به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حمید چیت چیان بعد از ظهر امروز در مراسم افتتاح تصفیهخانه و خط انتقال آب گلپایگان اظهار داشت: در سفر قبلی به گلپایگان سد عظیم کوچری افتتاح شد و امروز نیز شاهد افتتاح تصفیهخانه و خط انتقال آب گلپایگان هستیم.
وی با بیان اینکه این طرح، طرح بسیار ارزشمندی است افزود: افتتاح این تصفیهخانه حلقه پایانی کار برای گلپایگان بوده است، ولی یکسری اقدامات بسیار وسیع را پیش از خودش داشته تا منجر به این افتتاح شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه تا پیش از افتتاح این طرح مردم عزیز گلپایگان عمدتاً از آب چاه برای شرب استفاده میکردند تصریح کرد: با اجرای این طرح، آبی با کیفیت بسیار خوب و با طی یک مسیر بسیار طولانی به گلپایگان میرسد.
چیت چیان با بیان اینکه منشأ این آب از مناطق الیگودرز است گفت: این آب از چهار دره مختلف با چهار بند انحرافی به سمت 6 تونل هدایت میشود که طول مجموع این تونلها 56 کیلومتر است که کار بسیار عظیمی است.
این مقام مسؤول ادامه داد: این آب پس از انتقال در سد کوچری ذخیره خواهد شد و به تدریج در طول سال در اختیار مردم 10 شهر و 250 روستا قرار میگیرد که یکی از این شهرها، شهر گلپایگان است.
وزیر نیرو بیان داشت: آن بخش از کار معادل 900 میلیارد تومان در زمان احداث هزینه داشته است و به گمانم این حجم کار اگر بخواهد در شرایط فعلی انجام شود بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان هزینه در بردارد.
چیت چیان افزود: بسیار خوشحالیم با این اقدامات، عملیات آبرسانی به گلپایگان انجام خواهد شد و در آب سالم در اختیار مردم عزیز گلپایگان قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه امیدواریم این طرح اثر بسیار جدی در توسعه اقتصادی اجتماعی منطقه داشته باشد تصریح کرد: وجود سد کوچری باعث میشود آب بیشتری به منابع زیرزمینی تزریق شود و موجب غنی شدن سفرههای آب زیرزمینی خواهد شد، منتها باید توجه کنیم که در کل کشور و بهویژه در منطقه مرکزی کشور با خشکسالیهای بیسابقهای رو به رو هستیم به طوری که با وجود گذشت قریب به یک ماه و نیم از شروع فصل بارش، متأسفانه بارشی در این منطقه نداشتهایم.
وزیر نیرو ادامه داد: آب شرب و سدهای آب شرب از نظر زیستمحیطی و بهداشتی استاندارهای ویژهای از جمله احداث بناهای اطراف مخازن سد و نوع استفاده از حریم سد دارند که این موارد حتماً باید رعایت شود.
چیت چیان با بیان اینکه ما اصلاً مخالف بحث گردشگری نیستیم گفت: اما حتماً باید چنین مواردی به تصویب سازمانهای ذیربط از جمله سازمان محیط زیست، وزارت نیرو و ... برسد تا موجب مشکلات بعدی نشود.
وی یادآور شد: چنین مواردی را داشتهایم که در بعضی مناطق این مسئله را رعایت نکرده بودند که موجب آلودگی آب شده و مشکلات زیادی را برای مردمی که این آب را مصرف میکنند ایجاد کرده بود.
منبع: فارس