به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، گرانی، پدیدهای که کمتر خانواده ای را می شود که دغدغه اش را نداشته باشد. به نظر می اید گرانی کالاهایی که یک شبه گران می شوند بیش از آنکه به سیاست های اقتصادی وابسته باشد درگیر مناسبت های سیاسی است مخصوصا این روزها و ماه ها که کم کم شیشه عمر دولت یازدهم به سرآمده و دولت مهیا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری می شود.
گرانی های موجود چه اقتصادی باشد چه سیاسی حال مردم را خوب گرفته است. طی یکسال گذشته قیمت گروه لبنیات ۳,۶ درصد، تخم مرغ ۱۳.۱ درصد، برنج ۴۸.۱ درصد، حبوب ۲۴.۶ درصد، میوه های تازه ۱۷.۶ درصد، گوشت قرمز ۷.۲ درصد، گوشت مرغ ۸.۱ درصد، قند و شکر ۴۸.۶ درصد، چای ۱۵.۹ درصد و روغن نباتی ۴.۲ درصد افزایش یافته است.
و این در حالی است که مردم در تهیه مایحتاج خود وسواس بیشتری برای انتخاب قیمت و نوع کالا بخرج می دهند.
**علت افزایش قیمت ها ریشه در رانت خواری دارد
ابوالفضل صادقی رییس اتحادیه خواربار فروشان شهر ری در گفت و گو با خبرنگار رازق در خصوص افزایش چند درصدی قیمت برنج، حبوبات و... در یک سال اخیر، اظهار کرد: دلیل این افزایش قیمت ها را باید از خود دولت روحانی و وزیر بازرگانی پرسید وقتی وزیر نمی تواند بازار را تنظیم کنیم ما کاره ای نیستیم.
وی با بیان اینکه عدم تعادل قیمت ها نشان می دهد اشکال از مدیریت است، گفت: هیچ جای دنیا مثل ایران نیست و اگر مدیریت صحیحی وجود داشته باشد مشکلات رفع خواهد شد.
رییس اتحادیه خواربار فروشان شهر ری با بیان اینکه علت افزایش قیمت ها ریشه دار است، ادامه داد: بارانت خواری موحب افزایش قیمت ها می شوند، بعنوان مثال یا گندم می فروشند یا علوفه و دانه کافی برای مرغ ها نمی آورند تا خوراک مرغ گران شود و از آن طرف قیمت مرغ را بالا بکشند.
صادقی اضافه کرد: در ارتباط با برنج میتوان گفت که یا مسئولین برنج بدموقع و زیاد وارد می کنند که کشاورز بیچاره میشود یا برنج بموقع وارد نمی کنند تا برنج ایرانی 2برابر شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مدیریت کلان در جریان افزایش قیمت ها تاثیرگذار است و ناهماهنگی آن را تشدید می کند.
در سال 95 بازار سرمایه به رشد حباب گونه قیمتی خود ادامه داده است و فشار واردات تشدید شده است، مشکلات فراروی تولید و مازاد تقاضای حاکم بر اقتصاد، به افزایش واردات فشار خواهد آورد در غیر این صورت نیز اقتصاد غیررسمی فعال تر خواهد شد و قاچاق کالاها سودآورتر خواهد.
**افزایش 2 برابری قیمت گوجه
حسین مهاجران رییس اتحادیه میوه و تره بار در گفت گو با خبرنگار «رازق» از افزایش ۲برابری قیمت گوجه خبر داد و اظهار کرد: با تعطیلات ماه محرم هزینه حمل و نقل افزایش پیدا کرده و واقعا گوجه کم شده است.
وی ادامه داد: گوجه از کیلویی ۸۰۰تومان به ۱۸۰۰تا ۲۵۰۰تومان افزایش قیمت داشته است که اگر دلیل افزایش قیمت گوجه حمل و نقل بوده باشد مسلما کاهش قیمت خواهیم داشت.
**بیمهها، وام و سایر هزینههای تولید در گرانی موثر است
جلیل علی محمدی رییس اتحادیه خواربارفروشان خوی در گفت و گو با خبرنگار رازق اظهار کرد: افزایش قیمت ها را به همین سادگی نمیتوان ارزیابی کرد.
وی در مورد افزایش قیمت برنج، گفت: برنج ایرانی در یک سال اخیر از 2 هزارتومان تا 4هزار و 500 تومان افزایش قیمت داشته است که یکی از دلایل آن وارد نکردن برنج در 3ماه گذشته است.
رییس اتحادیه خواربارفروشان، ادامه داد: در 3ماه گذشته بدلیل فصل کشت برنج محصولات کشاورزان واردات برنج خارجی نداشتیم در صورتی که در مواقع عادی بالای 2میلیون تن واردت برنج داریم.
وی بیمه ها، وام و سایر هزینه های تولید در گرانی موثر عنوان کرد.
حال باید دید دولت در کنترل این روند چیزی در چنته دارد یا باز هم این مردم هستند که باید در گیرودار این فشارها به تنهایی گلیم شان را از آب بیرون بکشند.
منبع: طنین یاس