به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، الهه کولایی عصر سه شنبه در نشست گرامیداشت 16 اذر روز دانشجو در دانشکده فنی دانشگاه تهران، به اهمیت 16 آذر پرداخت و هدف از تاسیس دانشگاه را ایجاد فرصتی برای بیان استعدادها و همچنین استفاده آحاد مردم از تواناییها عنوان کرد.
این استاد علوم سیاسی، هدف اصلی تاسیس دانشگاه را همچنین خدمت به مردم عنوان کرد.
** نقش ارتباط حوزه و دانشگاه
کولایی به نقش دانشگاهها در پیروزی انقلاب اسلامی نیز اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین وجوهی که بعد از انقلاب اسلامی مطرح شد، بحث ارتباط حوزه و دانشگاه بود.
وی به دوران پشت سر گذاشته در دوران اصلاحات و حتی دوران پشت کردن به اصلاحات اشاره کرد و گفت: همواره نقش دانشجویان و دانشگاه مهم و تاثیرگذار بوده و این نقش در پیشبرد کشور اهمیت زیادی داشته است.
این فعال سیاسی تصریح کرد: هرگز فراموش نمیکنیم در دورانی که نیاز به ترویج و شکلگیری دولتی بودیم که هدف آن گسترش فرهنگ شنیدن صدای مخالف و آزادی بود، دانشجویان و دانشگاهیان چقدر پررنگ ظاهر شدند.
به گفته وی، اتحاد این دو باعث میشود تا از همه منابع به خوبی استفاده شود.
** ارائه برخی آمار افتخار نیست
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت از توسعه نیافتگی کشور در دهههای گذشته ابراز تاسف کرد و گفت: امروز آمار و ارقامی که وجود دارد و منتشر میشود باعث افتخار نیست زیرا کشور ما از لحاظ منابع طبیعی و موقعیت سوقالجیشی وضعیت خوبی دارد اما آمارها نشان نمیدهد که از این موقعیت خوب استفاده کنیم.
وی افزود: به همین دلیل بعد از آنکه فضای یاس در کشور به وجود آمد چطور کشور ما وارد فضایی شد که ضررهای زیادی دیدیم و همچنان هزینههای آن را میپردازیم.
** عنوان عدالت، بهانه ای برای غارت و تاراج منابع
کولایی تصریح کرد: در دوران پشت کردن به اصلاحات شاهد دولتی بودیم که به نام عدالت به دنبال تاراج منابع و غارت کشور بود به همین دلیل امروز باید با درس گرفتن از آن دوران به سمت ترویج عقلانیت با توجه به منافع مردم حرکت کنیم.
وی ادامه داد: در جهان آینده جمهوری اسلامی ایران کشوری نیست که منزوی باشد و همین دلیل حضور فعال ما بسیار مهم است و باید در جهت تقویت واقعیت و عقلانیت حرکت کنیم و تقویت این دو اصل در دانشگاه باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
** مراقب جریان پوپولیسم باشیم
این استاد دانشگاه، عقلانیت را نیاز جامعه امروز عنوان کرد و افزود: باید مراقب جریان پوپولیسم بود زیرا این جریان امروز نه تنها در آمریکا و کشورهای منطقه بلکه در اروپا نیز در حال گسترش است و نقش دانشجویان در جلوگیری از این جریان و گسترش و تقویت عقلانیت بهجای پوپولیسم بسیار مهم است.
** نمی توان تحولات اطراف کشور را نادیده گرفت
وی با اشاره به تحولات منطقه و بهار عربی گفت: نمیتوانیم شرایط و اتفاقاتی که در اطراف ما میافتد را نادیده بگیریم، تحولات منطقه نشان میدهد راهی که مردم ایران انتخاب کردهاند کمهزینهترین راه و بهترین راه برای تغییر و همچنین رشد کشورها است.
** در انتخابات گزینههای واقعی را جایگزین گزینههای آرزوها کنیم
کولایی امر انتخابات را بسیار مهم دانست و افزود: نباید فراموش کنیم دموکراسی تمرینی است که در یک سال و یا بیست سال به ثمر نمینشیند بلکه یک فرآیند آموزشی است که یادگیری آن طولانیمدت است آن هم در منطقهای که دموکراسی وجود دارد اما دموکراتها وجود ندارند و دموکراتها حکومت نمیکنند.
این فعال سیاسی با اشاره به انتخابات پیش رو و لزوم توجه و دقت به این انتخابات گفت: باید به گزینههای واقعی و مقدور توجه کنیم نه گزینههایی که آرزوهای ما است و به سمت تکاپوی حاکم شدن به مردم بر سرنوشت حرکت کنیم.
** از گذشته تجربیات گذشته درس بگیریم
کولایی ادامه داد: باید از تجربیات و آنچه در گذشته در کشور رخ داده درس بگیریم و بدنبال تثبیت قانون و اجرای آن با هدف گسترش یک جریان اصلاحی باشیم و نباید هرگز فراموش کنیم کسانی که غیر از این فکر میکردند و به دنبال تعویض ریل بودند چگونه بدون آنکه صبر داشته باشند به هیچ نتیجهای نرسیدند.
وی ادامه داد: موظفیم با درس گرفتن از واقعیتهای امروز و توجه به اتفاقات گذشته و تجربهها در ادامه مسیر در جهت توزیع منابع برای همه ایرانیان و رفع تبعیض برای همه تلاش کنیم و در این راه برای رسیدن به موفقیت باید قواعد و تغییرات اجتماعی را بپذیریم.
** مسیر پیش رو را با صبوری ادامه دهیم
کولایی گفت: باید مسیر پیش رو را با صبوری ادامه دهیم و در این راه تمام نیروهای تحولخواه باید به سمت اتحاد حرکت کنند و قانون را سرلوحه کار خود قرار دهند زیرا نمیتوانیم آرزوهای خود را به جای واقعیت بگذاریم و هوشیاری دانشجویان و دانشگاهیان بسیار مهم است.
** مجلس دهم رویکردی فعال دارد
وی با اشاره به وضعیت امروز نهادهای قانونی کشور افزود: امروز در مجلس دهم شاهد یک رویکرد فعال هستیم و صداهایی را از این مجلس میشنویم که از مجلس هفتم و نهم نمیشنیدیم و امروز نمایندگان مجلس حرف مردم را میزنند به همین دلیل باید برای تداوم بخشی به این صدا، از نهادهایی مانند انتخابات حمایت کنیم.
این نشست با حضور محمود صادقی و در غیاب علی شکوری راد برگزار شد.
قرار بود علی شکوری راد نیز در این نشست حضور داشته باشد.
منبع:ایرنا