وی ادامه داد: حجم واردات گاز نیز در این مدت کاهش 25.1 درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال را ثبت کرده است.
جمشیدی دانا درباره حجم تزریق گاز به میدان های نفتی گفت: در بازه زمانی یادشده، بیش از ٦ میلیارد مترمکعب گاز ترش به مخازن آغاجاری تزریق شده است.
به گفته مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، در نیمه نخست امسال بیش از دو میلیارد مترمکعب گاز شیرین نیز به مخازن نفتی تزریق شده است.
وی با بیان اینکه در زمان یادشده بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز به مخازن ذخیره سازی شوریجه و سراجه تزریق شده است، گفت: میزان ذخیره سازی گاز، نسبت به مدت مشابه پارسال شاهد افزایش ١٧ درصدی بوده است.
جمشیدی دانا درباره گازرسانی به نیروگاه ها نیز گفت: در نیمه نخست امسال با 8.2 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال، ٣٩ میلیارد مترمکعب گاز به این بخش از مصرف تحویل شده است.
در ٦ ماه نخست امسال بیش از ١٠٢ میلیارد مترمکعب گاز از مجموع منابع کشور برداشت شده که این مقدار نسبت به مدت مشابه پارسال بیش 9.1 درصد افزایش داشته است.
ایران اکنون به ترکیه گاز صادر کرده و با جمهوری آذربایجان، گاز را سوآپ می کند.
همچنین کشورمان با تهاتر گاز با ارمنستان به این کشور گاز صادر کرده و در مقابل برق تحویل می گیرد.
ایران با وجود برخورداری از منابع گازی عظیم، از ترکمنستان گاز وارد می کند که در بخش های شمالی و شمال شرقی کشور مصرف می شود.