به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، پایگاه رأیالیوم به بررسی تحولات صحنه اردن پرداخت و نوشت این کشور در حال نزدیکی روزافزون به سوریه است.
رأی الیوم نوشت که در سایه سرخوردگی اردن از توقف کمکهای مالی کشورهای عربی حوزه خلیجفارس و همچنین متقاعد شدن محافل منطقهای و بینالمللی درباره ضرورت ابقای «بشار اسد» در رأس قدرت سوریه تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در سال 2021 ، احتمال نزدیکی اردن و سوریه در تمامی زمینهها طی روزها و هفتههای آینده بیشتر شده است.
عبدالله دوم شاه اردن که اخیرا از سفر به مسکو بازگشته است برای سفر به واشنگتن (فردا دوشنبه) آماده میشود و اخبار ضد و نقیضی درباره احتمال دیدار وی با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا وجود دارد و در صورت دیدار دو طرف، عبدالله دوم نخستین رهبر عربی است که در دوره ریاستجمهور ترامپ وارد کاخ سفید میشود.
سفر به واشنگتن پس از بازگشت از روسیه، تصویر شفافتری به شاه اردن درباره آینده منطقه خاورمیانه و پروندههای داغ آن به خصوص پرونده سوریه ارائه میکند و چه بسا عاقلانه آن است که برای اطلاع از تصمیمات اردن در این باره منتظر بازگشت عبدالله دوم از واشنگتن بود.
موقعیت جغرافیایی اردن و واقع شدن آن در محیطی ملتهب و هممرز شدن آن از یک سو با عراق و از سوی دیگر با سوریه که با گروههای تروریستی درگیر است و همچنین هممرز بودن این کشور با رژیم صهیونیستی که دائما به دنبال توسعه شهرکسازی و تجاوزات است، باعث شده این کشور همواره در حالتی از نگرانی باشد.
امنیت ملی سرمایه دولت و ملت اردن است و این مسئله در هر تصمیمی که برای روی آوردن به سمت سوریه اتخاذ شود، مورد توجه خواهد بود، اردن چندین بار هدف حملات تروریستی قرار گرفت که آخرین مورد آن حمله به منطقه الکرک بود و داعش نیز مسئولیت آن را پذیرفت، امری که اردن را به نزدیکی به ائتلاف روسیه- ترکیه و اردن که جنگ مشترک علیه تروریسم را رهبری میکنند، واداشت.
رأیالیوم همچنین با اشاره به تحولات کنونی سوریه به خصوص پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید آمریکا که گفته میشود سیاستهای دولت قبلی آمریکا را کنار گذاشته و به دوستی با «ولادیمیر پوتین» روی میآورد، نوشت که اگر اردن تصمیم به پیوستن به ائتلاف روسیه را بگیرد چیز عجیبی نخواهد بود همچنانکه نشانههای این تحول را شاهد هستیم و اخباری درباره سفر هیأت امنیتی سوریه به پایتخت اردن جهت هماهنگی با همتایان اردنی خود در زمینههای امنیتی و نظامی به خصوص درباره جنوب سوریه و منطقه درعا که گروههای تروریستی به رهبری جبهه «فتحالشام» در آن حضور دارند، شنیده میشود.
اردن سفارت خود در دمشق را باز نگه داشته و خطوط پروازهای مستقیم و غیرمستقیم این کشور به سوریه نیز فعال است همچنانکه فعالیتهای سفارت سوریه در امان با وجود نبودن سفیر در آن بیشتر شده است.
رأی الیوم همچنین نوشت که گزینه اردن برای روی آوردن به سمت سوریه در پرتو ناامیدی از کشورهای عربی حوزه خلیجفارس و کمکهای عربستان طی سالهای گذشته، فروپاشی معارضین خارجی سوریه و به حاشیه راندن شدن آن، تقویت وجود بشار اسد در رأس قدرت، پایداری ارتش سوریه و بازپسگیری حلب، گزینهای کاملا روشن و شفاف است و نیاز به تفسیر زیادی ندارد.
این روزنامه الکترونیکی که در لندن بهروز میشود، در پایان ادامه داد: البته این تصمیم اردن یکطرفه نخواهد بود بلکه به شروط و تمایل سوریه بستگی دارد و به نظر میرسد که دولت سوریه که با هیأت گروههای مسلح در آستانه پای یک میز نشست و گفتوگو کرد، با همسایه اردنی خود نرمش و انعطاف بیشتری داشته باشد.