اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی رئیس جمهور در همایش ملی نخبگان که امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: هدف من این است که این موضوع را در کشور جا بیندازم که سرمایه این مملکت بچه هایش هستند. ما ذخیره اول هیدروکربنی در دنیا هستیم و از اول تاریخ در این رده ها بودیم، اما این که چرا دیگر نمی توانیم ابن هیثم و ابن سینا داشته باشیم، این است که چون از همان موقع دنبال نفع بودیم. پز ما شده بود پولی که به ارث رسیده است. اگر می خواهیم به قدرت گذشته برگردیم و سیستم جدیدی به دنیا ارائه دهیم، باید برای نیروی انسانی ارزش قائل شویم.
وی افزود: فرهنگ عمومی کشور باید تغییر کند و این وظایف فقط به عهده دولت نیست. برای تغییر نگرش ها باید هزینه بپردازیم. کسی برای شما نخبگان در جامعه فرش قرمز پهن نکرده؛ برای هر تغییری باید هزینه بدهید. از ما انتظار نداشته باشید که چنین دیدگاهی داشته باشیم.
ستاری اضافه کرد: استعداد شما پیدا شده؛ اگر می خواهید گوشه ای بنشینید و کسی بادتان بزند، به این صورت نیست. برخی از همین دانشجویان نخبه در دانشگاه های ایران انتهای کلاس، شطرنج بازی می کردند، اما همین که به آمریکا رفتند، در روز 18 ساعت درس می خواندند؛ پیشرفت این گونه حاصل می شود.
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه ارتباط و تعامل مهم است، گفت: در کشور ما صنعتی که اسمش صنعت باشد، نداریم. در حقیقت صنعت ما کارخانه است و کسانی که صاحبان این کارخانه هستند، می گویند پول داشتیم و خریده ایم. اصلا دانشگاه برای چنین کشوری نیست، بلکه دانشگاه برای کشوری است که صنعت واقعی داشته باشد؛ کشورهایی که مانند ما این گونه فکر می کنند به پیشرفت نمی رسند، زیرا با پول نمی توان به پیشرفت رسید.
وی ادامه داد: ما راه را اشتباه رفتیم. باید نحوه تفکرمان را اصلاح کنیم و برای اصلاح نیاز داریم بجنگیم. دانشگاه باید روی دانشجویان سرمایه گذاری کند. دانشگاهی که با پول یارانه و پول دولتی کار می کند، پیشرفت نمی کند. پیشرفت زمانی اتفاق می افتد که دانشگاه منتظر بودجه دولتی نباشد. هدف ما هم تغییر این اتمسفر در کشور است که نگرش جدید اتفاق بیفتد.
ستاری با تاکید بر نخبگان گفت: شما اینجا نیامدید که به استخدام دولت دربیایید. باید با خلاقیت دنیا را تغییر دهید. مثل ما نیستید که وابسته به میز و صندلی باشید و فکر کنید اگر میز را از شما بگیرند، از گرسنگی می میرید. شما نیامدید که پول نفت بگیرید و قرار نیست به کشور هزینه تحمیل کنید. شما خیلی بالاتر از این بحث ها هستید؛ افتخار نیست که یک نخبه در سیستم دولتی حقوق بگیرد. این ها مسائلی است که باید اتفاق بیفتد.
توی همدان اومد دقیقا گوش کردم صحبت هاش رو بعد مقایسه دارم میکنم توی برنامه دورهمی و سایر اخبار همه اش یه مبحث رو شروع میکنه و ول کنم نیست بحث جدید من نمیبنم بخدا
تمام کشورهای اروپایی هم که بورس دولتی و دانشگاهی و حمایت های تحقیقاتی می کنن هم نفهمن و فقط شما می فهمی.