به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهرداد میرکریمی درباره مصرف ماهی از دیدگاه طب سنتی اظهار داشت: ماهی از دیدگاه طب سنتی، سرد و تر است اما لازم به ذکر است که ماهیهایی که در اقیانوس هستند, میزان گرمیشان زیاد است و آنها را بیشتر سفارش میکنیم که افراد مصرف کنند.
ماهی تازه صید شده از رودخانه در سردی و گرمی معتدل است
وی افزود: در برخی از کتب طب سنتی ذکر شده که ماهیهای تازه صید شده از رودخانههای آب شیرین در سردی و گرمی معتدل است.
ماهی تن از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت گرم و خشک است
این متخصص طب سنتی بیان داشت: شاید برای افراد جالب باشد که ماهی تن در کتاب طب سنتی ذکر شده و حتی طبیعت آن را گرم و خشک دانستهاند البته ماهی تن تازه مدنظر است و این در حالی است که اگر ماهی تن به صورت کنسرو شده مصرف شود میزان گرمی و خشکی آن افزایش پیدا کرده و میتواند سودازا باشد و بروز بیماریهای ناشی از ازدیاد سودا را افزایش دهد.
بهترین حالت استفاده از ماهی بریان کردن آن در آتش است
کریمی اضافه کرد: بهترین حالت استفاده از ماهی در کتابهای طب سنتی حالت بریان کردن آن در آتش و سرخ کردن همراه با روغن است؛ ماهی یکی از مواد غذایی است که برای افراد گرم مزاج مفید است و بهتر است, همراه آبغوره و سماق مصرف شود.
وی یادآور شد: استفاده از آب بعد از ماهی فوق العاده مضرّ است و توصیه میشود که با فاصله زمانی مناسب، آب نوشیده شود.
این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: نباید حین مصرف ماهی تا حدودا 2 ساعت بعد از آن، آب خورده شود چرا که مصرف آب میتواند منجر به بروز انواع قولنج و زمینهساز انواع فلجها و حتی برخی از انواع سکتهها شود.