به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا روستا آزاد در خصوص وضعیت فعلی جهان اسلام در حوزه علم و فناوری و راهکارهای بازگشت به دوران طلایی علمی جهان اسلام گفت: در حال حاضر صرفا در ایران، ترکیه و مالزی توجه نسبتا خوبی به علم و فناوری میشود و در این راستا اقدامات نمایشی در کشورهای ثروتمند نفت خیز حوزهی خلیج فارس به چشم میخورد.
وی ادامه داد: توسعهی علمی در تاریخ بشری همواره پس از یک توسعه فرهنگی عقیدتی صورت گرفته است بنابراین نهضت اعتقادی فرهنگی باید جان تازه ای به جهان اسلام ببخشد که انقلاب اسلامی از این نوع بود و بدون چنین رستاخیزی حتی اگر پیشرفت های شکلی از طریق دنباله روی و تقلید صورت پذیرد اصیل نبوده و منجر به نتایج مفید برای جهان اسلام نخواهد شد.
روستا آزاد در خصوص نقش جوایز علمی اظهار کرد: این جوایز همواره از نظر شکلی و صورت، موثر عمل کرده اند و به نظر من جایزه مصطفی(ص) انعکاس جدی در جامعه اسلامی داشته است و مدیریت حاکم بر این جایزه میبایست عمیقتر، با بصیرتتر و مبناییتر، برنامهریزی نماید تا بتواند به صورت موثرتری نسبت به گذشته نقش خود را ایفا کند.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف افزود: در گذشته وقف جایگاه ویژهای در حوزههای علمی داشته است و در کنار ساخت درمانگاه، مسجد و مدرسه مورد توجه بوده است اما امروزه خیرین و واقفین صرفا حوزه آموزش و پرورش یعنی همان "سواد" را هدف گرفتهاند و با دور ماندن دانشگاه از «علم اصیل و نافع» این نهاد، پایگاه مردمی اصیل نداشته و از برکات وقف دور مانده است که امیدواریم این امر توسعه پیدا کند.
وی در پایان گفت: وقف علاوه بر تاثیر مادی، در انطباق فعالیتهای علمی و فناوری در مسیر درست خدمت به مردم و دوری از صبغه صرفا تقلید از جهان غرب بسیار موثر است.