به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مطالعه جدید محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک نشان می دهد وعده های غذایی حاوی حبوباتی نظیر نخود و لوبیا بیش از وعده های غذایی حاوی گوشت احساس سیری در فرد ایجاد می کند.
محققان همچنین دریافتند شرکت کنندگانی که وعده غذایی حاوی پروتئین بالا نظیر نخود و لوبیا مصرف کرده بودند در مقایسه با افرادی که گوشت خورده بودند، در وعده غذایی بعدی شان ۱۲ درصد کالری کمتری مصرف کرده بودند.
در این مطالعه محققان ۴۳ مرد جوان را که سه وعده غذایی متفاوت شامل غذاهای حاوی نخود و لوبیا یا گوشت گوساله خوردند را مورد بررسی قرار دادند.
آن رابن، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این یافته ما تا حدودی مغایر با این باور عمومی است که فرد باید میزان بالای پروتئین مصرف کند تا مدت زمان سیری اش افزایش یابد.»
به گفته وی، «یافته ما نشان می دهد فرد می تواند با خوردن یک وعده غذایی غنی از فیبر به همراه پروتئین کمتر به همان میزان سیری مشابه دست یابد. با وجودیکه مطالعات بیشتری برای اثبات این مسئله نیاز است، به نظر می رسد که وعده های غذایی مبتنی بر سبزیجات، بخصوص نخود و لوبیا، هم می توانند مبنایی برای کاهش وزن باشند.»
به گفته محققان، خوردن میزان بالای پروتئین نه تنها به کاهش وزن کمک می کند بلکه مانع از از بین رفتن حجم عضلات با افزایش سن می شود.